trénink v přírodě

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

trénink v přírodě

Příspěvekod Mirimon » ned 15. kvě, 2005 10:48

Nazdar lidi,

už dlouhou dobu bych chtěl zkusit trénink v přírodě. Ovšem nevím jak na to. Nemá někdo s touto formou tréninku zkušenosti o které by se podělil.
Tzn. jak dlouho trénovat? do čeho v lese bouchat? zda si sebou vzít nějaké pomůcky nebo stačí jen mlátit do stromu? jak má vypadat rozcvička? jaký by měl být tréninkový program?

Moc díky za odpovědi
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » ned 15. kvě, 2005 18:47

Prostě místo v tělocvičně cvičíš na nějaké louce, dyť to není nic speciálního, copak nechodíš na procházky do lesa?
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pon 16. kvě, 2005 10:48

Mirimon - Ono je to tak těžké stoupnout si na palouk a dělat to samé co doma nebo v tělocvičně.... Výhodu to má...lépe se ti dýchá :wink:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: trénink v přírodě

Příspěvekod Sai » pon 16. kvě, 2005 10:57

Mirimon píše:Nazdar lidi,

už dlouhou dobu bych chtěl zkusit trénink v přírodě. Ovšem nevím jak na to. Nemá někdo s touto formou tréninku zkušenosti o které by se podělil.
Tzn. jak dlouho trénovat? do čeho v lese bouchat? zda si sebou vzít nějaké pomůcky nebo stačí jen mlátit do stromu? jak má vypadat rozcvička? jaký by měl být tréninkový program?

Moc díky za odpovědi

už dlouhou dobu bych chtěl zkusit trénink v přírodě - když něco chceš tak to neodkládej..

Ovšem nevím jak na to - jednoduše... dělej to samé co děláš vždycky.. v lese se například dobře cvičí formy...dostatek místa a času..

jak dlouho trénovat? - čím déle, tím líp.. až nebudeš moct, tak jednoduše přestaň!

do čeho v lese bouchat? - do čeho chceš, i do stromů. Hlavně pozor na šišky a žaludy :lol:

jak má vypadat rozcvička? - jako normálně..

jaký by měl být tréninkový program? - podle toho co cvičíš...ale to bys' měl nejlíp vědět ty sám...nebo ne??

Moc díky za odpovědi - není zač :wink:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 16. kvě, 2005 13:15

A japa ten Vlastík Harapesů, co?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 16. kvě, 2005 15:51

Trenink v prirode je supr :)

Obrázek
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pon 16. kvě, 2005 15:51

To jsem byl ja :)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 16. kvě, 2005 17:06

To Picard: Japa ten Vlastík Harapesů, coooo?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lightscared » úte 17. kvě, 2005 9:41

v prirode je to dost fajn, mas viacej priestoru, nie si zavrety v telocvicni...

jedine co je tam trocha horsie, je hlavne ak cvicis v parku, ze sa vzdy najde niekto, kto sa bude na teba divat. (niektori dokonca civia)

potom sa to deli na 2 veci :
-budto to vies (alebo to aspon vypada, ze vies) a ludom sa to paci.
-alebo ti to nejde a niektori drzani sa aj smeju :)

ako sa s tym vyrovnas je tvoja vec. najlepsie je sa uzavriet do seba a nevsimat si okolie.
lightscared
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Mirimon » úte 17. kvě, 2005 15:03

Sai, Harutomo_Yasumizu - asi jsem se nevyjádřil dostatečně. Svým dotazem jsem měl na mysli to, jak nejlépe využít okolí, hlavně jako makiwary.
Jak dlouho a jak často mlátit do stromu? Zda si obvázat pěsti obvazy (někde jsem to četl)? Jaký strom vybrat nebo je to jedno? Hlavně tak, aby to mělo nějaký smysl a zbytečně jsem se nezranil.
Picard - jseš někde na té fotce?
lightscared - pravda, pravda. ©koda, že nežijem v Koreji - tam jsou cvičení venku na denním pořádku a nikdo na tebe nečumí.
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 17. kvě, 2005 17:06

Je doporucuji cvicit v lete nejlepe v nejakem sadu.

Nejlepsi jsou ovocne stromy a pak jeste muzes zpenezit treba jabka, hrusky, tresne, proste to co z toho stromu spadá.

