Nedostatek motivace ke cviceni

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Nedostatek motivace ke cviceni

Příspěvekod Anonymní » sob 14. kvě, 2005 14:39

Ja resite stavy, kdy se vam nedari, kdyz ztracite vuli cvicit, kdyz mate pocit, ze vsechno je jen marnost a sebeklam?....nechtely jste se na to proste nekdy vykaslat?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Traft » sob 14. kvě, 2005 18:13

taka kriza urcite prisla uz na kazdeho. Dobra motivacia je ked sa ti nieco dari, vyhravas, alebo porazis niekoho dobrou technikou pri sparringu. Alebo ked sa naucis nove techniky ktore sa ti pacia. Dobrou motivaciou ked sa treningy nestanu stereotypom ale stale sa nieco meni...
Pre mna je skvelou motivaciou bitka na ulici...
Vtedy rozmyslam co som mohol urobit lepsie, co mi nefungovalo a tak...
Horsie je ked dostanes bitku :(
Ale aj to ta moze niekedy motivovat...
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Nedostatek motivace ke cviceni

Příspěvekod Hark » sob 14. kvě, 2005 18:26

Lacrimosa píše:Ja resite stavy, kdy se vam nedari, kdyz ztracite vuli cvicit, kdyz mate pocit, ze vsechno je jen marnost a sebeklam?....nechtely jste se na to proste nekdy vykaslat?

dej si pauzu, treba

kazdopadne jakekoli cviceni s ucitelem, ucitelem meho ucitele, seminare - to ma na mne motivaci jak nic jineho

koneckoncu i filmy a DOBRE knizky (treba ta sdilena Virgeem o WCH)

cim dyl cvicim, tim vic mam dojem, ze je to presne to, co chci delat, vic cvicit , vic rozumet ...
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 15. kvě, 2005 20:18

čuramedán
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pon 16. kvě, 2005 10:45

:?: traft :?: - A to se mlátíš na ulici vždycky když ztratíš chuť cvičit??
To máš teda hoodně blbé....abys na to dříve či později škaredě nedoplatil... :?

Mimochodem, stačí se podívat na nějaká kvalitní film a chuť se vždycky vrátí.. :wink:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Traft » pon 16. kvě, 2005 14:32

Sai- tak som to nemyslel, ale ked som mal niekedy pocit ze na co to cvicim a tak.... Tak mi osud prihodil do cesty prepad naposledy na tohto Silvestra. Boli sme dvaja a oni styria cigani.... Drzali sme sa velmi dobre, horsie to bolo ked im prisli posily... To sme sa dali na utek. Ale po tom zazitku som mal zo seba fakt dobry pocit... a k cviceniu ma to velmi motivovalo...
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Quan-Chi » pon 16. kvě, 2005 19:43

Traft píše:Sai- tak som to nemyslel, ale ked som mal niekedy pocit ze na co to cvicim a tak.... Tak mi osud prihodil do cesty prepad naposledy na tohto Silvestra. Boli sme dvaja a oni styria cigani.... Drzali sme sa velmi dobre, horsie to bolo ked im prisli posily... To sme sa dali na utek. Ale po tom zazitku som mal zo seba fakt dobry pocit... a k cviceniu ma to velmi motivovalo...

jak boj probihal? co cvicis?
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod stefano » pon 16. kvě, 2005 20:04

to lacrimosa:
skus zmenit trening...pauza tvoj problem neodstrani
pravdepodobne prefrerujes v treningu IBA fyzicke atributy,skus sa viac ZAOBERAT CITENIM A CASOVANIM-vtedy uvidis nekonecne rozmery svojho treningu.... :idea:
stefano
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 16. kvě, 2005 20:38

stefani : co to kecas?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Traft » úte 17. kvě, 2005 20:42

