od josefmlady » pon 30. kvě, 2005 0:17
takže já tam byl. jména si nepamatuju, ale byli tam tři slováci, všichni docela dobří, hlavně ti dva co postoupili do semifinále ( toho staršího ohlásili jako mistra slovenska). ten třetí vysoký bojoval dost agresivně, myslím, že v tom byla jeho největší síla. pak tam byl nějaký kazachstánec, který cvičí v teplicích. byl poměrně malej, ale přesto dokázal v semifinále toho vysokýho slováka porazit. slovák si asi myslel, že mu to rozhodčí daj, protože to co předvedl v posledním kole.....pořád jenom utíkal od soupeře, prostě si asi myslel, že má nabodováno.kazachstánec měl takový zvláštní styl, jeho největší devízou podle mně byl docela dobrý postřeh, dal tam pár kontrů, prostě dost dobrý ruce.
ti dva slováci byli dost dobří, ten mladší sejmul poláka kolenem ( bylo to, když polák padal k zemi, ale v rámci pravidel, tedy aspon myslím) no a pak už stačil jen jeden loket, polák byl načlý, takže konec zápasu
potom se ti slováci utkali v semifinále, v prvním kole se jen tak otukávali, bylo jasné, že se domluvili ( oba jsou z jednoho klubu) , že se do sebe nebudou moc pouštět , že do sebe budou jen tak lehce pinkat a kdo víc naboduje, tak ten postoupí. jejich jednání bylo sice velice logické a pochopitelné, ale bylo by dobře, kdyby bylo možné je za toto nějak potrestat, třeba diskfalifikací.
v druhém kole už přidali, protože do rohu přišel nějaký maník a zřejmně jim velice jasně vysvětlil, že by to pro ně mohlo mít nepříjemné důsledky, co jim přesně řekl nevím, ale rozhodně to zabralo. sice do sebe pořád nešili na sto procent, ale už to bylo koukatelné. myslím, že ohledy vůči sobě sehráli v tomto zápase dost podstatnou roli, protože tam bylo pár momentů, kdy mladší staršího strhnul a měl tam možnost zasadit koleno ( stejně jako u poláka ), a ty měl najeté dost dobře, ale neudělal to. takže nakonec prohrál.
co se týká finále, tak slovák byl o něco lepší než kazachstánec, ale rozhodně ne o moc. kdyby kaz. neinkasoval v posledním kole zbyte¨čně pár kopů na stehno, tak bych to dal jemu.
co se týká rozhodování tak bych řekl, že to bylo docela poctivý, což mně i překvapilo, jde vidět , že nejsme v zkorumpovaném japonsku.
i když tam rozhodčí nechal vydýchávat toho vysokého slováka až moc dlouho, přerušoval to, což slovákovi určitě pomohlo, on byl dost agresivní a na to spotřeboval hodně kyslíku. nakonec mu to ale stejně nepomohlo.
a pak tam byl freefight, první zápas byl o boji na zemi víc než o čem jiném, v tom druhém nastoupil petr monstr kníže se zraněnou nohou, už když nastupoval v kimonu, tak ji měl po celou dobu narovnanou, takže bylo jasné, že tam je problém, ale zvládnul to výborně, myslím, že to skončilo š¨krcením, ale už si nejsem jistej. jeho soupeři se zase podařilo pár chvatu, např seoinage
no a pak nastoupil mistr evropy kelner, to bylo spíš o boji v postoji a systému tank, což mu vychází, ale pro mně už to není tak atraktivní na pohled.
ideální pro diváka určitě je, když se zápas odehrává nejdříve nějakou dobu v postoji, a pak se přejde na zem, kde se jede z jedné techniky na druhou.
takže tolik jen tak v rychlosti k extravaganze.