quo vadis, cohen?? aneb - kam z konopi...

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

quo vadis, cohen?? aneb - kam z konopi...

Příspěvekod Anonymní » pon 15. srp, 2005 21:54

Mam taky problem. Mam za sebou par rokov karate (4r.), tkd(1r.) a pol zufaleho roka aikido a chcel by som skusit nieco nove, pretoze:
karate - kata ma nudili, bolo to sportove karate goju ryu, cize nejaky kontakt nehrozil, ziadne mechy ani lapy, tretina treningu bola rozcvicka (moze byt) a posilovanie (zbytocna strata casu - robim doma). hlavny trener sa objavil 2x za mesiac.

tkd - "formy" boli este horsie ako na karate, ziadny napad, blbe omielanie pohybov. Mech 1x za dva mesiace, ale vela ludi na nom. Sparing - tvrdsi, hrubsie chranice, ale prilisne preferovanie kopov na hlavu, otociek a podobnych riskantnych zalezitosti, ktore vycsinou vychadzaju len v telocvicni. Cvicenie s palicou - dost o nicom.

aikido - u stevka, takze tak. ziadne rozcvicka. uke srackovy. dalsi uke znudeny. dalsi uke citlivka. nasledujuci uke lepsi priemer. dlho dlho nic. na konci radu traja - styria sikovnejsi. ale k tym sa clovek dostane len s motorovou pilou. koniec. cvicenie s bokenom sa mi pacilo. aj jo celkom uslo. Ale vyuzitelnost v praxi - nulova. Sparing ziadny. Techniky ucinne na sracky, na tych lepsich co som sa k nim dostal 1x za mesiac to moc nezaberalo. strata penazi.

ako som tak pol roka cital rozne prispevky, preberal som sa roznymi BU, ktore by som chcel robit. vynechal som sporty ktore nesplnali moje kriteria kvoli svojej jednostrannosti (box - nekope sa, bjj - neviem ci je tam aj klasicky sparing, alebo?...) kluby wing chun ma unavuju svojimi trapnymi spormi, a smiesnymi trickami s nazehlovackami zdatnosti, bla bla...

BU ktore ma oslovili, su:
scars: vsetko ako ma byt, len su podla netu iba v LM.
Muai thai, kick box: Sparing je statocny, ale co viac? Chybaju mi paky, trosku boja na zemi...
Ju jitsu: zem aj paky by boli, len nemam tuzku ci tam ludia do seba aj kopu a mlatia...
:wink:
O Kraw Maga mozem v BA len snivat, alebo?
JKD co cvici pan Sefcik tiez nie je dostupna zalezitost, uprimne zavidim tym co unho cvicia...
vselijake kung fu sice nezavrhujem, no... dost sa tam ucia bojovat so zbranami, ale to ja nemusim, stacilo v aikide...

Takze vylozte karty na stol a povedzte, blavaci, co a kde cvicite, stare mesto, nivy, moze byt aj petrzalka. A pekne poprosim, ziadnych zlatokopov, co budu chciet okrem platieb za treningy aj klubove poplatky a ked si prdnem tak mi to zdania. Ale nechcem ist do extremu, ako pisal ukropcany, ked chceli dat trenerovi peniaze, ten to obratil na ich mizerny lavy hak, ci co, to ma dostalo :lol: 8) som netusil ze taki este ziju... restecp.

Som sa pekne rozpisal, kuaa, tak zatial bru noc... :oops:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. srp, 2005 22:04

uff nemel sem silu to precist cely :lol: ale k tomu ju jitsu:samozrejme ze tam jsou udery a kopy, vsak jednou ze slozek jitsu jsou atemi = navolneni. Aby si mohl souperi nasadit nejakou techniku, musis se k nemu nejdriv uderama dostat a dostat ho do soku...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: quo vadis, cohen?? aneb - kam z konopi...

Příspěvekod Anonymní » úte 16. srp, 2005 8:13

Já ti poradím - jdi se picnout. Ty jsi ten typ pro kterého nic není dost dobré a hlavně ani nevíš co chceš a myslíš že ano :-). Máš dojem že už něco víš, jsi na tom bledě.

cohen píše:Mam taky problem. Mam za sebou par rokov karate (4r.), tkd(1r.) a pol zufaleho roka aikido a chcel by som skusit nieco nove, pretoze:
karate - kata ma nudili, bolo to sportove karate goju ryu, cize nejaky kontakt nehrozil, ziadne mechy ani lapy, tretina treningu bola rozcvicka (moze byt) a posilovanie (zbytocna strata casu - robim doma). hlavny trener sa objavil 2x za mesiac.