Quan-Chi- Boj prebiehal v skratke takto: Ideme si s kamosom ktory sa venuje asi 5-6 rokov taekwondu v dobrej nalade po jednom moste v centre Kosic. Oproti nam obrovska skupina ciganov pred ktorou sme dali radsej hlavy dole. Oni nas presli a tak asi 15 metrov za nimi isli este dvaja. Jeden sa na mna zacal z dialky velmi skaredo pozerat a bolo mi jasne ze z toho nieco bude. Vystartoval na mna uplne bez dovodu a ja som zaujal boxersky kryt. V tom nanho skocil moj kamos a oni sa zacali mlatit. Kamos ho chcel nejak ukludnit ze nech nam daju pokoj ze mi chceme mat pohodicku, ale on sa nenechal odradit. Bili sa a mna kontroloval druhy cigan, ktory ma odstrkoval ze to je medzi nimi. Tak som ho odstrcil ja a zobral som si toho provokatera ktory sa bil s kamosom. Dostal direkt do hlavy (vela mu to nespravilo :( ) Chytil som ho za bundu a prehodil cez moj bok na zem. Chlapik zrejme plny adrenalinu sa v pohode postavil a pokracoval. V tom dostal este jeden tvrdsi direkt do hlavy, ale trafil som do bocnej casti hlavy, co mu zas vela neurobilo. (lepsie by bolo trafit tvar...) On ma trafit nedokazal... V tom ma zozadu chytil druhy cigan a stiahol ma za bundu k zemi. Zacali piskat na tu partiu ktora isla pred nimi a uz prisli dalsi dvaja ktori ma kopali na zemi. V podstate mi to nic nerobilo. Nemohol som sa postavit lebo dvaja ma stale tlacili k zemi, no pomohol mi kamos ktory ich stiahol zo mna. Jedneho podkopol na zem. Ja som sa postavil udrel este niekolko krat okolo seba. a dali sme sa na utek ked sme videli bezat dalsich ciganov k nam.
No nebolo to tak v skratke ako som chcel, je to dost podrobne....
Cvicim Combat Sambo. Cvicim ho uz dlhsiu dobu ale mesiace treningu odvtedy mi dost pomohli. Napr. v boji proti viacerym, v orientacii sa v priestore a kontrole nad stresovou situaciou... Ina je teoria a ine je ked to zazijete. Potom nam doslo ze nam chceli ukradnut bundy....
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Traft » stř 18. kvě, 2005 7:11

So Stefanom tiez suhlasim...
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod nemea » stř 18. kvě, 2005 16:55

súhlasím so stefanom, z vlastnej skúsenosti - pauza veľmi nepomôže. povieš si, že veď iba týždeň a boli z toho dva mesiace :D
od vtedy si dávam pauzu iba keď mám niečo zranené, alebo som chorá.
najhoršie sa mi chodilo na tréningy, keď som za každú cenu chcela byť na každom tréningu, ibaže časovo sa to niekedy ťažko stíha a potom som bola iba v strese a do pol tréningu som mala pocit, že musím niečo dobehnúť. tak som si určila presný "poriadok", kedy áno, kedy nestíham.
ďaľšia vec čo pomáha je nejaká zmena na tréningu, netradičná rozcvička, inak rozvrhnutá hodina, zameranie sa na nové veci a pod... jeden deň v týždni mám celkom na oddych a tie dni, ktoré nie som na tréningu využijem cvičením napr. strečingu alebo behaním. tak mám pocit, že makám aj keď nie som v telocvični.
nemea
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod stefano » stř 18. kvě, 2005 17:33

to kissme:..ja nekecam..:)
stefano
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 18. kvě, 2005 19:18

Nejlepší pauza je se z toho pořádně vyspat :D Jesi nemáte motivaci ve svém mistrovi tak to je lepší zapíchnout, není to pocit bez důvodu. Jinak znechutit cvičení dokážou i problémy který se toho na první pohled netýkaj, prostě různý pocity beznaděje, deprese a tak podobně, konkrétně tyhle pocity někdy mívám a je to docela sranda, od znechucení cokoli dělat to během pár hodin bouchání hlavou o zeď přeroste ve fanatické cvičení :D Taky sem nepochopil když nejlepší kámoš začal dělat karate zatímco já dělal Hungga, jen kvůli tomu aby dělal něco jinýho, je to všechno psina tyhle drobný problémy :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně