Capoeira

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Capoeira

Příspěvekod Anonymní » pát 10. říj, 2003 18:44

Ahoj lidi, chtel jsem se zeptat, jestli je tu nekdo, kdo se stejne jako ja zajima o capoeiru. Chtel bych se ji ucit, ale v mem okoli neni zadna skola (hodonin) a tak jsem si objednal knizku capoeira ache - cesta zlate rybky (byl bych rad, pokud mate nekdo tuto knizku, abyste rekli svuj nazor na ni). Jinak by me zajimalo, jestli je tu nejaky capoeirasta, aby povypravel co umi, jestli je capoeira dobra na obranu atd...
Dik, Eraser
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Příspěvekod DMC » pát 10. říj, 2003 19:15

Ojojojoj, tak tos teda slap hned zezacatku vedle..objednat si vyse zminenou knihu je to nejhorsi, co jsi mohl svoji (a potazmo cele ceske) Capoeire udelat.

Strucne receno, v te knizce zadnou Capoeiru nenajdes, je to dilo par cvoku odnekud ze Zasute Prdele, kteri si na zaklade videoher a klipu neco splacali na kolene a rikaji tomu "Capoeira" Ache. Nejenom ze to s Capoeirou moc spolecnyho nema, jeste meli tu drzost napsat o tom knizku. Podobne jako ty se nejspis spousta lidi chytla na tu "Capoeiru" v nazvu a misto toho se pak naucili jen nejakej sajrajt z Orlickych hor.

Pokud se chces fakt ucit Capoeiru a ne nejaky zmatky, tak moje rada do zacatku:
1) Zlatou rybku vypust do zachodu a nekolikrat za ni splachni.
2) Najdi si nejakou SERIOZNI skolu,popr. aspon navstiv nejakej slusnej seminar.
3) Sezen si nejakyho partaka na cviceni, Capoeiru se tezko naucis sam.
4) A pro rany bozi, udelej si zbeznej search na internetu, a dozvis se o Capoeire vic nez z dvaceti dilu nejake obludne Rybky.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 10. říj, 2003 20:18

Dik, tak aspon vim, na co se mam tesit :)). U nas zadna capoeiristicka skola neni, tak sem aspon zacal chodit do breaku... Na netu jsem se dival, a triky co tam jsou jsem vetsinou (jak jinak) nedokazal udelat, maximalne most, premet dopredu a stoj na rukou... Uz tydny se marne pokousim o au batido, ale porad nic :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pát 10. říj, 2003 20:48

Chlape nic ve zlym, ale Capoeira opravdu neni o "tricich"...Pokud je tohle tvoje hlavni oblast zajmu, tak jsi udelal dobre, ze ses radsi dal na brejk - tam se muzes venovat prave trikum, a nemusis se "otravovat" s vecma jako je pohyb, kopy, uhyby, rasteiry, hra, proste s tim, co je Capoeira.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 10. říj, 2003 21:04

Dobre, pak tedy akrobacie a techniky capoeiry, zajima me to ohodne vic nez ten break...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

DMC

Příspěvekod samurai » pon 10. lis, 2003 20:56

Tak ti povím maníku, že jsi mi pořádně hnul žlučí. Takovýhle arogantní machýrky opravdu pohledat. Tyhle názory jsi vzal jako kde? A co jsi ty sám udělal pro věc. Ať je to cokoliv. Kolik knih jsi napsal ty? Kolik jsi toho nacvičil? Kolikrát jsi se bavil s těmi co kritizuješ? Odhaduju to tak na bod "0" janak by jsi nemohl takhle blbě žvástat. Klika je, že seš schovanej za přezdívkou, jinak bych o tobě moc rád věděl co jsi zač. Budiš ti země lehká srabe .!..
samurai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DMC » úte 11. lis, 2003 13:44

Jak vidim, v zumpe to nakonec zasplouchalo, i kdyz se spozdenim.

Pokud tvoje definice "arogantniho machyrka" je "dela si srandu z Ache a te jejich priblble knizky", pak muzes takovy "pohledat" na jakekoliv slusne diskuzi o Capoeire. Urcite ti potvrdi to, co uz vetsina lidi davno vi - ze "Capoeira" Ache NENI zadna Capoeira. A odkud tento nazor vezmou? Inu, staci se podivat na jejich sajt, kdyz uz nekdo nechce vyhazovat penize za vyse uvedenou slataninu. Lepsi dukaz asi nenajdes.

Ted ti pro zmenu povim, co hybe zluci me. Kdyz si banda poloopic zblblych z beckovych kung-fu filmu poridi Tekkena, a na jeho zaklade si vymysli vlastni styl plny nesmyslnych technik, a potom si ho DOVOLI nazvat Capoeira. Pritom mota hlavy zacatecnikum v cele CR, kteri si nadsene nakoupi jejich srackovitou knihu v nadeji, ze se z ni nauci Capoeiru. NENAUCI. Akorat si zmrvi vsechno co se zmrvit da. Uz jenom kvuli tenhle lidem nebudu ani nahodou drzet hubu, kdyz o tomhle zvratku (Cesta zlate atc.) bude nekdo mluvit. Ta knizka je ostuda, a meli by ji co nejdrive stahnout z prodeje.

A ano, Ache pro Capoeiru v Cechach neco udelala; jedinou vec - totalne ji mrdala a mrda dal. Mrknete se na thready o Hladikovi - vezte, ze jsou s Ache asi tak na stejne urovni.

Co se tyce tvyho knourani, ze me neznas - to je ale nahodicka, ja tebe taky ne. Asi jako 90% lidi tady. Pokud chces s necim polemizovat, tak polemizuj s myslenkama, ne s osobama.
Pokud ty ubohosti na konci maji byt vyhruzka fyzickym nasilim - HAHAHA.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

DMC

Příspěvekod samurai » úte 11. lis, 2003 20:08

Tak to vezmu trochu odzadu. Pokud myslíš, že mám za potřebí někomu vyhrožovat násilím, tak se hochu pleteš, poněvadž toto opravdu nemám zapotřebí. Já jsem pro věcné řešení problémů a pokud někdo sdílí svůj názor, budíš po jeho.
Nechápu, z jakého tytulu přiřazuješ lidi, které vůbec neznáš, a pokud mě paměť neklame, tak jsi nikdy doopravdy neviděl, k nějaké žumpě a pod.?!
To co se týče zmíněné knihy a diskuse kolem ní bych raději ponechal na samotném autorovi, protože já u zrodu nestál. Ale každopádně si neodpustím se trochu opakovat v otázce, co jsi udělal ty sám pro něco o čem tady spekuluješ??? Nezpozoroval jsem, že bys i na to reagoval. Víš ono je hrozně snadné házet špínu kolem sebe, ale sednout a něco napsat, vydat, popřípadě sdružovat lidi k nějaké činnosti to už chce trochu víc, než vulgární slovník. My se o něco alespoň snažíme, ať už je to vydání knihy, zakládání oddílů, ukázky... Kolik z toho máš za sebou ty? Mám pocit, že končíš, když se tady odloguješ.
A výsledek tohoto psaní? Počítám, že pro tebe žádný, akorát to bude výzva k dalšímu nesmyslnému urážení, ale pro nás motor k tomu pokračovat dál a usilovněji. "Ať se to tobě líbí, nebo ne" Hauu Končím s tebou
samurai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DMC » stř 12. lis, 2003 10:57

Oh Martha sweet Martha.

Nejak jsi zkrotnul od posledniho prispevku, ne? Bohuzel kazda zabava musi nekdy skoncit.

Jedine moje tvrzeni, se kterym se muzes snazit polemizovat, je nasledujici:

<B>Z knihy "Capoeira Ache, Cesta zlate rybky" neni mozno naucit se nic poradneho z Capoeiry. Cokoliv se z ni nekdo nauci, bude se muset posleze (kdyz prejde pod poradneho ucitele) komplikovane oducovat. Tudiz je to to posledni, co by si jakykoliv zacatecnik mel koupit; pokud uz tuto knihu vlastni, mel by se ji co nejrychleji zbavit.
Jeste by se to taky dalo nazvat 'tahani penez z laicke populace'.</B>

To jsou holy fakta, a nic na nich nemeni jestli cvicim, necvicim, vedu oddil nebo nevedu.
S tim ze mam "zkusit" napsat knizku si asi delas srandu, mam bejt jako oni/vy a psat o necem cemu prd rozumim? Pochopis uz konecne, ze nejpikantnejsi na tom je, ze autori o CAPOEIRE NEMAJI ANI PARU a pisou o ni knizky?

A kdyz uz o tom mluvis, vis o co me pripadne ze se snazite?<B> Vydavate knizky se slovem Capoeira v nazvu, a nic o Capoeire nevite. Zakladate oddily "brazilskeho bojoveho umeni", a pak v nich lidi ucite uplne nesmysly, ktere nemaji s brazilii ani s capoeirou nic spolecnyho. A ukazky? Pletete lidem hlavy necim, o cem tvrdite, ze je Capoeira, ale je to vas zcestnej vymysl.</B>

Tohle je zajiste zasluzna cinnost, neni-liz pravda. Ale mam pro tebe navrh, vyhodte 'brazilska' a 'capoeira' ze vsech nazvu toho, co delate, a lidi (vcetne me) vas radi nechaj na pokoji. Pokud si myslis, ze se Capoeira v CR bez vas polozi, tak ses na omylu, taaaakhle si oddychne.

A z myho vulgarniho slovniku si nic nedelej, ja se tim totiz hrozne bavim.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

DMC

Příspěvekod Anonymní » stř 12. lis, 2003 13:30

Nechci se do toho nějak štourat, páč já vím skutečně prd o caopieře...ale kluky co cvíčí Ache capoieru znám osobně na rozdíl od tebe a myslím že je to banda super lidí který to co dělaj berou vážně a baví je to a ne tlupa debilů jak to vyplývá z tvýho příspěvku,...

Jinak přečti si ještě jednou co jsi napsal...defakto si napsal že víš o Capoiere taky velký prd (a třeba to tak není) ...takže nechápu proč se do někoho tímhle způsobem sereš, přijdeš mi ubohej, co takhle zvednout svojí ukecanou hubu od klávesnice a zajít si s těma klukama zatrénovat, místo svalnatejch řečí a nadávek který tady vykřikuješ... třeba bys poznal že všehno není tak naprosto jasný jak nám tady předhazuješ.

Btw... Kdo je teda kvalitní učitel Capoeiry v ČR?

Masta
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » stř 12. lis, 2003 15:42

I think today is my 100th birthday I should not quarrel or get angry.

Nelibi se ti nadavky, vysvetlim ti to tedy jazykem intelektualu. Znam spoustu lidi, kteri tvrde cvici, a berou to vazne, a bavi je to - kickboxery, karatisty, gymnasty atd. Ale ani jedny nenapadne prohlasovat, ze cvici a UCI capoeiru! At si kluci z Ache cvici co chteji, ale at tomu proboha nerikaji capoeira, kdyz to capoeira neni!

Az takhle jednoduchy to je - vydali knizku, o ktere prohlasujou, ze je o capoeire. Ale ta knizka o capoeire neni. Z pohledu capoeiry obsahuje prevazne nesmysly a hlouposti.

Seru se do nich proto, protoze timhle zpusobem oblbuji lidi a przni capoeiru. Jako sportovci, gymnasti, freestajlisti atd. jsou mozna dobri, ale jako capoeiristi stojej za hovno. Period. Nevim jak jinak uz mam rict POKUD CHCETE DELAT CAPOEIRU, ZUSTANTE OD ACHE A JEJICH KNIZKY CO NEJDAL.

No vidis, tady to mas vyjadreny co nejjednodusejc a (skoro) bez sprostaren.
Co se tyce moji osoby: Jak jsem uz rekl, to kdo nebo co jsem ja nemeni nic na tom ze ache neni capoeira. O capoeire vim skutecne prd, delam ji 2-3 roky a proto zadnou knizku psat nebudu. Co se tyce tvych starosti o muj trenink...sorry, ale radsi trenuju s lidma, kteri maji zajem cvicit capoeiru, ne nejakej hybrid co si sami vymysleli. Mimochodem jsem mel moznost cvicit s jednim "produktem" Acheacke "capoeiry", a bylo to vazne priserny.

A dobra capoeira? Zkus nejakou skolu pod Abadou nebo Axe.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

DMC

Příspěvekod Anonymní » stř 12. lis, 2003 15:58

Kdo je to capoeirista?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » stř 12. lis, 2003 16:47

Jest radium tezsi nez olovo?
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

DMC

Příspěvekod Anonymní » stř 12. lis, 2003 20:04

Tak proč používáš slovo které neumíš vysvětlit... :/
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dmc

Příspěvekod Anonymní » stř 12. lis, 2003 20:56

:evil: To si teda frajer. Takovéto verbální průjmy jen tak někdo nezvládne. Je a bylo spoustu takový ubožáku jako ty, co má prsty plný
keců. Ale jinak, skutek utek. Udělej službu všem lidem, který tak
moc braníš před capoeirou ache a odejdi o svých názorech dumat někam
do lesů.Ono totiž nezáleží na tom kdo tě učí, ale na tom jak CAPOEIRU
vnímáš a cítíš. A přestože jsme si nepadli do oka, tak pro mě něco udělej,
NEKRITIZUJ lidi co neznáš. Abych nezapomněl, seš hrdina, takto se
rozparádit na diskuzi po internetu. Ale proč ne. Jak říkáš, děla ti to
dobře. Onanuješ při tom psaní ?
Měj se hezky naš HRDINO. :twisted:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

jen a jen pro Tebe DeMenCe

Příspěvekod Anonymní » stř 12. lis, 2003 20:58

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

písemně se nic nevyřeší. Sám uznáš, že z očí do očí je něco úplě jiného.
Tak kdyby ses chtěl stavit na kafe, řekni si o adresu. Mile rád s Tebou budu diskutovat o Capoeiře Aché.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » stř 12. lis, 2003 23:22

Masta: Prave se mi zastesklo po sprostych slovech. Snazil ses me zatahnout do debilni diskuze typu "Co je to capoeirista? Clovek co dela capoeiru. Co je to capoeira? Capoeira je brazilske bojove umeni. Co je to brazilie a bojove umeni?" atd.atd. Dekuji ale nemam zajem. Zkus vymyslet neco mene stupidniho.

CMD: Jen to dopisu a uz letim onanovat do lesu.

Chody: Chytrej kluk. Ale kdyz si prectes tohle tema od zacatku, uvidis ze jsem vlastne o nicem diskutovat nechtel. Eraser se ptal na muj nazor na Rybku, ten jsem mu rekl a dal na nem trvam. Az dodatecne se na me snesla eskadra Capoeira Ache Homo Teamu, coze si to dovoluju hanet jim jejich milovanou knizecku.

Takze pro poradek - kritizovat budu dal, jak mi jen bude libo, a cokoliv, co si podle meho nazoru kritiku zaslouzi. Je klidne mozny ze se jednou setkame osobne a budem diskutovat o Ache a Capoeire, tomu se vubec nebranim.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SianLang » čtv 13. lis, 2003 7:18

Onanie při psaní příspěvků? No to je super nápad! Díky hoši za dobrej typ, mě by to nenapadlo! :lol: :lol: :lol: No, už budu končit...ááááááách......!
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

DMC

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. lis, 2003 18:39

:D ©ťastnou cestu.
Budeš mi chybět :cry:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

DMC

Příspěvekod katana » čtv 13. lis, 2003 20:24

Ty jsi fakt mimoň - byl jsi první, kdo tu použil slova cvoci, prdel a teď je navíc nazýváš homouši? To není objektivní kritika, to je ubohost. Nediv se pak reakcím těch, kteří se alespoň (na rozdíl od některých internetových rádoby-kritiků) snaží nějakým pozitivním způsobem realizovat se. Ale to už tu bylo...
katana
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně