úder prstama

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

úder prstama

Příspěvekod Sai » ned 17. črc, 2005 21:49

chtěl bych se zeptat na účinnost a nebezpečnost této techniky... zvláště pak mířenou do krku.... připadá mi to totiž tak snadné a přitom smrtelně nebezpečné.. tak jestli by se k tomu nemohl někdo vyjádřit....
Naposledy upravil Sai dne pon 18. črc, 2005 12:11, celkově upraveno 1
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 17. črc, 2005 22:17

Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 18. črc, 2005 8:23

Uder prstami je podla mna dost pokrocila technika na to aby bola lahko dostupna. Tym chcem povedat to ze ak nemas odcvicenych tak 6-10 rokov pod nejakym serioznym ucitelom tak by som ti neodporucal to skusat. V podstate ide len o to ze ak mas odcvicenych 6-10 rokov tak uz vies dost dobre kontrolovat aj SEBA a aj supera, skus si len tak velmi zlahka udriet na ohrizok s predu hranou ukazovaka, mas? ... :-) a teraz si predstav ze si uprostred nejakeho konfliktu a napadne ta takato super technika (stres, adrenalin, atmosfera) urcite to prezenies so silou a v tejto oblasti staci naozaj velmi malo a uz je situacia uplne v ... ved vieme kde.

Nechcem aby to niekoho odradilo, len chcem aby si to kazdy najprv vyskusal na sebe a aby si uvedomi nasledky, pretoze toto uz nieje sranda...

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pon 18. črc, 2005 9:32

Bolo, já vím že je to hodně nebezpečná technika... právě proto jsem se ptal.... a v tom fóru co napsal anonym jsem se dočetl že silný úder do solaru může dokonce zastavit srdce :!: 8O :!: co je na tom pravdy??

a co úder do krční jamky... je taky tak nebezpečný jako úder na samotný krk??
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 18. črc, 2005 9:36

Sai: zastavit srdce? Podle toho, co jsem slyšel, tak ano (samozřejmě nemám ověřeno, nemlátim lidi - natož proto, abych jim zastavil srdce).

Ad jamka na krku a nebezpečí... Sai, zkus popřemýšlet co se v té jamce (nebo spíše za ní) nachází :-) A pak si zkus říct zda je nebezpečné, když do toho z ostra vrazíš (píchneš prsty).
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josefmlady » pon 18. črc, 2005 9:43

ten krk bych asi nezkoušel, pokud už bych nebyl zoufalý a asi bych raději než prsty použil poloviční pěst? nevím jestli to píši správně, je to jako když ukazuješ nehty.

co bych ale vyzkoušel, zřejmně bych to nenazval uderem, ale spíš klepnutím, tak to je uder na bradu otevřenou rukou se zahnutými ( nebo možná i povolenými ) prsty, ty by měli klepnout do očí a neublížit, spíš dezorientovat pro nasazení další techniky, třeba kolena.
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod bruce » pon 18. črc, 2005 10:37

Sai píše:Bolo, já vím že je to hodně nebezpečná technika... právě proto jsem se ptal.... a v tom fóru co napsal anonym jsem se dočetl že silný úder do solaru může dokonce zastavit srdce :!: 8O :!: co je na tom pravdy??

a co úder do krční jamky... je taky tak nebezpečný jako úder na samotný krk??

ten anonym som bol ja
NEZI ABY SI BOJOVAL ALE BOJUJ ABY SI ZIL!
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 18. črc, 2005 10:50

Do krcnej jamky som este neudieral a ani si to neviem predstavit ale uz VELMI velakrat som tam "vtlacil"prst (asi to jedine co sa da s krcnou jamkou robit (podla mna)) a to malo velmi vysoky ucinok (hlavne ak vas niekto spredu chyti pod krk dvoma rukami alebo vas skrti s predu)...
Ale udierat by ma tam nenapadlo

Menej je niekedy viac

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » pon 18. črc, 2005 10:52

ja npriklad tlacim do jamky a necitim nic..preco?
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 18. črc, 2005 11:04

Bolo píše:

Menej je niekedy viac

Bolo

Ty máš ale úplně vymytej mozek s těmahle kecama, nemáš vlastní rozum? ®e neumíš používat vlastní slova a papouškuješ ty kecy EWTO.
Krupka
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 18. črc, 2005 11:06

Tak to bylo fakt na úrovni....hele,Ty chytráčku,tak hoď něco k věci......když s ním nesouhlasíš.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » pon 18. črc, 2005 11:30

Jendis píše:Tak to bylo fakt na úrovni....hele,Ty chytráčku,tak hoď něco k věci......když s ním nesouhlasíš.

:) :D :D :D
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pon 18. črc, 2005 11:42

Gino píše:Sai: zastavit srdce? Podle toho, co jsem slyšel, tak ano (samozřejmě nemám ověřeno, nemlátim lidi - natož proto, abych jim zastavil srdce).

Ad jamka na krku a nebezpečí... Sai, zkus popřemýšlet co se v té jamce (nebo spíše za ní) nachází :-) A pak si zkus říct zda je nebezpečné, když do toho z ostra vrazíš (píchneš prsty).

já taky nemlátím lidi....ale při úderu do solaru by jsem nechtěl někomu zastavit srdce, tak proto ten dotaz....

a k tomu krku... když si lehce udeřím prstama na krk, tak cítím že při větší síle by jsem ho mohl prorazit.... ale když se jemně udeřím do jamky, tak se mi chce z toho kašlat :lol: ... nevím... připadá mi to nepříjemnější, ale méně nebezpečné...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pon 18. črc, 2005 11:59

josefmlady píše:ten krk bych asi nezkoušel, pokud už bych nebyl zoufalý a asi bych raději než prsty použil poloviční pěst? nevím jestli to píši správně, je to jako když ukazuješ nehty.

co bych ale vyzkoušel, zřejmně bych to nenazval uderem, ale spíš klepnutím, tak to je uder na bradu otevřenou rukou se zahnutými ( nebo možná i povolenými ) prsty, ty by měli klepnout do očí a neublížit, spíš dezorientovat pro nasazení další techniky, třeba kolena.

poloviční pěst.. jestli to je to co myslím tak to je ještě nebezpečnější než ty prsty... s tím rozdílem menšího dosahu, zato větší razance....

ad úder otevřenou dlaní... taky dobré.... já bych ale míst brady volil zuby.... :twisted:

ale já tady nechcu rozebírat která z technik je lepší atdatd... jde mi jenom o ty prsty... je to přece tak snadná technika s velice nebezpečným dopadem.... a nemyslím si Bolo, že musíš na ni trénovat 6-10 let.... na to jsi přišel kde?? ale souhlasím s tím že na odhadnutí a kontrolu oponenta je taková dlouholetá praxe nutnost...

kdo má rychlé ruce a pevné prsty.. tomu stačí švihový úder do nechráněného krku a je konec... jenže kdo by pak podstupoval následky, že... :?

ale o účinnosti této techniky není pochyb...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 18. črc, 2005 12:10

to Krupka

Ja ti asi vobec nerozumiem...

Na zaklade tej vety ktoru si citoval mam mat uplne vymyty mozok???
Hmmm

Uprimne ti hovorim ze to co som napisal su len a len moje slova, a ak si to este niekde inde cital tak to bude asi preto ze sa to tam hodilo pouzit, krupka

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » pon 18. črc, 2005 12:23

Bolo: Zrovna takovýhle techniky ti jednou můžou zachránit život, ideální např. proti početní přesile. Je dobrý mít v arzenálu vypiplenou aspoň jednu takovou techniku. Nebo v klinči, na krátkou vzdálenost, nahmatat krk a narvat do něj palec, chutné :)
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 18. črc, 2005 12:30

Sai: - tak znovu, zapřemýšlej, co ti tím krkem probíhá... poradím ti... to, co máš za ohryzkem je i za tou jamkou (zjednodušeně řečeno) :-D tedy mluvím o nebezpečnosti úderu na krk a píchnutí prstů do jamky...

ad to, že bys spíše než bradu (při úderu tejšo - dlaní) volil raději zuby... auau... ty asi nemáš svou dlaň moc rád, že? Ale což, taky jsem myslel, že je to fajn, že jsem si vlastní vinou narazil něči zoubky... zuby jsou ostré, zejména přední řezáky, nezapomeň! A pokud nechceš mít jizvy na dlani, vol raději tu bradu, nebo nos... i když ten také není tupý... čelo je taky fajn. Otřást s člověkem mnohdy stačí.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pon 18. črc, 2005 14:58

tady budu jenom hádat Gino... protože jsem tuto techniku ještě nepoužil ani na bradu ani na zuby... ale zdá se mi, že brada je docela špičatá a po úderu na ni to asi bolí víc než na samotné zuby.... pokud nepředpokládáš že oponent nemá předkus alá draculovy špičáky :lol:
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » pon 18. črc, 2005 22:37

Sai: věř tomu, i pokousaný prsty strašně štípaj, znám to :)
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » pon 18. črc, 2005 22:54

Nedavno davali v televizi film Vychazejici slunce a zrovna Sean Connery tam prstama bodl do krku jednu gorilu z ochranky...presne scena o ktere se tady bavite...necekana, rychla, ucinna akce :)
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...