Moderátor: Picard
low píše:slysel sem i kecy typu ze kdyz se neumi mlatit do pytle,muzes si odrovnat kluby,co je to za blbost?ja nekolikrat tejdne mlatim do tvrdyho pytle kterej je tezsi nez jak a nikdy se mi ,ani nikomu koho znam,nic s kloubama nestalo.zato delam dene desitky az stovky(podle toho jak se mi chce) klliku na klubech(na parketach) a kuze se mi sdira a zapesti obcas ujede tak jako tak.vsechno jde se vsim.
Anonymní píše:No potes panbu. Muzes mi rict kde ses tohle dozvedel?
Ighy píše:Dobra sprava je, ze to nie je z mojej vlastnej skusenosti. Zla sprava je, ze je to zo skusenosti ludi, ktorych poznam a ktorych som videl ako si tu kozu zodrali. a povazovali to za znak muznosti, pretoze to boli a oni prekonali tu bolest. No a makiwara bola skoro cela od krvi. Preto pred takymto chcem varovatr kazdeho, kto to skusi. Zranenie treba najprv vzdy nechat zahojit.
Pre zaciatocnika pri makiware hrozi aj zlomenina hanky, pripadne inej uderovej plochy.
Co sa tyka makiwar, je niekolko druhov. Kazda rozvija nieco ine. Makiwara, ktora sa pouziva u nas je najrozsirenejsou a najvariabilnejsou. Preto ju doporucam.
low píše:no tak já z vlastní zkušenosti z pytle vim , že sedřená kůže je sedřená kůže co se zahojí..byli časy kdy sem měl sedřený všechny klouby, časem ,asi cvikem to občas odnese malíček,jinak kůži si sedřeš tak že ten úder neni přímej ale o tu makiwaru nebo pytel se smykne a odře.. zas do makiwary nemlátíš jak blázen do pytle takže myslim že tam to riziko nehrozí vůbec.
Virgee píše:low píše:no tak já z vlastní zkušenosti z pytle vim , že sedřená kůže je sedřená kůže co se zahojí..byli časy kdy sem měl sedřený všechny klouby, časem ,asi cvikem to občas odnese malíček,jinak kůži si sedřeš tak že ten úder neni přímej ale o tu makiwaru nebo pytel se smykne a odře.. zas do makiwary nemlátíš jak blázen do pytle takže myslim že tam to riziko nehrozí vůbec.
Sedřená kůže je sedřená kůže co se zahojí...
OK, proč ne. Ale smyslem tréniknu na makiwaře nebo jakéhokoli jiného tréninku v BU není sebepoškození. Radost ze sebepoškozování (jakou máš podle svých příspěvků) je projevem velice chorobné mysli. Natvrdo řečeno: jenom blázen může toužit po sebepoškozování.
Generace před námi vyvinuly bojová umění jako pro člověka pozitivní systémy s cílem zvětšit jeho šanci předejít zraněním v boji. Tak proč si je mám sakra působit? Mám snad riskovat, že až si jako správnej tvrdej hoch (rozuměj namyšlený blbý hovado) rozsekám ruce, že mě nějakej blbeček na ulici vybouchá a celej trénink mi bude k ničemu, protože se zlomenou rukou v sádře se toho moc nenabojuje?
Kdepak. Zpevňovat - ano, posilovat - ano, trénovat rychlost - ano, a to všechno třeba na makiwaře. Ale ubližovat si nebudu.
Hlavní myšlenka ještě jednou: To že si někdo dobrovolně ničí packy není projevem síly a skvělých schopností, ale blbosti a prázdné hlavy.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník