NAIA píše:Tak jo hezky jste se do mě pustili....
No nejdřív k tomu mečiVěděl jsem, že se někdo takový ozve...
NAIA píše:No podle mého názoru je prvořadým cílem tréninku bojového umění připravit se na to aby člověk zvládl krizové situace.
NAIA píše:Myslíš si že před pár stoletíma, když byl šerm s mečem aktuální tok ho dělali proto, že jim to s mečem sluší?
NAIA píše:Myslím, že to byl nejefektivnější způsob sebeobrany. Teď nemá šerm s mečem s reálným bojem nic společného, to asi všichni chápou ne?
NAIA píše:No podle mého názoru je prvořadým cílem tréninku bojového umění připravit se na to aby člověk zvládl krizové situace.
Anonymní píše:4Patrik: Teď je mi jasné, že si asi nebudeme moc rozumět když necvičíš bojové umění kvůli tomu aby ses ubránil. Chápu že těch důvodů je nekonečně mnoho a každý člověk má ten svůj. A nebudu sem zatahovat diskuzi na téma co je reálnější a co ne. Já jsem dost "poznamenanej" reálem a tak se snažím cvičit tak aby to mělo nějakou skutečnou hodnotu.
No a ber to tak, třeba u policie nebo armády... trénink je musí naučit řešit krizové situace. O nic jiného tam nejde. A podle mě ze stejného důvodu se trénovala BU už kdysi. To jen teď z toho mnoho lidí udělalo něco mezi náboženstvím a zdravým způsobem života...
PS: Té tvé poslední větě vůbec nerozumím a o nikom jsem nepsal že je divnej, jestli jsi to tam někde četl tak to asi bylo mezi řádky..
patrik píše:[existuje bojové umění keidžódžucu - používá tyč 128 cm dlouhou a co se týče obušku - keibó, ten vychází z tradičního Ikkaku rjú džutte džucu... v armádě, tedy v JPN armádě se vyučuje bajonet, džúken, tedy boj s puškou, která měří skoro půl druhýho metru... a její pohyby vycházejí ze školy Hozoin rjú a Toda ha Buko rjú. To dodávám jen tak pro zajímavost... Nic to nemění na mé motivaci ke cvičení.
NAIA píše:Jo, tak ty divné lidi jsem zmíil to je pavda. Ale nepsal jsem že jsou "divní" oni. Spíš to bylo myšleno tak, že to nikomu nepřipadá "zvláštní" cvičit s mečem a tyčí, ale s pistolí jo... Takhle to mělo vyznít. Chápej to tak že nemám naprosto nic proti kendu a jiným BU.
NAIA píše:Jinak s tou JPN policií je to zajímavé, já jsem viděl pár záběrů a nebylo to špatné. No teda...psal jsi že je to policejní kendo "sakra účinné". Tak jaký je tedy v něm rozdíl a proč se necvičí to nejúčinnější kendo? Proč někdo ztrácí čas a cvičí to méně účinné?
Tenhle dotaz asi nejlíp specifikuje co to stále řeším. Když už něco mám dělat tak ať to maximálně funguje a dá se to co nejrychleji naučit....
patrik píše:Proč je policejní kendó sakra účinné?
Zpět na armádní a combat systémy...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník