Gracie (bjj) vs. Delica (kung-fu)

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Gracie (bjj) vs. Delica (kung-fu)

Příspěvekod Anonymní » úte 30. pro, 2003 11:05

Royce Gracie (bjj - brazilske dzu-dzutsu) vs. Jason Delica (kung-fu, styl neznamy):

http://www.subfighter.tv/vid/highlights ... g%20Fu.wmv

jinak pro priznivce mixed martial arts je na strankach http://www.subfighter.tv/ spousta zajimavejch videicek

PM

www.hungga.org
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » sob 03. led, 2004 3:19

Prekvapuje me ze se jeste nikdo neozval s nejakym tim "to neni pravy kungfu - na ulici bych mu ukazal - kopl bych ho do kouli a pichl do oci" :-)
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

zajímavé

Příspěvekod Anonymní » sob 10. led, 2004 12:23

Dost zajímavé. ©koda že zatím vím o gf moc málo abych to mohl posoudit, tak mě kdyžtak za moje názory moc nekamenujte .)
snad jen by Delica (jmenuje se tak?) krátce po začátku, když ho Gracie přitiskl ke zdi, mohl udeřit do zátylku, to asi nebylo povoleno kvůli možnému zranění? na druhou stranu, stejně tak ho mohl později Gracie velice snadno vyřídit při boji na zemi...těžko říct .)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » sob 10. led, 2004 15:39

Jason Delucia je to,bych rek....:-) Nekde jsem tusim cetl, ze v dobe, ze ktere pochazi tohle video mu bylo okolo 25 a Royce Graciovi 17, a vazil asi o 30 liber vic nez Gracie.
Povoleno bych rekl ze bylo (skoro?) vsechno, rany do zatylku urcite, ale pochybuju ze by to Deluciovi v takove pozici nejak pomohlo.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 10. led, 2004 19:24

na pár sekund měl myslím šanci na dobře mířenou ránu do týla, ale loktem udeřil do zad, ze své pozice laika myslím, že kdyby loktem mířil do krku nebo zezadu do hlavy, tak by to roycem minimálně trochu otřáslo .)
ale samozřejmě to jak ho royce vyřídil je dost impresivní...jen tak mimo mísu, jakou by měl asi rg šanci kdyby na něj byli dva soupeři? mi připadá že takhle se může věnovat jen jednomu, ne? ale nakládačka to byla řádná, všechnu čest .)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chorche » sob 09. dub, 2005 18:51

zabyva se i "origos" ju jutsu s jednim protivnikem tak dukladne?
chorche
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » stř 13. črc, 2005 10:09

chorche - nvím co myslíš tím origoš ju jutsu, ale jedno ti povím. My se na cvičení (a stejně jako u jiných bojových uměních) snažíme každému utočníkovi věnovat minimum času - někdy třeba nění čas si s ním lehat na zem. Jenže to už je "kdyby"... záleží vždy na situaci a strategii boje. Brazilské jutsu jsem ještě nikdy necvičil, ale myslím, že i oni jsou schopni velmi snadno útočnika srazit k zemi jen tak (rozuměj nevěnovat se mu tak dlouho) - ale tohle nebyla rvačka na ulici proti dvoum - to byla rvačka s jedním - to je důležité si uvědomit. Kdyby na Royce šli dva, vsadím boty, že zvolí stratogii odlišnou - ale ted na něj šel jen jeden, tak podle toho taky bojoval. Nic jiného než fakta.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MartinMartin » stř 13. črc, 2005 13:36

Ja mam takovou trosku kontroverzni otazku :oops:
Kdyz jsem koukal na nejaky ultimaty prislo mi ze kolikrat ty lidi dostanou mensi nakladacku nez v thaiboxu, vetsinou to skonci na zemi a nejaka paka. Ale malokdy jsem videl vaznejsi zraneni. Naproti tomu tradicni styly napr. kug fu nebo karate byly vytvoreny k co nejrychlejsimu zmraceni a zabiti. Coz trva urcite dlouho se naucit ( 10- 20 roku?) Nemyslite se,ze kdyz se nekdo stane top expertem v techto stylech tak,ze uz proste do klece nepoleze? Je si sam sebou jisty a nebude si to dokazovat tim,ze nekoho zabije.Nebo se pletu?
MartinMartin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Sai » stř 13. črc, 2005 13:52

nepleteš...

kungfista který cvičí 20 let by se musel v ultimatu tolik omezovat.. že by mu to za to nestálo.. kung-fu je reálný boj... a v tom se bohužel soutěžit nedá... ať si každý říká co chce...ale je to tak..
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod THAIMAN » stř 13. črc, 2005 19:24

MArtinMartin , Sai - :lol: :lol: :lol:
THAIMAN
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sai » stř 13. črc, 2005 19:46

thaiman - jsi ten samý anonymní thaiman??

podle přihlouplých úšklebků asi jo, co?? :lol: :lol:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 13. črc, 2005 22:11

Sai píše:nepleteš...

kungfista který cvičí 20 let by se musel v ultimatu tolik omezovat.. že by mu to za to nestálo.. kung-fu je reálný boj... a v tom se bohužel soutěžit nedá... ať si každý říká co chce...ale je to tak..

Chjo...tyhle debaty o ničem....ale jeden argument proti.....

Když už je furt tolik blbých keců na ty "pravé" mistry....nebylo by od věci,kdyby už jeden z nich vlezl do tý klece a zavřel všem posměváčkům hubu???????????????
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 14. črc, 2005 6:07

Jendisi... a proč s některým z těch nikdo nechce bojovat na život a na smrt? Pamatuji si, jak Gracieovci (mám k nim obrovskou uctu za to c¨čeho dosáhli) hrozně okatě vyzvali Emina k boji v kleci a ten jim jen vzkázal, že se v kleci omecovat pravidli nenechá, že s nimi bude bojovat, ale jenom na ulici a na život a na smrt, nebylo to tak? A najednou ticho po pěšině - už s ním bojovat nechtěli. Ono totiž vykloubené rameno, nebo zlomený nos, či pár podlitin - to jde. Ale riskovat život? To už si každej hodně rozmyslí bez ohledu na to, jakej to je "borec".

A nehodlám vést diskuze o tom, jestli WCH, je tradiční umění, nepochybuji o tom. Někdo ano? :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 14. črc, 2005 6:37

Sai píše:nepleteš...

Asi myslis wu shu :wink: A co sanda (sanshou) vo wu shu? Je to plny kontakt + podmety a myslim aj nejake prehody a jednoduche paky. A tiez tam sutazia aj borci mimo wu shu. Ale boj na zemi (bjj) tam uz povoleny nie je. Tak ako ze sa neda sutazit?

Vies ked vsetci hovoria ze su taki dobri, ze si nemusia nic dokazovat, a potom zrazu - tam su rukavice, to "zvezuje" nas styl - :? - co si mas o tom mysliet? A grapplingove (MMA) rukavice su v pohode aj na "uchopy" , nemyslim si ze by to az tak obmedzovalo pohyb ( akurat by sa v nich horsie asi pouzivali nejake "drapy" napr. z wu shu tigra :twisted: )
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 14. črc, 2005 6:49

Raduz Raduz... já bych nerad vypadal, že se nějak všemožně zastávám neochoty tradičních mistrů účastnit se ultimatu - i když proč by to mělo dělat? Ale víš dobře himl - že nejsem jenom o rukavice. Zas nebuďte jak janci...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 14. črc, 2005 6:49

4 Gino-Nevím...mně je o tak strašně jedno....konkrétně rodina Gracie je pro mne banda velkých hub....nemám je moc rád.Sice fighteři jsou dobří(i když,jak kteří....),ale jejich chování..... :? :evil:
Já spíš reagoval na tuhle debatu.....vždyť je to fuk....realita,nerealita.....záleží na každém z nás,co bude nebo nebude cvičit :wink: 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 14. črc, 2005 8:01

Gino píše:Raduz Raduz... já bych nerad vypadal, že se nějak všemožně zastávám neochoty tradičních mistrů účastnit se ultimatu - i když proč by to mělo dělat? Ale víš dobře himl - že nejsem jenom o rukavice. Zas nebuďte jak janci...

Ja viem, vid Sai: "proc by to delal?"
A preco nie? Uz len preto aby konecne dokazali a vyvratili to zauzite na poli kntaktnych sportov ze wu shu tam "nema sancu". (mimochodom moj nazor to nie je :wink: )

Ale napriklad scena z filmu Od kolisky do hrobu s Jet Lim- ako v klietke "vypraskal" aspon zo 10 fighterov mi prisla velmi usmevna.. :wink:

Add kecy - naozajstny majster si nemusi nic dokazovat - sem nepletme.
To mozno brat ako meter pri nejakom "rypani" na ulici. Klietku, ring ja beriem z hladiska porovnania ucinnosti jednotlivych stylov.
Lebo rozne freestylove "predvadzacky" a katy - sice ukazu techniky, ale nie ich pouzite v boji. To moze len sparring. (volny, neriadeny, s co najmensimi obmedzeniami) Samozrejme bez extremov (pichanie do oci, kusanie...)
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 14. črc, 2005 8:58

Raduz problém je právě v tom, že ring považuješ za to "ověření účinnosti", jak jsi napsal. Jesli máš pocit, že zápas je to samé jako boj, pak si ho nech, ale nemá smysl pokračovat v diskuzi.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 14. črc, 2005 9:02

ukropčány: přesně tak - pravidla jsou ze strachu o sebe. Ze strachu (oboustraného) o život, či zdraví. A taky si dobře napsal, že jen tak je možné porovnat zápasníky.

Ach jo mě to přijde někdy jak v mateřský - chodim sem už nějakou tu dobu ale některé věci tu jsou pořád stejné. Ještě ke všemu od stejných lidí. Měl jsem za to, že se člověk nějak posouvá hlavně v myšlení dál. Ale asi ne. (to už není na tebe, ukropčány)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 14. črc, 2005 9:10

ukropcany píše:Ja by som len malú myšlienočku o tých pravidlách - pravidlá sa určtujú nielen zo strachu o seba, ale aj preto, aby bolo možné výsledky porovnať. Myslím, že ak niekto spomína pravidlá, tak je to skôr zo strachu ako z vysloveného handicapu, pretože keď nie sú pravidlá, tak nie sú na oboch stranách :idea: ... podľa mňa len ak sú nastavené pravidlá je možné zápasníkov porovnať. Neviem o tom, že by v boji išlo o niečo iné ako dokazovanie si toho, kto ďalej docíkne... :oops:

YO....přesně :wink: 8)

4Gino - však tu někteří dokola pořád melou jen to své.....si to tak neber...bude hůř :wink: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...