tkd - "formy" boli este horsie ako na karate, ziadny napad, blbe omielanie pohybov. Mech 1x za dva mesiace, ale vela ludi na nom. Sparing - tvrdsi, hrubsie chranice, ale prilisne preferovanie kopov na hlavu, otociek a podobnych riskantnych zalezitosti, ktore vycsinou vychadzaju len v telocvicni. Cvicenie s palicou - dost o nicom.

aikido - u stevka, takze tak. ziadne rozcvicka. uke srackovy. dalsi uke znudeny. dalsi uke citlivka. nasledujuci uke lepsi priemer. dlho dlho nic. na konci radu traja - styria sikovnejsi. ale k tym sa clovek dostane len s motorovou pilou. koniec. cvicenie s bokenom sa mi pacilo. aj jo celkom uslo. Ale vyuzitelnost v praxi - nulova. Sparing ziadny. Techniky ucinne na sracky, na tych lepsich co som sa k nim dostal 1x za mesiac to moc nezaberalo. strata penazi.

ako som tak pol roka cital rozne prispevky, preberal som sa roznymi BU, ktore by som chcel robit. vynechal som sporty ktore nesplnali moje kriteria kvoli svojej jednostrannosti (box - nekope sa, bjj - neviem ci je tam aj klasicky sparing, alebo?...) kluby wing chun ma unavuju svojimi trapnymi spormi, a smiesnymi trickami s nazehlovackami zdatnosti, bla bla...

BU ktore ma oslovili, su:
scars: vsetko ako ma byt, len su podla netu iba v LM.
Muai thai, kick box: Sparing je statocny, ale co viac? Chybaju mi paky, trosku boja na zemi...
Ju jitsu: zem aj paky by boli, len nemam tuzku ci tam ludia do seba aj kopu a mlatia...
:wink:
O Kraw Maga mozem v BA len snivat, alebo?
JKD co cvici pan Sefcik tiez nie je dostupna zalezitost, uprimne zavidim tym co unho cvicia...
vselijake kung fu sice nezavrhujem, no... dost sa tam ucia bojovat so zbranami, ale to ja nemusim, stacilo v aikide...

Takze vylozte karty na stol a povedzte, blavaci, co a kde cvicite, stare mesto, nivy, moze byt aj petrzalka. A pekne poprosim, ziadnych zlatokopov, co budu chciet okrem platieb za treningy aj klubove poplatky a ked si prdnem tak mi to zdania. Ale nechcem ist do extremu, ako pisal ukropcany, ked chceli dat trenerovi peniaze, ten to obratil na ich mizerny lavy hak, ci co, to ma dostalo :lol: 8) som netusil ze taki este ziju... restecp.

Som sa pekne rozpisal, kuaa, tak zatial bru noc... :oops:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 16. srp, 2005 8:43

4haman: prosil som bratislavcanov, aby mi pomohli zorientovat sa. su tu dost obmedzene moznosti, preto sa pytam. a trosku kritizujem a hodnotim to co som zazil, vlastnu empiricku skusenost. taktiez som ochotny diskutovat a prehodnocovat svoje nazory. Ale diskutovat k veci, milacik, myslis ze na tvoj nazor som tu cakal? ked nevies poradit, bez do p..i. :D

ukropcany: na to JJ sa pojdem urcite pozriet, sokolovnu poznam, casy by mi pomohli, thanx. viem, ze na jj sa udierat tvrdo nenaucim, ale nejake zaklady mam a boxersky mech si v dohladnej dobe zaobstaram. Box uznavam ako umenie, ktore cloveka nauci vybornej praci ruk a pohybu. Len ma svoje limity.
:twisted:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 16. srp, 2005 8:48

plasomrak píše:4haman: prosil som bratislavcanov, aby mi pomohli zorientovat sa. su tu dost obmedzene moznosti, preto sa pytam. a trosku kritizujem a hodnotim to co som zazil, vlastnu empiricku skusenost. taktiez som ochotny diskutovat a prehodnocovat svoje nazory. Ale diskutovat k veci, milacik, myslis ze na tvoj nazor som tu cakal? ked nevies poradit, bez do p..i. :D

poradil jsem ti velmi dobře - jdi se picnout, TY nic nenajdeš. Ale teď nevím komu : COHEN nebo PLASOMRAK ? :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 16. srp, 2005 9:14

Cohen. :idea:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 16. srp, 2005 9:26

cohen = plasomrak. nova identita, lec pratchettovsky motiv ostava :wink:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 16. srp, 2005 20:29

to cahen:myslim si,ze si typ ,kt.hlada skor senzitivne ako racionalne,je to dost dobra cesta a myslim,ze sa v tvojom pripade skor oplati hladat dalej...
to co pises,mi pripomina jedneho cloveka spred 10 rokov a myslim,ze spravna volba pre teba bude MMA resp.JKD...
len treba hladat dobry zdroj info...a neboj sa zaplatit primeranu cenu ak vies,za co platis:)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně