Patrick McCarthy Hanshi

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod patrik » stř 04. kvě, 2005 6:26

Jendis píše:To jo,souhlas....Jenže Kniha 5 kruhů je brána jako jedno z nejskvostnějších děl věnujících se strategii boje......

A co jinýho´s o "japonský strategii" četl? Neříkám, že není, i když mě tak moc nebere... tedy její překlady a origoš neumím ;)

Jendis píše:On sám pro mne tak zajímavý není,ta kniha ale ano :wink: A nebudu v tom sám,vždyť,proč by jinak byla tolikrát přeložena a vydána???? :wink:

A proč byla tolikrát přeložená... eee

Protože jsou lidi jednoduchý, nesháněj se po informacích, ale chtěj si taky přečíst to, co už četl jejich šéf, chlapi v hospodě i manželka... i Jendis

Existujou další knížky, Xkrát překládaný... hodně do angličtiny a málo do češtiny - Kniha rodinných tradic, Hagakure... no a co?

Tady máš ty šermíře, jejich jen sto http://www.hokushin.com.au/famous.htm (a neříkám, že v tom seznamu je 100 nejslavnějších ;) , na to je tam moc lidí z Hokušin Ittó rjú, ale, že je to repre stovka pro představu)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 04. kvě, 2005 6:57

Patriku,knih o strategii jsem už pár četl....neomezil bych to jen na "japonskou strategii"....a pro mne je na vrcholu Kniha 5 kruhů a Sun Cu....
Jestli Tě nebere proto,že jí třeba nerozumíš :wink: No já úplně taky ne(abys to nebral jako povyšování),ale přečetl jsem ji už mockrát a pokaždé jsem našel něco nového....
Ale co,každému se líbí něco :wink:

®e by se knížka vydávala jen proto,že jsou lidi jednoduchý????Zajímavej názor..... 8) 8) 8)
A ano,jednoduchej jsem,proč ne.....každej jsme nějakej....ale že bych se nepídil po informacích????No,z okruhu svého zájmu urkytě pídím :wink:
Japonský šermíři mne až tak neberou...takže tady opravdu info moc nemám....jestli si všimnul,mluvím o knize,ne o šermířích :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 04. kvě, 2005 7:02

2 Jendis

Vrať se zpátky a přečti si znovu celý, co jsem napsal a na co jsem reagoval... nemám potřebu Tě o čemkoliv přesvědčovat ani tady, ani nějakými SZ.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 04. kvě, 2005 7:07

Hmmm,tak teď jsi to rozsekl.....no nic...užij si den 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 04. kvě, 2005 7:45

ukropcany píše:®eby patrikova obľúbená téma...? :wink:

woe ;) přece nebudu psát o něčem, co mě nezajímá ;)

btw už dlouho se tu žádné téma nezvrhlo v konstatování, že tohle funguje na ulici a tohle ne a nejvíc na hovno je aikidó .)

takže zpátky k tomu, na co jsem se ptal

patrik píše:
adho píše:(...)
Ucitel mnohych vyznamnych majstrov :o) To - co bol Musaši pre kenjutsu, (...)

A co je proboha Musaši pro kendžucu... eee víš kolik takovejch jako Musaši běhalo po světě??? Myslíš, že 5kruhá brožura je nějaká bible pro kendžucuisty?

Bylo to v souvislosti s tématem - i když pro téma naprosto nedůležité. Jen otázka.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod adho » stř 04. kvě, 2005 9:06

tato diskusia sa trochu zvrtla :o) no...v kazdom pripade je McCarthy ďabel.
Otazka do pléna:
ČÍTALI STE BUBISHI???
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Miro » stř 04. kvě, 2005 9:25

Mam iba dve knihy o japonskych styloch bojovych umeni, jedna je Bubishi, druha je The Spiritual Foundation of Aikido.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ighy » stř 04. kvě, 2005 14:55

Co sa tyka Bubishi, do dnesneho dna existuje len oficialny preklad do anglictiny. Je to unikatna kniha, z ktorej cerpali mnohi majstri Karate, ako aj inych bojovych umeni. Ma 4 diely a na zaklade tychto dielov, alebo kapitol Hanshi McCarthy uci svoju teoriu HAPV (Habitula Acts of Physical Violence, da sa prelozil ako Obvykle akcie fyzickeho nasilia). Je to clovek, ktory toho v rmaci bojoveho umenia vela dosiahol. S Kinjo Hiroshi Senseiom sa stretol prave v Japonsku a trenuje pod jeho vedenim uz asi 25 rokov (+- nejaky ten rocik). Minule leto (2004) ho organizacia Dai Nippon Butoku Kai ohodnotila stupnom 8.Dan a titulom Hanshi.
Pre vsetkych, ktori sa chcu naucit nieco nove a rozsirit svoj pohlad na bojove umenia celkovo vrele doporucujem jeho seminar v prahe 16.-17. November (listopad). ako uz napisal Karatista, je to jeho prvy seminar v CR.
Ighy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Ighy » stř 04. kvě, 2005 14:57

tekara píše:Jsou někde ke stažení informace o semináři?

Zatial nie, ked to bude, objavi sa to tu....
Ighy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

BUBISHI

Příspěvekod cad » ned 25. zář, 2005 10:54

BUBISHI vyjde v cestine behem mesice ve vyd. CAD PRESS
cad
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Seminář Patricka McCarthyho v Praze

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 16:11

Právě jsem dostal mail, že slibovaný seminář se konat nebude. Pan McCarthy bude sice pobývat v Praze v půlce listopadu, ale jen jako turista. :(
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Seminář Patricka McCarthyho v Praze

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 16:15

Karatista píše:Právě jsem dostal mail, že slibovaný seminář se konat nebude. Pan McCarthy bude sice pobývat v Praze v půlce listopadu, ale jen jako turista. :(

hej - jedine, ze by Hanshi dal sukromny trening clenom organizacie 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na japonská bojová umění a sporty...