[quote="marvin"]mas moznost predniest svoje poziadavky priamo organizatorovy ved ho poznas resp. tvoj kamos. Co s tym maju ludia tu ?
--------
Noname na to, ze necvicis u "majstra majstrov" mas nejak moc detailne a presne informacie ako to tam funguje.
quote]
Vseobecne o fungovanie vecí
Hmm Pozri ja mám 30rokov videl som vela, a poznám pro & kontra a nie som slepý.Vsetci vieme ze teraz o BU nie je taky zaujem, v kluboch je málo ludi, a kazdy si hladá sponzorov. Na toto jedno riesenie je VBU. Reklama. A to nie len u nás. Achillou pätou BU je professionalizmus. Kazdy kto je professionálom musí na seba zarábat. To znamená ze nastevuje menej sústredený, musí mat stálych ziakov ktory sú verný. Vsetci vieme ze odborníkov nepresvedcis aby robili to "tvoje", ale len tých, ktorí hladaju na zaciatku ideály.Detí alebo nadsencov. Nadsenci odídu po casu (...) .... a deti sa nepýtaju. Na to potrebujes reklamy, ocenenie, zvucne veci atď.
To o com písem to nie je problém, len takto to funguje. Vsade vo svete.
BU má sluzit ako nieco co ti má pomáhat v zivote a nie niecím pomocou ktorého sa más uzivit. Je pravda ze clovek ktorý bude 8 hodín denne venovat BU bude dobrý,(nemusí), ale v Europe to mozes zrátat na jednej ruke.
Co sa týka aikido scenu na Slovensku alebo fungovanie klubov mám velmi jasný obraz.
Na druhej strane musim ho pochválit lebo velmi vela dal "obycajným ludom" ze to zacal a organizoval. Ja spomínam na spontánne reakcie ludi z pred dvoch rokoch, fakt dobre sa bavili a boli nadsený. V druhom rade ludia ktorí tam vystupuju maju kus práce za sebou a za to zasluzia obdiv. JE pravda ze nesúhlasim "s cestou " organizátora ale treba si ho pochválit lebo sa snazí nieco robit. Bez neho by nebolo ani to.
Je tam aj vela svetlých bodov treba si všímat aj pozitívnu stránku
Poznás - svet nezmenís ale svet zmení Teba