preco?

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod Boris68 » pát 24. čer, 2005 8:33

raduz píše:Aj "maly" moze nakopat velkeho a svalnateho :idea:
To si neviem preco spomenul, to nikto netvrdil.
V bu ide hlavne o tu silu - nie kulturista, ziadne "nasypane" hovado.
Ide o to mat aj silu aj kondiciu aj rychlost.
Nadaj sa chlape pomylit, zapasnici su rychly chlapici.
"Valanie na zemi" - :evil: - mal by si si to skusit, tam sa hlavne prejavi potreba sily a kondicie- a samozrejme treba vediet techniky.

Tím velkým a malým jsem myslel to, že se třeba rozhodnu přibrat dvacet kilo na svalech abych byl těžší a silnější než jsem teď a měl větší šanci. :?

No jasně že se nechci válet po zemi s mršným a rychlým stodvacetikilovým týpkem. Na to samozřejmě nemám váhu, svaly, zručnost a kondici. A tak raději trénuju se do podobné situace nedostat.

Jeden Mistr řekl: " když zvedám ruku tak samozřejmě potřebuju svaly a fyzickou sílu ale když mě za tu ruku někdo drží tak ji nepotřebuju? Hm zní to jako blbost, co? Ale o tomto pořád mluvím...

Tak :twisted: se moc nenaserte!
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod MartinMartin » pát 24. čer, 2005 9:47

Ja osobne si myslim,ze to jde i bez cinek,nekteri lide si mysli,ze jde byt dobry fighter i bez sparringu. Ja jsem drive cvicil tak,ze jsem posiloval,sparoval atd. Je to urcite rychla cesta a dalo by se rict,ze to na 100% bude fungovat. Ta cesta pres vnitrni styly na kterou jsem se vydal vyzaduje vyborneho ucitele a opravdu tvrde makajiciho a vnimaveho zaka. Tahle kombinace je u nas docela vzacna,proto se napr. thai boxerum nedivim, ze neveri tomu,ze to jde i jinak. Ja se o to pokousim a ... no uvidime snad to za par let vyjde :wink:
MartinMartin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

sila

Příspěvekod player » sob 25. čer, 2005 14:26

..zdravim po dlouhe dobe;)...Asi urcite je duleizte si ujasnit co je to sila,nebo co si podtim kdo predstavuje.Je sila to,ze uzvednu 10x 50ti kilovou jednorucku?Bude mi takto vycviceny sval fungovat dobre pri konfliktu?Zcela urcite bude,ale bude to jako rana kladivem,ne jako rana napr. bicem.A je rychlejsi rana bicikem,nebo rana tezkym velkym kladivem,co?;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

player

Příspěvekod roza » sob 25. čer, 2005 20:49

Zdravim Playera do Melnika.
To byla doba ,nez ses zase ukazal.
Mam doma kladivo i bic ,kdyz se konecne dohodnem na setkani ,vezmu oboje a muzem to zkouset. :lol:
Cau

Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » ned 26. čer, 2005 9:39

No co se posilování týká, tak osobně jsem pro klasické kliky, dřepy, sed-lehy a běhání. Není důležité mít postavu kulturisty, ale pevnou postavu, ktrou tvoří vypracované svaly. Které vám dovolím velkou dynamičnost, rychlosta a pružnost v pohybu. Dají vám celkovou jistotu ve sportu atd.

Např. desteibojaři !!! Když se podíváte na ©ebrleho nebo Dvořáka či někoho jiného. Nemají nějaké šíleně objemné svaly, ale vypracované. Musí se umět vzepřít na tyči, mit dynamiku v hodu oštěpem a rychlou práci paží při běhu.

V bojových uměních a sportech bych to viděl nějak podobně. Já osobně běhám, dělám kliky, dřepy a sed-lehy. Na tréninku pomůže sparink v tom, že si ho posadíte za hlavu a děláte s ním dřeby. Pro komlexní zpevnění. Posilovnu používám jen občas a jen jako doplněk, abych měl nějakou tu změnu.
Bojovat se musí se ctí, houževnatě, chytře, ale nikdy ne zakaždou cenu !!!

http://mtulak.sweb.cz
Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » ned 26. čer, 2005 13:55

Roza : cheche..mi to ted nevim proc pripomnelo onu uzasnou scenu z Indiana Jonese...On Indy ma moc dobre "bojove umeni":)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sila

Příspěvekod raduz » pon 27. čer, 2005 9:59

player píše:..zdravim po dlouhe dobe;)...Asi urcite je duleizte si ujasnit co je to sila,nebo co si podtim kdo predstavuje.Je sila to,ze uzvednu 10x 50ti kilovou jednorucku?Bude mi takto vycviceny sval fungovat dobre pri konfliktu?Zcela urcite bude,ale bude to jako rana kladivem,ne jako rana napr. bicem.A je rychlejsi rana bicikem,nebo rana tezkym velkym kladivem,co?;)

Nuz ako sa to vezme :lol: Moze byt super rychla (bic), ale bude to ako facka a superovi to nic nespravi(nie vzdy, to len tak rypem :wink: ). To potom nie je dobre.
Kladivo - trafi raz a je po zapase.

Idealne by to bolo skombinovat
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 27. čer, 2005 14:55

Raduz : kdyz se neumi ovaldat bic, aby praskal tak jak lze, tak je stejne nepouzitelnej jako jak pises slaba ruka.Bic a slaba(relativni pojem) ruka jsou mnohem vic zavisle na presne technice, nez ruka mohutnejsi..silnejsi spolu s velkym kladivem. ..no snad si me pochopil:)
PS:i takova mala facka sikovne "placnuta" dokaze nadelat skody..ale zase..musi se to umet;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » úte 28. čer, 2005 7:47

jasnacka, to je to ze sa to musi vediet, kedysi (velmi davno) na sportovom karate (zacinal som) sme do zblbnutia trenovali rozne urakeny.
Ono to bolo pekne rychle, ale pokial som by som netrafil supera fakt presne (napr. do oka) ale napr. do cela, da sa to v pohode ustat.

Ono tie jaby a urakeny ked netrafis na nejake chulostive miesto - tak proste nic. Najviac sa mi paci, ako vo filmoch superi hned padaju po takychto technikach :lol:

Aj ked na druhej strane - niektori fighteri maju poriadne slahy aj s predneho direktu, alebo ked taketo udery "zretazis" (WT) - tak je to parada.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...