Box ako sebaobrana

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod raduz » úte 04. led, 2005 8:44

Clodman:To co vzniklo z "bitkarenia na ulici" by som nenazyval boxom. myslim ze pri subojoch na ulici sa odjakziva pouzivali aj lakte, kolena, popripade nizke kopy a tak.
Ale tiez si myslim,. ze je to dobry zaklad pre sebaobranu(dobry pohyb, tvrdy uder) - ale tie kopy tam chybaju.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marekkkkk » pon 30. kvě, 2005 23:08

Chcem sa vas spytat ci sa este njekde v Bratislave najde dobry boxersky klub?(Bucham doma do pytla, mozem aj do ludi, uz ma to nebavi, ten kontakt trochu chyba) :roll:
Marekkkkk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Krokac » pon 06. čer, 2005 10:01

No nejsem slovák, ale Bratislava je sakra velké město. Není možné, aby tam něco nebylo.

Jinak box jako způsob sebeobrany dobrej, ale již jsem se s boxerem utkal a stačí mi jeden stop kop, koleno nebo loukik a leží (samozřejmě, že né každý). Pro realnou sebeobranu doporučuji Thajský box. Ale pokud se ho rozhodneš cvičit na nějaké úrovni. Počítej se zdravotními následky.

Já cvičím combat a vyhovuje mi to. Říkají o mě, že tonfu celkem zvládám, i když vím že se mám co učit. Eskrima taky fajn a krátky tyč je též super. Dále sebeobrana proti noži se Ti tyky šikne, i když v realu je to dost o držku :cry:

Ale boxeři, ikdyž mají mnohem více času na praxi. ®e těch technik nemají moc oto jsou méně kretivnější v boji. Toť má zkušenost!!!

Nadruhou stranu dobře zavedený zásah pravým zvedákem na volné žebro má taky svoje. :wink:

My však na tréninku jedeme i box, abychom pochopili styl boxerů a způsob jejich pohybu. Mluvím sám za sebe: Do boxu bych nešel !!!
Bojovat se musí se ctí, houževnatě, chytře, ale nikdy ne zakaždou cenu !!!

http://mtulak.sweb.cz
Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Předchozí

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...