Zajímavý je, že je to na Taiwanu a ne někde ve víc arabských zemích. Třeba se to bude někomu líbit

Raptor píše:Zdarec, jak jsem si tak surfoval netem, narazil jsem na zajímavej odkaz --> Silat Mubai International. Vypadá to na islámskej bojovej styl, kterej je podlo tohoto videjka vyloženě prakticky zaměřen ...
Zajímavý je, že je to na Taiwanu a ne někde ve víc arabských zemích. Třeba se to bude někomu líbit
Empty_Bell píše:Raptor píše:Zdarec, jak jsem si tak surfoval netem, narazil jsem na zajímavej odkaz --> Silat Mubai International. Vypadá to na islámskej bojovej styl, kterej je podlo tohoto videjka vyloženě prakticky zaměřen ...
jo praktická projekce brutality do bojového umění.
Jendis píše:Empty_Bell píše:Raptor píše:Zdarec, jak jsem si tak surfoval netem, narazil jsem na zajímavej odkaz --> Silat Mubai International. Vypadá to na islámskej bojovej styl, kterej je podlo tohoto videjka vyloženě prakticky zaměřen ...
jo praktická projekce brutality do bojového umění.
2EB- Ale bojová umění jsou brutálníPokud jako aikidoka někomu zlomíš ruku,také budeš brutální.....boj všeobecně je brutální
Možná se to někomu nelíbí,nesouhlasí s tím,ale je to tak........
kurt78 píše:4eb, ne zas mas spatny nazor, to je bojove podotykam bojove umeni odzrkadlujuce prostredi v ktorym sa vyvyja, tam kazdy arab mnel a ma za pasem kudlu.. je to drsne realne ako prostredi v kterym ziji, +samozrejme ta provokacna mapka,- jo fanatici jsou fanatici,to je ale nasledek neznalosti a izolovanosti a spatnyma historickyma skusenostami, so zapadnym svetem... doufam
kdysi mneli araby rozvinutejsi kulturu jak my -astronomia ,matematika a literatura byla na vyssi urovni jak zapadni , ale to je skor na badanie pre historikov ako pro nas na BU, kde nastal zlom a proc a tak.
Raptor píše:Zdarec, jak jsem si tak surfoval netem, narazil jsem na zajímavej odkaz --> Silat Mubai International. Vypadá to na islámskej bojovej styl, kterej je podlo tohoto videjka vyloženě prakticky zaměřen ...
Jendis píše:A když neúmyslně,tak nebudeš brutální?Jak to budeš vysvětlovat?
V tomhle se asi neshodneme......každý boj je špinavá,nepěkná záležitost.
Empty_Bell píše:kurt78 píše:4eb, ne zas mas spatny nazor, to je bojove podotykam bojove umeni odzrkadlujuce prostredi v ktorym sa vyvyja, tam kazdy arab mnel a ma za pasem kudlu.. je to drsne realne ako prostredi v kterym ziji, +samozrejme ta provokacna mapka,- jo fanatici jsou fanatici,to je ale nasledek neznalosti a izolovanosti a spatnyma historickyma skusenostami, so zapadnym svetem... doufam
kdysi mneli araby rozvinutejsi kulturu jak my -astronomia ,matematika a literatura byla na vyssi urovni jak zapadni , ale to je skor na badanie pre historikov ako pro nas na BU, kde nastal zlom a proc a tak.
Nevím včem je "názor" špatný. To není názor, to je fakt - výsledek pozorování. Naprosto "humánní" techniky postupného podřezávání člověka jako podsvinčete. Nebo doražení na zemi ležící člověka několika kopanci. To je realita, "duch" tohoto umění. Nepopírám, že nemá historické souvislosti. Ale ty má i mafie.
Empty_Bell píše:Jendis píše:A když neúmyslně,tak nebudeš brutální?Jak to budeš vysvětlovat?
Neúmyslné zranění není brutální, je to neštěstí. Spojuji brutalitu s vědomým úmyslem zmrzačit, zabít. Spojuji ji s cvičením těchto technik, mající tento úmysl. Ať si každý říká co chce, v aikidó tento úmysl není. Aikidó však lze zneužít a udělat z něj brutální umění. To je ale návrat k daytorjú.
Nevadí mi když se neshodnem.
Jendis píše:Empty_Bell píše:Jendis píše:A když neúmyslně,tak nebudeš brutální?Jak to budeš vysvětlovat?
Neúmyslné zranění není brutální, je to neštěstí. Spojuji brutalitu s vědomým úmyslem zmrzačit, zabít. Spojuji ji s cvičením těchto technik, mající tento úmysl. Ať si každý říká co chce, v aikidó tento úmysl není. Aikidó však lze zneužít a udělat z něj brutální umění. To je ale návrat k daytorjú.
Nevadí mi když se neshodnem.
Jo,v tom se nepřu...jenže pro toho postiženého budeš Ty brutální a pro okolí také![]()
Také mi to nevadí...je to diskuze a každý máme jiný náhledKdybychom spolu jen souhlasili,nemusíme tu být
Jendis píše:Empty_Bell píše:kurt78 píše:4eb, ne zas mas spatny nazor, to je bojove podotykam bojove umeni odzrkadlujuce prostredi v ktorym sa vyvyja, tam kazdy arab mnel a ma za pasem kudlu.. je to drsne realne ako prostredi v kterym ziji, +samozrejme ta provokacna mapka,- jo fanatici jsou fanatici,to je ale nasledek neznalosti a izolovanosti a spatnyma historickyma skusenostami, so zapadnym svetem... doufam
Nevím včem je "názor" špatný. To není názor, to je fakt - výsledek pozorování. Naprosto "humánní" techniky postupného podřezávání člověka jako podsvinčete. Nebo doražení na zemi ležící člověka několika kopanci. To je realita, "duch" tohoto umění. Nepopírám, že nemá historické souvislosti. Ale ty má i mafie.
Víš,nevím,co máš za sebou,ale někdy(a to mluvím z vlastní zkušenosti) opravdu může nastat situace,kdy se nerozpakuješ "chudáka na zemi" dorazit kopnutím,abys měl krytá záda a nedošlo k "překvápku".Nejsem na to hrdý,ale někdy je potřeba volit "menší zlo".A to kopnutí v té chvilce bylo "menší zlo".
Zpět na ostatní asijská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník