Jak trénovat kopy??

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Jak trénovat kopy??

Příspěvekod Anonymní » pát 15. črc, 2005 19:09

Ahojte všichni :) , mám dotaz je prostý ,jak trénovat kopy tak abych zastavil nohu asi v ůrovni hlavy (nebo výš) když to zkouším tak mi přijde ,že potřebuju větší flexibilitu v tříslách a na spodní straně stehen (ten sval bude asi hamstring?? ted fakt nevím :? ) cítím tam prostě odpor ,že už to dál nepude proto se chci zeptat jak na to abych vykopl co nejvýš ,asi to bude chtít strečink- tak po případně jaké cviky ,(suzukiho je stejně nejlepší fakt funguje :D ) .Dímy moc za váš čas.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » sob 16. črc, 2005 12:48

Krásně sis odpověděl sám - strečink (suzuki,...) a strečink. A samozřejmě trénovat kopy prstě tím, že je kopeš. A ujasnit si, proč potřebuješ kopat na hlavu (za jakým účelem trénuješ) ;)
Ale musím upozornit, že nejsem expert na vysoký kopy, nějak mi to prostě nezapadá do konceptu, náplň BU vidím jinde než ve sportu, kd eje jediné místo, kde potřebuješ kopat na hlavu. (no, někdy teda i v reálu je potřeba kopat na hlavu - ale obvykle, když už protivník leží - ale POZOR - je to protizákonné (hodnoceno jako pokus o vrždu) - takže tohle doma nezkoušejte ;) )

Ale abych zopakoval hlavní myšlenku - Skvěle sis odpověděl sá, řečti svůj příspěvek a máš odpověd ;)
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » sob 16. črc, 2005 13:18

Proc ti nezapadaji kopy na hlavu do konceptu boj.umeni?....vzdyt je to legitimni kop jako kterykoliv jiny..Pokud je clovek dobre protazenej, rychlej a pri kopani je stabilni tak nevidim sebemensi problem...me osobne treba kopy typu mavashi do kombinaci docela sednou, ale samozdrejme pocitam s rizikem zachyceni a pak jsem v riti...urcite je podminka pro rychly vysoky kopy strecink a udelat minimalne snuru...a samozdrejme kopat a kopat...
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » sob 16. črc, 2005 13:55

Můj koncept je jaký je.
Na halvu nekopu protože
1)neumím to
2)nepořebuju to
3)ruce jsou rychlejší
4)stabilita má cenu zlata

Pokud jsi ale ztělesnením negace prvních tří bodů, ať jsou kopy tvou radostí 8)

Mě to prostě nezapadá, ale fungovat to může. Protože "nic nefunguje a funguje všechno" - nejde o bojové umění, to prakticky nehraje roli.
Jen mě mrzí, že jsem to pochopil moc pozdě a že těžko můžu měnit svůj přístup i přístup lidí kolem.
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » sob 16. črc, 2005 14:33

Jde me spis o komplexnost...umet jak ruce tak nohy...proste nekdy vidis misto kam nedosahnes, ale nohou je to v pohode a naopak..nebo aspon nohou rozrazis kryt a pak nastoupi ruce...proste flexibilita

samozdrejme se v tom nejak nevyzivam, ale vetsina lidi vubec netusi, ze neco jako highkick jim muze pristat za krkem...utok rukama ceka kazdej..
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 16. črc, 2005 15:57

hig kock je super..vezmite si k.1,kyokushin a to su trenovany borcoa kolko schytju vysoky&ch
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 16. črc, 2005 15:57

hig kock je super..vezmite si k.1,kyokushin a to su trenovany borcoa kolko schytju vysoky&ch
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » sob 16. črc, 2005 20:16

ukropcany píše:Ja by som len dal do placu, že poznám ľudí, ktorí aj bez rozvičky kopnú highkick... :wink: a či je na ulicu vhodný? No ak má niekto ruky pri páse a ja tu nohu dvihnúť viem, tak nebudem kopať na pás, kde má ruky, ale do hlavy, nie :?: ...aj keď, fajnovo rozkopaná ruka má tiež svoje čaro... :P
............uplne suhlasim...skoda ze ja kopnem tak akurat po rebra :oops: :oops: :oops:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Jak trénovat kopy??

Příspěvekod Vcelar » pát 09. zář, 2005 23:08

K0P píše:Ahojte všichni :) , mám dotaz je prostý ,jak trénovat kopy tak abych zastavil nohu asi v ůrovni hlavy (nebo výš) když to zkouším tak mi přijde ,že potřebuju větší flexibilitu v tříslách a na spodní straně stehen (ten sval bude asi hamstring?? ted fakt nevím :? ) cítím tam prostě odpor ,že už to dál nepude proto se chci zeptat jak na to abych vykopl co nejvýš ,asi to bude chtít strečink- tak po případně jaké cviky ,(suzukiho je stejně nejlepší fakt funguje :D ) .Dímy moc za váš čas.

Je to fakt jednoduchý. Dělej provazy, rozštěpy, strečing na spodní část páteře a kopej. Až tě budou permanentně bolet kyčle, je to v pohodě, víš že cvičíš správně. Cvič tak pár hodin denně (dokud budou fungovat kyčle), nejlépe každej den. Za pár týdnů se roztaháš a rozkopeš tak, že kop na hlavu nebude žádnej problém.

Ale jestli si línej, nauč se soupeře dostat na zem a pak kopej na hlavu. :-)
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

highkick

Příspěvekod player » ned 11. zář, 2005 18:19

Tak tak..strecing, strecing a zase strecing.Jak je noha natazena vysoko pod nakym tlakem a ne uvolnena,tak kop nebude presny,ikdyz bude kopnuty treba i vysoko...vim co rikam,ne?;) http://home.tiscali.cz/ferdaxxx/highkick.jpg
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: highkick

Příspěvekod Anonymní » ned 11. zář, 2005 19:19

[quote="player"]Tak tak..strecing, strecing a zase strecing.Jak je noha natazena vysoko pod nakym tlakem a ne uvolnena,tak kop nebude presny,ikdyz bude kopnuty treba i vysoko...vim co rikam,ne?;) http://home.tiscali.cz/ferdaxxx/highkick.jpg[/quot to si ty na foto?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 11. zář, 2005 19:19

To Player: to uz je pro me ale extremnost tohle :lol: fakt husty :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 12. zář, 2005 16:46

Anonymni : jo to sem ja, mistni jiste poznali;)

Sin : to je houbeles...tohle je teprve neco:))
http://home.tiscali.cz/ferdaxxx/holky.html
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 13. zář, 2005 16:31

Ukropcany : co jeeee?Nelibi se ti holky vohebny?;)Vsak to musi byt zazitek..ehm vis jak...;))
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » stř 14. zář, 2005 12:43

player píše:http://home.tiscali.cz/ferdaxxx/holky.html

:lol: :roll: :lol:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 14. zář, 2005 13:58

to Player: a co delas za BU? a kde?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 14. zář, 2005 17:33

ukropcany : neni nad to poskladat si devce podle sve libosti :D

marawww : no podle nekterych prej taekwondo, ale jinak se drzim pri zemi :wink:
Rekneme viet vo dao a tady u nas.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » čtv 15. zář, 2005 7:18

Je to fakt jednoduchý. Dělej provazy, rozštěpy, strečing na spodní část páteře a kopej. Až tě budou permanentně bolet kyčle, je to v pohodě, víš že cvičíš správně. Cvič tak pár hodin denně (dokud budou fungovat kyčle), nejlépe každej den.

Včelaři...člověče tohle mi skoro zní jako ironická rada jak si co nejrychleji zmršit kyčle a páteř... :?: :wink:

Senior
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Vcelar » čtv 15. zář, 2005 22:50

Senior píše:
Je to fakt jednoduchý. Dělej provazy, rozštěpy, strečing na spodní část páteře a kopej. Až tě budou permanentně bolet kyčle, je to v pohodě, víš že cvičíš správně. Cvič tak pár hodin denně (dokud budou fungovat kyčle), nejlépe každej den.

Včelaři...člověče tohle mi skoro zní jako ironická rada jak si co nejrychleji zmršit kyčle a páteř... :?: :wink:

Senior

Já jsem celkem lenoch, ale kámoš takovým způsobem cvičí přes deset let a rozhodně se mu tělo víc kazí sezením u počítače :-)
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Senior » pát 16. zář, 2005 7:34

Ale to jo, to já nikomu neberu, klidně cvičte do roztrhání těla :D , akorát nevím co je pohodového na permanentní bolesti kyčlí...nebo na permanentní bolesti čehokoli vlivem cvičení.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Další

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...