Zkratka spojis prijemne s uzitecnym.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 17. kvě, 2005 17:39

Mirimon: aha, to ti moc neporadím. Pěstí si do ničeho tvrdýho jako je strom praštit netroufnu, jsem velice křehká bytost :) a neznám ani moc lidí co dokáže plnou vahou praštit aspoň do pytle tak aby si neublížilo.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » úte 17. kvě, 2005 17:41

to psal zase on, teda já, hehe.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nemea » stř 18. kvě, 2005 16:44

keď som bola nedávno so psom na dlhšej prechádzke, tiež sa mi podarilo prekvapiť jedného karatistu, ktorý cvičil katu keď ma zbadal, tak prestal.
škoda, dobre sa to pozeralo. :D
ja osobne rada cvičím vonku, keď som sama, tak sa venujem kondičke, robím pády na tráve a pod. ak je nás viacej, cvičíme aj techniky. je to zábava vyskúšať si niečo iné ako rovné tatami.
cvičenie vonku aj za horšieho a studenšieho počasia je fajn, človek si otestuje vôľu, keď je ideálne počasie, pohladí to dušu... myslím, že vonku sa to cvičenie celkom inak precíti.
nemea
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod WT_Martin » stř 18. kvě, 2005 19:01

Jeste kdyz jsem bydlel v Liberci, tak tam vzdycky vecer v arealu jedne blizke tovarny pobihal clovek v cerne kukle, delal hvezdy, prolezal mezi trubkama a hazel surikenama... :-) Neni nad kvalitni ninjovsky trenink v realnem prostredi. ;-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 19. kvě, 2005 0:17

je dost tazke si najst vhodne miesto na cvicenie v prirode kde by mal clovek sukromie, hlavne ked clovek byva v Petrzalke :D preto vonku len beham, a aj ked som na chate v lese, su tam aj ini chatari, turisti, prechadzkari, vtedy naozaj len vybehnut na kopec daaaleko od civilizacie a to treba tiez davat pozor na hubarov a inu poplasenu zver :lol: u nas este cvicenie b.u. na verejnosti obcas vzbudzuje pohorsene reakcie okolia, ale ked som x rokov dozadu cvicil u r. mraza na sustredeni na skolskom dvore na kuliskovej, nebolo to az take strasne... :wink: napriek vsetkemu - priroda je balzam na dusu aj telo (ale primerane, pri nadmernych davkach hrozi vznik zaznavanej poruchy ludskeho bytia "amor silvae" (lat. laska k lesu), ktora sa prejavuje nadmernym obtazovanim stromov a vznikom roznych anomalii, v ktorych postihnuti trpia utkvelou predstavou, ze zo stromov je mozne nacerpat energiu) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lightscared » čtv 19. kvě, 2005 8:21

Mirimon > no, neviem ako ty, ale mne to zas tak moc nevadi, ze nezijem v korei alebo cine. ja ajtak najradsej trenujem vonku a ked sa ludia pozeraju je mi jedno... (hlavne ak mi to aspn trochu ide ;) )

plasomrak > presne ako ten zader v jednej teme (tusim o otuzovani pasti)
"vidiet karatistu ako pobehuje po lese a objima stromy). na lasku k prirode treba dat pozor. (tzn, ak sa ti butlava vrba zda sexi, vrat sa do telocvicne)

jedina vec, co by som odkazal tvorcovi tejto temy > pozor na to, ze vonku a hlavne na trave su ine podmienky ako v telocvicni ci dojo. iny teren (smyklavejsi, ak cvicis na hline tak sa viac prasi) a obcas fuka vietor ci prsi...
lightscared
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » čtv 19. kvě, 2005 13:21

plasomrak: co jsou to nadměrné dávky? :) Je teda fakt že dřevo je úžasnej materiál, ale sexi vrba je dost drsná :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 19. kvě, 2005 18:27

:D ja sa uz vecer nedokazem dost presne vyjadrovat... obtazovat stromy = snazit sa z nich cerpat energiu.
hlavne ze ste sa pobavili :wink: ja som sa tiez rehotal ked som to pisal :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nemea » pát 20. kvě, 2005 8:33

to plesomak, tak ja som sa smiala na tej láske k lesu. pobavilo ma to.

inak, toho karatistu som vymakla na dosť opustenom mieste, kde už asi ani nečakal, že niekto sa bude trepať krížom cez rozbahnené pole až za jabloňový sad :D

ja som doteraz na divákov nenatrafila, teda pri cvičení, ale pri behaní mi zase nejakí tí psíčkari ani nevadia. ale u nás je na výber dosť miesta.
aj tak sa mi páči cvičenie v teréne práve pre to, že je to celkom iné. často sa stáva že je terén krivoľaký, kopčekový, okrtkovaný, rozhrabaný od psov, zamravcovaný... ale aj tak si často predstavujem,aké by bolo fajn mať niekde "vonkajšie" dojo.
nemea
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně