Co hovorite na Vecer BU 23.4.2005 v Bratislave??

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Vseobecne o fungovanie vecí

Příspěvekod Noname » stř 27. dub, 2005 9:29

[quote="marvin"]mas moznost predniest svoje poziadavky priamo organizatorovy ved ho poznas resp. tvoj kamos. Co s tym maju ludia tu ?
--------

Noname na to, ze necvicis u "majstra majstrov" mas nejak moc detailne a presne informacie ako to tam funguje.
quote]

Vseobecne o fungovanie vecí

Hmm Pozri ja mám 30rokov videl som vela, a poznám pro & kontra a nie som slepý.Vsetci vieme ze teraz o BU nie je taky zaujem, v kluboch je málo ludi, a kazdy si hladá sponzorov. Na toto jedno riesenie je VBU. Reklama. A to nie len u nás. Achillou pätou BU je professionalizmus. Kazdy kto je professionálom musí na seba zarábat. To znamená ze nastevuje menej sústredený, musí mat stálych ziakov ktory sú verný. Vsetci vieme ze odborníkov nepresvedcis aby robili to "tvoje", ale len tých, ktorí hladaju na zaciatku ideály.Detí alebo nadsencov. Nadsenci odídu po casu (...) .... a deti sa nepýtaju. Na to potrebujes reklamy, ocenenie, zvucne veci atď.
To o com písem to nie je problém, len takto to funguje. Vsade vo svete.
BU má sluzit ako nieco co ti má pomáhat v zivote a nie niecím pomocou ktorého sa más uzivit. Je pravda ze clovek ktorý bude 8 hodín denne venovat BU bude dobrý,(nemusí), ale v Europe to mozes zrátat na jednej ruke.
Co sa týka aikido scenu na Slovensku alebo fungovanie klubov mám velmi jasný obraz.

Na druhej strane musim ho pochválit lebo velmi vela dal "obycajným ludom" ze to zacal a organizoval. Ja spomínam na spontánne reakcie ludi z pred dvoch rokoch, fakt dobre sa bavili a boli nadsený. V druhom rade ludia ktorí tam vystupuju maju kus práce za sebou a za to zasluzia obdiv. JE pravda ze nesúhlasim "s cestou " organizátora ale treba si ho pochválit lebo sa snazí nieco robit. Bez neho by nebolo ani to.
Je tam aj vela svetlých bodov treba si všímat aj pozitívnu stránku

Poznás - svet nezmenís ale svet zmení Teba
Noname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod adho » stř 27. dub, 2005 10:36

v prípade, ze VBU bol robeny ako show pre laikov, tak to bolo fajn. Ak to bolo brané ako nábor do klubov BU, tak to bolo tiez fajn. Z pohladu ludi, co robia BU nejaky ten piatok to bolo naozaj dost ubohe. Pri tameshiwari v karate sa mi skoro rozum zastavil... prerazali sparatka na najsilnejsich castiach tela. Videl som v Parizi lamat bejzbolky holennou kostou a tak toto ma skoro urazilo :roll:
Voci aikidu nemozem povedat ani pol slova - mali to nacvicene dobre, aj ked o realnosti utokov by sa dalo polemizovat :D
Sifu De Lon (Yan Long) je zvlastna kapitola. Bol som na jednom seminari s nim (3-4 roky dozadu) a vtedy ukazoval naozaj VELKE veci.
Yoseikan bol tradicne dobry, myslim ze to bolo asi najlepsie vystupenie.
Kobudo...hmm.... ten pan, co robil nunchaku jutsu (inak zacvicil velmi kvalitne) je karatista, ale nakolko sa trocha venuje aj kobudo, tak prijal pozvanie na tento vecer. Popri nunchaku robi aj s dlhou palicou, takze skoda ze neukazal nieco viac. Jeho vystupenie bolo dost "suche". Minule roky chodievali na VBU aj kobudaci z BA, ktori predvadzali celkom slusne hanbo a bo jutsu.
Tae Kwon Do nesklamalo - bolo zle ako vzdy. (Sorry za kritiku, ale nemozem si pomoct :) Oproti korejskemu demoteamu to bolo na (kde je ten grcsmajlik?). Ostava mi zahadou, preco prisli ludia z Ciech, ked mame v BA 9.dan TKD - p. KARWANDGARa a 8. dan p. Pak Chol Mina.
Autodefence WT - u p. Laliho Horvatha som chvilu trenoval a na treningoch som videl vacsiu show. Neviem, ci zapracovala trema, ale rozhodne ti chalani vedia lepsie zacvicit. Tesil som sa na drily, ale nedockal som sa.
Judo bolo fajn, ale nic svetoborne. Chalani robili asi 8-9 technik stale dookola.
Capoeira dokazala ludi trosku rozhybat, brazilsky majster nam ukazal rozcvicku, naucil nas po spanielsky naratat do styroch a potom sa uz len akrobatilo/capoeirovalo. Rozpraval som sa s chalaniskom odtial a hovoril, ze tato akcia nebola pre nich nic zvlastne, dosli sa tam len zabavit. Nabor robit nepotrebuju, peniaze za vystupko nemali (vacsinou za taketo akcie maju zaplatene relativne vysoke prachy) tak mali k tomu aj taky pristup.
Jiu jitsu bolo BU na ktore som sa tesil a klapli mi zuby naprazdno.
Jeden z mala svetlych bodov tohto podujatia bolo nevystupenie p. Volaka, ktoreho naozaj nemusim. Dovysky kopajuci a kriciaci kikboxer v hakame(!)....

verim, ze si toto forum precitaju kompetentni ludia a zamyslia sa trosku. Myslim, ze na slovensku je co a koho ukazat, len by to chcelo vylepsit niektore veci. Hlavne nasadenie u cviciacich pri vystupeniach. Bez poriadneho utoku totiz sebelepsia technika vyznieva usmevne. Este by ma zaujimalo, preco uz nechodia na VBU ludia, ktori tomu "davali stavu" minule roky..
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ighy » sob 30. dub, 2005 13:36

Suhlasim s poslednym adhovym prispevkom. Na SK je dost kvalitnych bojovnikov, ktori maju co ukazat a co predviest...
Ostava mi zahadou preco tam neboli bojove umenia ako Iaido, Jodo, Kendo, preco tam nepozvali slovenskych zastupcov Ju Jutsu a podobne. Takisto aj scena Karate je na Slovensku uz torsku bohatsia ako je Goju Ryu pana Klementisa... Mame tu uz predsa aj Shito Ryu, Shotokan, tot vo vedlajsich Cechach je Uechi Ryu, Kyokushinkai....
Mnohe z tych ukazok boli dost o nicom... Aj proti yoseikan Budo mam vyhrady... Ti chalani mali co ukazat, napriek tomu to co robili bol dlhy a vlazny cajicek...
Takze je mi dost luto, ze VBU dopadol tak ako dopadol, pretoze si pamatam doby, ked bol skvely a ked tam vystupovali ludia, ktori predvadzali veci, z ktorych prechadzali oci....
Co takto sa nastvat a urobit valstny vecer bojovych umeni??? :-))))
Ighy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marvin » sob 30. dub, 2005 16:19

:roll: :D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 21:02, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod trox » čtv 05. kvě, 2005 22:35

Karate: Aisy toho nejak stihol vela.Vecer potom bol aj na JOJ.Inak som
sa obaval,ze ta lata,ktoru lamal o toho tlstocha sa mu zlomi este vo
vzduchu pri naprahu.Pekne boli napilene.Videli ste,ako sa krasne lamali
aj na 3 casti?Bola by sranda,keby som mu zamenil latu za 1 moju,ktora mi
drzi dreveneho panaka(ta sa nezlokmi ani o beton).Tlstoch by sa posral
od bolesti.Maju v sebe dost drzosti takto odrbavat ludi.
Capoeira: Mal som pocit, ze si tam dali vsetci sobotnajsi
trening.Zdlhave,nudne,ale ukazali aj nejake pekne kusky.
Aikido: No co dodat?Sranda je ta,ze ak ste sa pozerali na braniaceho,tak
to vyzeralo dobre,ale ak ste si vsimali len utocnikov,tak to boli
tradicne prihlupli utocnici,ktori "utocia" defakto bez utoku.
Vietnamec: Jeho vystupenia (formy) boli nezazivne a nudne.S tymi nohami
triasol ako keby mal krce.Toho museli splasit niekde na Mileticke,kde
predava handry :-)))
Taekwondo:Tu velku lapu do ktorej kopali, by sa ju ten co ju drzal mal
naucit pritom poriadne stat a nehadzat sa naschval dozadu.Vahu by mal
mat viac na prednej a nie naopak.Potom by tam nepotreboval "podperu".Ale
asi chceli presvedcit ludi,ze ich kopy maju poriadne grady:-))))
Autodefence: Utoky mohli byt razantnejsie a takisto aj obranne
reakcie.Ta scenka s tym mobilom, bola trapna a to dievca tam nemalo co
robit.Strasne nieco.Bola to odvaha ju tam postavit.To lapovanie bolo tak
isto slabe.Chlapec zrejme nemal vysvetlene, na co take lapy sluzia a ako
sa s nimi naraba, alebo ich nechcel znicit :-))) S takym pristupom a
nasadenim vsak neziskaju nikdy poriadne udery.Ach jo, aky ucitel, taky
ziak....
trox
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » úte 21. čer, 2005 12:08

a co ninjovia co utocili na stefana??

ak tam boli z bujinkanu museli si trhat vlasy
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na japonská bojová umění a sporty...