Smrt při výcviku?

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Anonymní » stř 23. čer, 2004 17:21

A jejejej.Jesli to nebude ten duvod proc je pry Chlibek proti paskovani a proc se tu do neho Traft tak pomstychtive navazel.
Ne nic :twisted: Jenom rypu 8) Ale tohle me fakt napadlo prvni :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 24. čer, 2004 6:50

Mno, já tomu prd rozumím, jenom sleduju dění :wink: a zkusím to s logikou...

Když tu argumentujete tím, že je třeba naučit se "TO" pokud možno co nejrychleji, aby to bylo hodně funkční a vůbec, proč Vás překvapuje, že se někdo (kdokoliv) dostal ne nějakou papírovou instruktorskou úroveň A® po roce?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 24. čer, 2004 9:55

Instruktorsky kurz treba na MCS se da v podstate udelat za par dni. Ale stavet se potom na uroven cerneho pasu nebo mistrovsemu stupni DAN mi pripada dost zavadejici. Na to je podle me rok vycviku skutecne malo. I v tom musadu lide, kteri se uznacuji za mistry se cvici o dost dele. Tak jen tak.
Ale je to jedno.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Traft » čtv 24. čer, 2004 14:58

dotaz - Mohol si sa aspon podpisat, ale vec je taka.Preco po jednom roku som dostal majstrovsky stupen? Venujem sa uz 7 rokov bojovym umeniam, presiel som od Aikida k Jiu-jitsu a medzitym Kick box.Preto sa mi po 7 rokoch intenzivneho treningu nezdali bojovee techniky velmi nove.Kedze som ich dokazal zvladnut po roku tak ma trener odporucil na skusky.Nejde o kvantitu cvicenia , skor o kvalitu nemyslis?
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » čtv 24. čer, 2004 16:25

Traft píše:dotaz - Mohol si sa aspon podpisat, ale vec je taka.Preco po jednom roku som dostal majstrovsky stupen? Venujem sa uz 7 rokov bojovym umeniam, presiel som od Aikida k Jiu-jitsu a medzitym Kick box.Preto sa mi po 7 rokoch intenzivneho treningu nezdali bojovee techniky velmi nove.Kedze som ich dokazal zvladnut po roku tak ma trener odporucil na skusky.Nejde o kvantitu cvicenia , skor o kvalitu nemyslis?

Jmenuji se Jiří Machala a tč bydlím v Olomouci. Ty sis zvolil přezdívku Traft a já jsem si zvolil přezdívku Dotaz. S tím „podpisem“ jsme tedy na stejné úrovni...

Praktikováním boje muže proti muži na profesionální úrovni se zabývám 26let a mnohokrát jsem je musel použít i v rámci své pracovní činnosti. Svého času jsem 7 let studoval „rukopašnyj boj“ přímo na akademii sovětských výsadkových vojsk v Rjazani. Po zbytek let to bylo hlavně bojové sambo. Nebudu Tě unavovat výčtem mnou dosažených výkonnostních stupňů. Absolutně mi na nich nezáleží a mohl bych si sem vymyslet prakticky cokoliv stejně jako ty...

Tebe neznám, Chlíbka ano. Za jeho kvality a profesionální přístup bych dal ruku do ohně. Za svůj život jsem potkal mnoho libových frajerů a také slušnou skupinu profesionálů do morku kostí. Ale to je jedno...

Některé tvé výlevy zde mi připadají skutečně nehodné člověka pyšnícího se mistrovským stupněm, ale to je pouze můj vnitřní pocit, který nikomu nevnucuji. Co však mě zaráží je popis tvé výkonnostní „kariéry“. Sedm let přeskakování výcviku v několika způsobech boje mi skutečně nepřipadá jako dostatečná průprava pro rychlé získání mistrovského stupně v dalším, zcela jiném bojovém umění. Na tom trvám!

Machala
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 24. čer, 2004 16:36

:wink:

Super odpověď - jasná a vše vysvětlující.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 24. čer, 2004 18:01

Moc pěkně......!!!!!! 8O 8O :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Traft » pát 25. čer, 2004 10:01

Podla mna sa Jiu-jitsu od Bojoveho Samba velmi nelisi.A nebolo to preskakovanie, vsetkym trom som sa venoval v podstate sucasne, ale uz nie pod vedenim klubu.A takisto aky preskok je medzi kickboxom a Sambom.Udery a kopy su tam take iste a tym padom som sa ich techniku nemusel ucit odznova.
Podla tvojich bojovych skusenosti ti vzdavam hold.Myslim to uprimne.
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod FAUSTUS » sob 26. čer, 2004 2:08

That s good.
FAUSTUS
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Briza » úte 26. črc, 2005 12:23

Vzhledem k mým nepříliš velkým znalostem v oblasti bojových umění se neodvažuji zasahovat do této diskuse na téma Systema. Avšak jakožto člověk zabývající se lingvistikou bych chtěl poukázat na stylisticky a svým způsobem účelově identické příspěvky anonyma, Majora, Intro, dášenky a Machala. Podle určitých indicií mám podezření hraničící s jistotou, že se jedná o jednu a tutéž osobu. K tomuto závěru jsem došel po analýze nejen z příspěvků tohoto konkrétního témata ale i z příspěvků na jiná témata tohoto a ještě jednoho známého fóra.

„Záhadný“ pán obvykle prosazuje své náhledy na věc z roviny hned několika osob a svého oponenta tak svým způsobem staví do nepříjemného postavení názorové menšiny. Ne každý tuto manipulaci vydrží a obvykle přenechává debatní vítězství tomuto „expertovi“.

Kromě toho, že samotný způsob takových diskusí považuji za nedůstojný a nemorální je mě zvláště nesympatické jak tento pán zesměšňuje a uráží své názorové protivníky.

Zatím nebudu jmenovat ale pokud se člověk bude jen trochu snažit, zjistí velmi snadno kdo je náš pan neznámý a potom mu bude jasné, jaké manipulaci jsou zdejší diskutující někdy vystaveni a také proč to tato osoba dělá.

Důvod proč jsem si vybral toto již trochu „vyčichlé“ téma spočívá v množství relevantního materiálu které se konkrétně zde nachází. Jinak samozřejmě objekt našeho zájmu má i spoustu aktuálnějších příspěvků ale právě na tomto místě se velmi pěkně odhalil.

Úspěšné analyzování a příjemný den pánové.
Briza
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » úte 26. črc, 2005 12:27

no asi takhle

nam z Litovle to bylo hned jasne. To ani nemusis analyzovat......

8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » úte 26. črc, 2005 12:33

Briza - a seš si jistý... chlape?? takové nařčení má docela velkou váhu, už jen z toho důvodu že klávesnicí psaný text není grafologický rozbor, a více lidí může mít stejný styl psaní.... 8O
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Briza » úte 26. črc, 2005 20:34

Kdo mluví o grafologickém rozboru. Já měl spíš na mysli metody jako rozbor sociologický a jazykozpytný.

Může se mě prosím anonym z Litovle ozvat na soukromý e-mail?
Briza
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » úte 26. črc, 2005 21:54

A není to jedno...????Myslím,že zdaleka není jedinej tady.... :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josefmlady » stř 27. črc, 2005 13:19

Dasenka píše:
Senzor píše:
Dasenka píše: Ale jo covece, nacvicuju. Ale protivnici s tim souhlasej a maj moznost si vybrat. Tam vidim rozdil.

Tohle už možná malilinko zavání demagogií. Myslím, že celá lidská společnost je nastavena na naprosté nadřazenosti nad námi ovládanými zvířaty... Skutečně věřím tomu, že zvířátka v zologických zahradách, neho hůř, v jatečních velkochovech, s námi jako vězniteli rozhodně nediskutovala o možnosti změnit svůj osud. Pokud by si mohla vybrat, určitě by volila jinou, méně bolestnosu cestu.
Kvůli tomuto faktu asi ani já ani Vy nepřestaneme chodit do zoologických zahrad nebo jíst maso.

Vztáhnutí těchto našich celospolečenských vztahů ke zvířatům, pouze na metodiku výcviku p.Chlíbka bych v tomto kontextu považoval spíše za laciný faul.

Nas nazor na vyznam a postaveni zvirat ve spolecnosti bude asi rozdilny. Nevim jestli ten muj je demagogicky, ale necitim potrebu akceptovat nazor "cele lidke spolecnosti". Kazdopadne nemam predstavu jakym zpusobem presne probiha nacvik likvidace psa u p.Chlibka. Rad se necham presvedcit ze pri nem nedochazi k tyrani zvere. Ma nekdo skusenosti o ktere se zde podeli ?

hm, zajímavé forum, už jsem hodně dlouho nečetl něco takového. spousta zajímavých věcí, názorů, se kterými se mohu ztotožnit.

ještě jsem to nepřečetl celé, je toho hodně, ale už musím reagovat, abych nezapomněl, takže:
malý dotaz na dášenku: takže ty jsi vegetarián?

pokud ne..... tak další argumentace je směšná.

pokud ano....... tak p. chlíbek je jenom kapka v moři a ty bys možná měl zaměřit svou pozornost na větší problémy. ale p.chlíbek je snáze napadnutelný, protože celospolečensky přijatý názor je takový, že psa zabít je hnusné, ale třeba slepici,telátko je v pohodě.

a to vůbec neřeším, jestli je to o tom zabíjení pravda.
nechci, aby to vyznělo, že se někoho zastávám, p.chlíbka osobně neznám , takže....nevím, ale ten článek co napsal mněl hlavu a patu. ale naprosto se ztotožnuji s výše uvedeným článkem od senzora, jen s maličkým dodatkem, jsou lidé co maso nejí a pokud to dělá z morálních důvodů, pak má můj respekt a úctu. viz: ( Kvůli tomuto faktu asi ani já ani Vy nepřestaneme chodit do zoologických zahrad nebo jíst maso.)
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josefmlady » stř 27. črc, 2005 13:23

patrik píše:
Senzor píše:Na druhou stranu mohu podat objektivní informaci o skutečnosti, že při výcviku Systemy dochází i k usmrcování těchto psů. Pravděpodobně pouze vyjímečně, ale dochází... Např. předvádění načasování pro použití švihového Uraken uči na vypuštěného běžícího dobrmana. Ten po jediném zásahu za nadočnicový oblouk skutečně skonal. Těžko soudit, jestli to bylo týrání, ale zabití zvířete to bylo určitě...

Týrání to rozhodně je, i když došlo k zabití jenom jednou... jestli to několikrát předtím to zvíře přežilo... nebo i potom nějaké jiné...

Souhlasím s Dášenkou, toho zvířete se nikdo neptal... Tohle je na úrovni psích zápasů nebo pokusů na zvířatech, takže jsou-li týráním psí zápasy a tyto pokusy, není o čem mluvit.

Patrik

hm, to vrhá sice na tuto otázku trošku jiné světlo, ale přesto je nemorální jíst maso, týrat zvířata je prostě jen nemorálnější.
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sai » stř 27. črc, 2005 13:25

eh? 8O jíst maso je nemorální, joo?? já myslel že žiju ve společnosti ve kttéré to je normální :roll:
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josefmlady » stř 27. črc, 2005 15:46

Sai píše:eh? 8O jíst maso je nemorální, joo?? já myslel že žiju ve společnosti ve kttéré to je normální :roll:

normální = morální??????? :lol:
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sai » stř 27. črc, 2005 19:09

josefmlady - :lol: ty jsi těžký... :lol: vždycky mě dostaneš! :lol:
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 28. črc, 2005 6:55

jist maso je moralni
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...