pes

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod Sai » pát 22. črc, 2005 12:25

bruce píše:vy ste blbci..boli ste na specnaze forum?tam sa absolutne nehadaju...mohli by ste odpovedavat radsej nez sa hadat?aj tak to k nicomu nevedie.admin a ty co?co to nemazes?sa spamatajte :evil: :evil: :evil:

na specnaz.cz jsem našel toto forum o psech.... kdo chce tak ať se jukne

http://www.specnaz.cz/forum/viewforum.p ... fa99ddf7e5

je ale fakt že ne specnaz toho o bu moc není... je tam akorát taky tak kupa keců jako karate vs. wing chun, je lepší muathai než karate apod..

ale co musím pochválit jsou např. články popisující psychologii boje.. opravdu skvělé a na vysoké úrovni :D
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. črc, 2005 12:43

kamosovho otca vraj ucili este v armade (a to dost davno) na straznych vlciakov omotat si ruku niecim co neprehryzne a nalakat ho na nu... potom vyuzit to ze je zahryznuty a druhou ho mlatit alebo cokolvek (bodat?) nicmenej nie som si isty ci to naozaj funguje ani na vlciakov... urcite vsak nie na necviceneho psa... myslim ale ze dobry noz (s pevnou cepelou, nie rybicku) alebo palica (obusok) by trochu pomoct mohli keby bolo najhorsie...

osobne by som najradsej pouzil techniku zo stareho bojoveho umenia cuni-chu, konkretne lo-pa-tou do-cuni-chu, ale na to su malokedy podmienky ;-)

a dalsi offtopic: teraz ma napadlo jasne riesenie: "kto chce byt psa palicu si najde" ;o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » pát 22. črc, 2005 13:06

Je pravdou, že na specnaz toho moc BU není, ale je to stránka, kde se řeší i sposty jiných věcí jako např. survival, střelné zbraně, zákony, psychologie, přístup PČR, možnosti v AČR a PČR, airsoft, bojové úpravy vozidel, znásilnění ... .

I tam se samozřejmě najdou tláskálové, ale málo kdy se stane, že by se tam tak brutálně v každém tématu napadali. Ikdyž je to myšleno třeba tady s humorem, ale tam lidi chodí sbírat informace. A myslím, že je tam toho celkem dost. Jen je třeba číst !!!

Tak jestli máte pocit, že o BU tam toho moc není, tak si tam otevřete fóra ať se to rozroste trošku víc né. Je to jenom o lidech :wink:
Bojovat se musí se ctí, houževnatě, chytře, ale nikdy ne zakaždou cenu !!!

http://mtulak.sweb.cz
Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sai » pát 22. črc, 2005 13:11

nevím proč ti to tady připadá jako brutální napadání... všechno co jsem tady četl mi připadalo pouze ze srandy... smích je kořením života... :lol: :lol:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » pát 22. črc, 2005 13:28

To jo, já nic proti smíchu nemám. v jiných fórech taky za vtipkuju, ale štve mě to, že se nedržíme tématu. Když už pojďte si vykládat vtipy o psech když už se teda tady máme ŘEZAT SMÍCHY !!! :lol: :lol: :lol:

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josefmlady » pát 22. črc, 2005 14:32

no tady se to ale mele, to je šílený. jsem si to ( skoro ) celý přečetl a čumím jak brko. ale to už je klasika,že?
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod bruce » pát 22. črc, 2005 14:43

no a to som vcera na obed zalozil
NEZI ABY SI BOJOVAL ALE BOJUJ ABY SI ZIL!
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Empty_Bell » pát 22. črc, 2005 15:05

josefmlady píše:no tady se to ale mele, to je šílený. jsem si to ( skoro ) celý přečetl a čumím jak brko. ale to už je klasika,že?

diskuzní fóra – zakládej nové diskuze, vkládej nové příspěvky do již existujících diskuzí, ptej se, odpovídej, raď, vytahuj se, hádej se, urážej, pomlouvej atd. atd.;-)
Home is where the heart is.
Empty_Bell
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 08. srp, 2005 9:51

zalezi na typu psa, co vas napadne. pokud pujde o nejakyho "vorecha" tak urcite poradna kopacka pomuze, ale proti rotvajlerovi, dobrmanovi nebo pitovi vam budou nejaky nacviky kopu nebo uderu akorat tak na dve veci. tim toho psa akorat jeste vic rozdrazdite.

kraviny typu hazeni hvezdic a podobny nesmysly necham stranou. podle me existuji dva druhy obrany (pokud se neni kde schovat). jednou z nich je, jak uz tu nekdo poznamenal, zustat stat a modlit se, aby pes nezautocil.

druhou moznosti je pokusit se psa zaskrtit. pokud ma voditko, tak je situace jednodussi, pokud ne, tak se snazit psa chytit za krk a skriti dokud nema dost. pokud je to nejaky silnejsi plemeno jako treba rotvajler, ktery by slo asi tezko udrzet, tak se ho snazit dostat na zem pod sebe a nasadit mu kravatu nebo tlacit preloktim na krk. ale pocitejte s tim, ze bude na 100% pokousani. neplacam tady nejaky teorie. napadnul me staford a musel jsem ho dostat na zem a uskrtit. jizvy na rukou mam dodnes.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » pon 08. srp, 2005 11:15

Jedna věc, zkoušeli jste někdy nasadit psovi kravatu? Nikdy se vám to nemůže povést. Zvlášť když s tím počítá. Pokud se se psem mazlíte, tak vám to třeba dovolí v rámci hraní a věří vám, že ho pustíte. zapomeňte ale na to, že když pes po vás půjde tak nasazování kravat a nějaké dušení je zcela zbytečné vždycky vás pokuoše. Když by měl to vodítko, tak ještě možná, ale v té rychlosti zachytit pohybující se provaz taky není žádná sranda když vám jde o kejhák !!!

Fakt osvěčené mám nosit pro jakoukoliv sebeobranu v batohu krátkou tyč nebo tonfu a to použiju hravě jak proti člověku, tak s tím pořádně sešvihám i psa.

Určitě bych si psa nepouštěl k tělu na nějaké kravaty neboť takového zmiňovaného pitbula, vlčáka atd. stejně neudržíte vždycky se vám vysmekne a bude mít nad vámi převahu.

Raději ho nechám kousat do nohy a budu ho mlátit tyčkou než mu nasazovat kravatu. A když vám skočí po krku, tak se mi fakticky osvědčilo sejít z osy útoku a napadnout ho tyčkou ze zadu a nedát mu šanci :wink: 8)

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Riverman » pon 08. srp, 2005 11:50

Znam cloveka o kterym koluje historka jak "zlomil" psa, snad vlcaka. Normalne ho chytl, kdyz sel po nem a nejakym zpusobem mu zlomil pater. Je to ale typickej makac na stavbe, strasne silnej a velkej a s nicim se moc nesere. Parkrat jsem ho videl a verim, ze "jsou mezi nami" ti, co to dokazou :))
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 08. srp, 2005 15:19

Krokac:

uz jsi se do ty situace nekdy dostal? myslim, ze asi urcite ne, a pokud jo, tak s nejakym "podvratakem".

1. pes vzdycky utoci na krk, cili na tebe bude skakat a snazit se te povalit. vetsim plemenum to nebude delat problem te dostat na zem, mensi plemena budou skakat porad, dokud se jim nepodari se zakousnout nebo te povalit. ono i takovej naraz od 30 kg pitbulla neni zadna sranda.

2. prumerna rychlost psa je 40 km/h, takze pokud se na tebe vyriti, tak budes mit sotva cas satrat nekde v batuzku a hledat nejakou tycku nebo tonfu.

3. zadnej pes se ti nezakousne do nohy a nebude cekas az ho budes mlatit tyci do hlavy. navic pochybuju, ze treba takovyho 60 kg rotvajlera bys umlatil driv nez by te roztrhal.

4. kravata psovi nasadit jde. neni to jako u lidi, takze nemusis zkouset zadny cinsko-japonsky kraviny :D , ale jednoduse ho jednou rukou chytis za kuzi na krku a druhou ho obejmes kolem krku. kdyz ho povalis na zem, tak ho udrzis v tyhle pozici uplne v pohode. pokud ma obojek, tak je to pro tebe o dost lepsi. kdyz jde v kravate udrzet 120 kilovej clovek, tak proc by nesel 60 kg pes?

ukropcany:

presne tak, pokud psa povalis na zem nebo mas to stesti a je nekde pobliz voda a strhnes ho tam, tak je pes polovicni, protoze nema oporu v nohach a navic umi jen blbe plavat. zvednout psa do vzduchu je taky dobra taktika, ale jde o to jakyho :-) pitbulla nebo dobu bych do vzduchu asi nezvedal :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » úte 09. srp, 2005 9:30

Já jsem tu zkušenost měl a vím. A psal jsem, že pes vždy utočí na krk, ale lidi si z toho dělali prdel. Je to prostě tak. Pes mě taky povalil, ale reagoval jsem už během pádu a psa jsem si od sebe odhazoval. Čas na vytažení tonfy jsem fakt měl, protože jsem si ho stihnul vybudovat.

Dále je to taky to, že když Ti pes jde po krku většinou po tobě skončí. A to je to jak jsem psal, že pes útočí v závěrečné fázi přímočaře a stačí jen sejít z osy útoku a máš zase prostor na obranu a čas na přípravu proti dalšímu útoku.

No a nejlepší zbraní proti psu je nůž, když máš u sebe nůž, tak ho z 99% stihneš vytáhnout a psa můžeš pořádně pořezat.

Já u sebe nůž nenosím, poněvač vždy si vystačím s tonfou. Teda, alespoň do teď :wink: Navíc v jiných situacích může být nůž dost nevýhodný zbraň !!!

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

pes

Příspěvekod Anonymní » úte 09. srp, 2005 21:40

kluci,je mi z vas do smichu!
vetsina z vas ma jen blbe keci.ja delam psovoda u zasahovky.asi by bylo nejlepsi,kdyby jste sli delat figuranty na nejaky kvalitni cvicak(ne sportovni),radi vas tam uvidi.zalezi na rase psa.na vycviku a na okolnostech.....ty rady,ze ho kopnes do hlavy.prastis obuskem jsou k smichu!!!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

pes

Příspěvekod Anonymní » úte 09. srp, 2005 21:43

jo jeste,cviceny pes ti na krk sere,jde tam na co je cvicenej a kde ma jistotu.treba pro zajimavost,drtiva vetsina rotviku kouse na dlan ruky
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 09. srp, 2005 21:48

4xy: Prima! Jak by ses bránil ty?
___
Jox
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

pes

Příspěvekod Anonymní » úte 09. srp, 2005 22:09

pokud nemas pripravenou pistoli,nebo nejsi v zime nabalenej,tak jsi v ....
tady je jedina sance,ze te vezme napoprve blbe,tak ho musis vzit do tahu,aby si neprekousnul.zalezi kam te kousne,protoze si bolesti cvrnknes a jdes do soku.je to fakt tezky,nejlepsi je nekam vylezt,pokud mas kam
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

pes

Příspěvekod Anonymní » úte 09. srp, 2005 22:34

jen tak pro zajimavost.mrknete se na yahoo.com,dejte si video,zadejte police video.pak dejte 5 stranku,2 sloupec,video uplne napravo(policedogs.wmv).bohuzel mi to nejde preposlat rovnou.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » stř 10. srp, 2005 0:39

xy: nebudu se s tebou přít neboť máš na 100% větší zkušenost. Bereš to z pohledu, že na tebe zaútočí vycvičený pes. Jak zaútočí pes, který ten výcvik nemá? Ten obušek si mi skritizoval. Fajn, mi to ale zachránilo kejhák, kdybych tu zkušenost neměl, tak sem nepíšu.

Ovšem pravdou je, že jsem měl zkušenost jenom jednu. Třeba to byla náhoda, ale prostě mi to vyšlo a jsem živý a zdravý + pár tržných ran, kterým jsem se nevyhnul.

Jo a přečetl sis od p. Marka Chlíbka knížku Záškodník? Schválně jsem to konzultoval se známýma od psovodů a moc kritik neměli. Pokud ji nemáš dá se pořídit na www.odstrelovac.cz A je to best kniha. Někteří k tomu mají trochu víc kritiky, ale co jsem to hodnotil se známýma od AČR a PČR. Tak ji hodnotí velmi kladně. Je tam pasáš zaměřena i na obranu proti psovi.

Tím Ti nechci kritizovat a napadat tvůj přízpěvek. Máš pravdu, ale těch způsobů je víc. 8)

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod raduz » stř 10. srp, 2005 7:45

Ja som robil figuranta (zoparkrat - prvy raz som si potom nadaval) na vojne, bol som na hraniciach. Bol to vlciak, urasteny a nebola to sranda.
Mal som rukav, aj nejake specialne nohavice a kanady. Pes bol cviceny na ruku (predlaktie, nadlaktie, dlan). Ale bol "svina" - nesiel vzdy striktne iba po ruke, sem tam som ho mal aj na holeni a clenku. Okrem toho "precvakaval, cize nielen ze zakusol a drzal a stahoval, ale mal vo zvyku to, ze ked ma kusol do predlaktia a stiahol ma nizsie, spravil cvak, cvak, cvak a uz som ho mal skoro pri ramene. Aj som ho bil druhou rukou (v rukavici) zhora po hlave, a kopal som ho. Ale moc mu to nerobilo, podla mna ani obusok by mu moc nespravil. Myslim ze s nozom by sa dal zabit, ale ked clovek nema v reale rukav, teda nechranenu ruku, ta bolest musi byt obrovska -a neviem ako by som potom stihal reagovat - sok, velke krvacanie a podobne. Mozno by este pomohl nejaky sajrajt - ako slzak (su spreje proti psom,ale neviem ci to funguje) - najlepsie nieco take aby pes hned prestal vidiet. Aj ked je moznost psovi kopmi do trupu (najlepsie nejake tazke topanky) polamat nejake rebra, neviem ci by ho zastavilo. Okrem toho, pes sa stale myka (trha, sklbe) a nie je ho lahke udrzat, takze myslim ze aj nejke presne (mierene) zasahy nozom by boli problematicke. (pocul som totiz nazor - ze mu treba vypichnut oci - co si teda neviem predstavit... 8O )
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...