Capoeira

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » pon 17. lis, 2003 20:48

prispevek vyse sem psal ja - Newbie
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 18. lis, 2003 11:25

to Samurai:

Nevím jak kluci z Abady, ale my z Axé to máme posvěcený od Mestre Barrao. Navíc v únoru projdeme všichni opravdovým Batizadem se vším všudy. Pokud máš další pochybnosti, tak se klidně svěř.

to F4ust:

Chlape, chtěl bych se omluvit, za to co jsem psal. Nechal jsem se trochu unést. Rozhodně ty kecy neber osobně. Znáš to, když tě něco naštve, tak se na to potom nabaluje další a další. Nic proti tobě. Zdar.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Návrh všem

Příspěvekod samurai » úte 18. lis, 2003 14:52

Určitě se mezi vámi najde nějaký machr přez tvorbu internetových stránek.
Což takhle vatvořit všem přístupný, řekněme něco jako kalendář akcí, kde by se mohly uvádět všechny připravované podniky? Mohly by se tam objevovat akce pořádané jak Abadou, Axé, Aché:-) i jiných a všichni by tak měli okamžitý přehled o tom, co se děje. Nám kupříkladu spousta věcí uniká, pač o nich nevíme.
Myslete myslivci
Saionara
samurai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » stř 19. lis, 2003 7:47

Už se na tom pracuje.

Včera jsme začali řešit téma internetového časopisu jenom o capoeira. V nejbližších dnech by vám všem měli přijít podrobnosti.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 19. lis, 2003 10:28

Super! Už se moc těším!!! Chci se toho dozvědět co nejvíc a moct se jít taky podívat na nějaké akce...
Milada
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Capoeira Aché

Příspěvekod Anonymní » stř 19. lis, 2003 10:52

Jak se teda vlastně čte Capoeira Aché, je to "aché" nebo "ašé"????????? :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Rio

Příspěvekod Anonymní » stř 19. lis, 2003 12:47

Představte si krásné odpoledne v Riu, před pár desítkami let. Dvě grupo si nerozuměli, fajn capoeira to vyřešila. A dnes se tady každej handrkuje, kdo dělá správnou Capoeiru a klape do klávesnice. Měli by jste si rozbít držky, ale mě je do toho hovno. Sice dělám capoeiru, ale jde mimo mě. Všichni si moc věříte :evil: . Když na tebe někdo naběhne, že ti trošku přepočítá chrupavky v nose, poslední na co myslíš je Capoeira, využiješ jenom dryl.

Citát: Chceš zpívat, choď na hodiny zpěvu. Chceš tancovat, přihlaš se do taneční školy. Chces dělat salta, jdi di Breakdance. Chces bojovat, kup si zbraň. Chces dělat všechno dohromady, trénuj capoeiru.

Pár z vás ví kdo to řek, nebudu psát kdo, pro případ, že bych citoval špatně.

To Ache: Co třeba Ache kapuéra to by se vám nelíbylo, když tohle umění vzniklo v Čechách, tak na to buďte hrdí a pojmenujte ho v český fonetice. (to neni výsměch, mě by to vyhovovalo)

PS: Otvírám novou školu capoeiry v Dolních Prdelovicích, bude se jmenovat Power Rangers Capoeira nebo ve skratce PRC. Já, maestro modrý strážce budu učit podle všemi známého a milovaného seriálu (Tohle už je výsměch)(sorry, musel jsem trochu upustit páru).

To Anonymní: Aché a AXÉ se čte stejně: "ašé"
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 19. lis, 2003 13:44

E45SR: jo jo - vime moc dobre kdo to rekl :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 19. lis, 2003 19:59

Původně jsem o téhle diskuzi neměl ani páru, dokud mi chlapci nedali vědět o tom trochu zcestnym příspěvku na moji minulost (a považte, nejen že se za to nestydim, já sem na to hrdej!). Teď už se teda taky povyjádřim:

Nějak nemůžu pochopit proč "Ache" pořád stojí na svym. Několikkrát tu už bylo napsáno, že grupo zakládá Mestre. Já vim že jsme tady začínali všichni stejně (Brincadeira), ale to bylo odůvodněno tím, že jiná možnost nebyla.

Naprosto nechápu skupinky, které se brání tomu stát se capoeiristas a raději zůstanou "nezávislí". Nezlobte se na mě, ale tohle je fakt píčovina. Dostat se do nějaké grupo je NUTNOST proto aby jste mohli s Capoeira vůbec ZAČÍT.

Hesla typu "jdeme vlastní cestou" a "nám jde jen o capoeiru" jsou samozřejmě nesmysly. Nikdo se nemůže učit be učitele, jen z toho co viděl někde na videu a pak se holedbat tím že "učí lidi to co on pokládá za capoeira". Taky jde dost těžko hlásat nesmysly o "originálním bojovém umění inspirovaném Capoeira s prvky Kung-fu Aikida a bůhví čeho a pak to veřejnosti servírovat jako capoeira.

Teď pro všechny: Vpamatujte se lidi !!! Čas Capoeira co jste si navařili doma na dvorku po shlédnutí Only the Strong už pominul !!! Pokud se chcete učit Capoeira, máte opravdu příležitosti - Axé / Abadá. ®ádná další možnost tu zatím není...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

MARIAN

Příspěvekod Anonymní » stř 19. lis, 2003 20:44

1.Než někam něco pošleš, tak si to přečti. Není pak lehký tě brát važně.
2.Abada, Axe, Abada, Axe, furt do kola. Když jste spolu jedna prdel co
říkaš na CAPOEIEA ABADAXE.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Artom » stř 19. lis, 2003 23:39

1.Než někam něco pošleš, tak si to přečti. Není pak lehký tě brát važně. (Capoeiea???)

2. Proc jsou Abada jedine dve zminovane skupiny jako opravdove Capoeira skupiny??? Protoze maji mestreho!!! Jestli to nedokazes pochopit tak do tyhle diskuze vubec nelez. Abada a Axe jsou jedine dve oficialni skupiny, a proto se na ne kazdy odvolava!!!
Artom
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod safaneat » stř 19. lis, 2003 23:53

CMD:

1. Narozdil od tebe, a snad te to neurazi, Marian mysli hlavou.
Je pekne videt, ze ti dosli argumenty a ponizujes se timto zpusobem:)

2. Souhlasim s Artomem. Tyto dve skupiny jsou oficialni grupos s velkou historii rozsirene po celem svete citajici nekolik tisec zaku a jsou, hlavne!, zastoupeny i v nasi domovine. Pokud se do nasi zeme rozsiri i grupos jako senzala, brasil,... budeme zminovat i je.
Asi te to prekvapi, ale nebudeme grupo capoeira AbadaAxéSenzalaBrasil. Budeme capoeira.
Capoeira e uma so;)

PS: doufam, ze mi nevytknes to ze nepisu hacky a carky;)
safaneat
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. lis, 2003 7:55

Yo bro´s you´re right
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. lis, 2003 14:07

Přátelé vy se tu hádáte jak malý kluci. Najděte si, prosímvás, jiné téma, než zrovna capoeiru. Cestu zlaté rybky jsem četl a nepřijde mi to jako knížka o capoeiře jako takové. Je to psaný trochu romanticky, nicméně obdivuju autory za jejich odvahu něco takovýho vydat. 2 DMC: máš styl jednání jako televize N*va. Neraď nikomu zda číst, nebo ne. Ať si jí přečte kdo chce a udělá si vlastní názor. Neznamená že když ji nechápeš ty, že ji nepochopí ani nikdo jiný.. peace :idea: !
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. lis, 2003 14:38

Pokazdy me dokaze znova udivit, jak se skoro pri kazde diskuzi najde nejaky chytrolin, co poklada za nutne ucastnikum sdelit, ze se hadaji o hovne a ze toho maji nechat...Nerozumis tomu, nebavi te to, nezajima te to, tak co se do toho seres, chlape?
Mimochodem, tvoje intelektualni schopnosti jasne vystihuje to, ze mi rikas ze "nemam radit lidem co cist".....co si myslis ze tedka prave delas ty, he? Radis lidem o cem se maji a nemaji hadat, a specialne me radis at neco nedelam. Trochu absurdni, nemyslis? Priste si to trochu porovnej v hlave, nez nekam neco napises.
(Omlouvam se za prispevek off topic, ale tenhleten typ chytraku s jejich nesmyslnyma argumentama me fakt toci.)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » čtv 20. lis, 2003 15:04

A co se te diskutovane knizky tyce, tak ta je zkratka uplne blba - na tom se tady vetsina lidi shodla, takze nevim co na tom chces jeste resit.
I kdyz je asi fakt ze vydat neco takovyho chce ohromnou odvahu; mimoto jeste prehnany sebevedomi a totalni nedostatek soudnosti.

A propos, odted uz na osobni vypady nereaguju; pouze na konkretni protiargumenty. Zdar.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. lis, 2003 16:44

2 kalado: Ono je moc pěkný napsat ,,Ať si jí přečte kdo chce´´
Ale ůplný začátečník který si knihu zakoupí a přečte získá o Capoeira špatné informace.Jen to že kniha jako taková prezentuje Capoeira jako sloučení několika BU stylů atd... co zde bylo napsáno má pak za následek totální dezinformaci!Mohu tě ujistit že tato kniha s Capoeira nemá nic moc společného valastně nic krom toho Názvu :x Je vidět že ty asi Capoeira neděláš jinka by si nemohl napsat že to je
,,knížka o capoeiře jako takové´´ :?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Artom » čtv 20. lis, 2003 18:34

ehm rirkowe, bacha na to co pises - precti si to poradne - kalado napsal ze to neni knizka o capoeira jako takove ;)
Artom
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. lis, 2003 18:36

Takže, to že se nesomrujeme k těm dvoum nadnárodním korporacím neznamená, že nejsme horší než vy ostatní. A mě argumenty nedocházejí, jen nevysedávám každý den na diskusi, protože nemám čas. Takže si ji pokaždé ani celou nepročítám. Mě připadá, že spíš vy používáte pořád ty samé argumenty, jen je pokaždé napíšete jinak.
Atrom:UZNÁVÁM SVOU CHYBU.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. lis, 2003 19:04

ehm Artome,já mu to neberu já jen konstatoval že ta kniha nemá co společného s Capoeira vůbec nic a že ten název je sám o sobě matoucí nic víc 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně