Jendis píše:Na okolí moc nedám,nicméně....pověst s Tebou jde a můžeš mít jak chceš čisté svědomí,lidé okolo na Tebe budou koukat právě dle Tvé pověstiBohužel,ale tak to je
Znáš to,můžeš udělat tisíce záslužných činů,stačí jeden,který Tě pošpiní a lidi okolo si budou pamatovat právě ten jeden
![]()
V hospodě se neperuZásadně
Ano,mám povolání,kde se častěji dostávám do střetů,ale snažím se je řešit slovně a vklidu.Bohužel,někdy nastanou situace,kdy to nejde(ani,kdybych se rozkrájel) a potom to bývá buď já(my),nebo oni.......
![]()
Rozhodně mne ale boj nebaví...nevyhledávám ho.Ale když už musím,pak tak,aby dotyčné přešla chuť na nějakou mstu,odplatu....případně pokračováníPyšnej na to nejsem,ale.......
A pokud mám zodpovědnost za kolegu(jako on za mne).....není co řešit.Proč jednat se zmetkama v rukavičkách
kurt78 píše:4eb: spatny je to v tvem nazore, ze boj je pekny resp boj. umenie je nebrutalne---- neniako moze byt boj nebrutalny-? /a najma so zbranami?/ ostatne vid jendis..
Jendis píše:Víš co,já Tě chápu...zřejmě si nikdy nebyl v situaci,která by toto jednání vyžadovala(případně nastavíš druhou tvář)......to je ideální stav.Děláš BU,které Tě bavíJsi šťastný člověk
![]()
Ale nikdy nemůžeš vědět,jak se zachováš,až si proti Tobě stoupne "rozjetej" maník s rozbitou láhví,druhej půjde okolo s nožem a víš,že to v klidu nepůjde.....(u toho všeho vyděšená,hysterickámanželka).......ne,že bych to na Tebe přivolával.......jen se snažím naznačit,že jsou chvíle,kdy jde osobnost stranou a vedení přebírá ten primitivní instinkt(pud sebezáchovy) a pak to vůbec není sranda.
Empty_Bell píše:kurt78 píše:4eb: spatny je to v tvem nazore, ze boj je pekny resp boj. umenie je nebrutalne---- neniako moze byt boj nebrutalny-? /a najma so zbranami?/ ostatne vid jendis..
Dobrý aikidoka nebojuje. Občas přemístí centrum, ale nebojuje. Proto není brutální.
roza píše:Empty_Bell píše:kurt78 píše:4eb: spatny je to v tvem nazore, ze boj je pekny resp boj. umenie je nebrutalne---- neniako moze byt boj nebrutalny-? /a najma so zbranami?/ ostatne vid jendis..
Dobrý aikidoka nebojuje. Občas přemístí centrum, ale nebojuje. Proto není brutální.
Dobry aikidoka netrenuje.Obcas prijde na trenink ,udela kotrmelec.Proto neni brutalni.
EB je dobry aikidoka.
Nemelo by to byt takhle?
Roza
roza píše:Empty_Bell píše:kurt78 píše:4eb: spatny je to v tvem nazore, ze boj je pekny resp boj. umenie je nebrutalne---- neniako moze byt boj nebrutalny-? /a najma so zbranami?/ ostatne vid jendis..
Dobry aikidoka netrenuje.Obcas prijde na trenink ,udela kotrmelec.Proto neni brutalni.
EB je dobry aikidoka.
Nemelo by to byt takhle?
Roza
Empty_Bell píše:Jendis píše:Empty_Bell píše:Jendis píše:A když neúmyslně,tak nebudeš brutální?Jak to budeš vysvětlovat?
V tomhle se asi neshodneme......každý boj je špinavá,nepěkná záležitost.
Neúmyslné zranění není brutální, je to neštěstí. Spojuji brutalitu s vědomým úmyslem zmrzačit, zabít. Spojuji ji s cvičením těchto technik, mající tento úmysl. Ať si každý říká co chce, v aikidó tento úmysl není. Aikidó však lze zneužít a udělat z něj brutální umění. To je ale návrat k daytorjú.
Nevadí mi když se neshodnem.
Jo,v tom se nepřu...jenže pro toho postiženého budeš Ty brutální a pro okolí také![]()
Také mi to nevadí...je to diskuze a každý máme jiný náhledKdybychom spolu jen souhlasili,nemusíme tu být
Je nějak důležitý co řekne okolí, když máš čistý svědomí?
No jestli tě k tomu nutí profese, nebo vypjatý okolnosti, dělej si co uznáš za vhodný. Možná jen chodíš do blbé hospody v nesprávný čas a stýkaš se s pochybnýma lidma. Možná to děláš jako práci a možná Tě to baví. Ale zas píšeš, že na to nejseš moc pyšnej. Tak nevím.
Anonymní píše:Souhlas JENDIS.Pro EB vidis na co mas byt pripraven,to neni jen delat pekne pady na tatami,to je realita
raduz píše:Empty_Bell píše:Jendis píše:Empty_Bell píše:Jendis píše:A když neúmyslně,tak nebudeš brutální?Jak to budeš vysvětlovat?
V tomhle se asi neshodneme......každý boj je špinavá,nepěkná záležitost.
Neúmyslné zranění není brutální, je to neštěstí. Spojuji brutalitu s vědomým úmyslem zmrzačit, zabít. Spojuji ji s cvičením těchto technik, mající tento úmysl. Ať si každý říká co chce, v aikidó tento úmysl není. Aikidó však lze zneužít a udělat z něj brutální umění. To je ale návrat k daytorjú.
Nevadí mi když se neshodnem.
Jo,v tom se nepřu...jenže pro toho postiženého budeš Ty brutální a pro okolí také![]()
Také mi to nevadí...je to diskuze a každý máme jiný náhledKdybychom spolu jen souhlasili,nemusíme tu být
Je nějak důležitý co řekne okolí, když máš čistý svědomí?
Mat ciste svedomie je krasne.....
...Ale niekedy, budem mat ciste svedomie - a budem pritom krvacajuc lezat na zemi (ale nikoho som nezranil, som neposkvrneny)![]()
Niekedy to proste nejde a musis byt tvrdy a nekompromisny. Jednoducho to tak je - ( vid Jendis) - bud Ja , alebo on. Bodka, hotovo....
Ak vzdy dokazes akykolvek utok v akejkolvek situacii spracovat a eliminovat tak, ze supera (protivnika) ani nezranis - tak si veeeelmi dobry, klobuk dole......
Zpět na ostatní asijská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků