Ahoj.
Zaoberam sa bojovymi umeniami asi 6 rokov. Posledne tri roky je to Wing chun. Trenujem kazdy den, ale to nieje podstatne. Na sutaze nechodim, a tak jedina moznost porovnavania sa s ostatnymi je sparing. Ten mi podla mojho nazoru celkom ide. Sparoval som so zopar supermi, ktory mali pomerne vela skusenosti a povyhravali nejake tie turnaje. Ci uz karate alebo thajsky box. Pri sparingu som v pohode stihal a iba zopar uderov sa mi nepodarilo blokovat a celkom sa mi darilo ich zasahovat. Dokonca som mal miestami mierne navrch, ak sa to da posudit subjektivne. No minule som s kamaratom skusal nieco ine. Postavil som sa ku stene a povedal som mu nech sa ma pokusi trafit akymkolvek sposobom a naplno a ja budem udery len blokovat. Pricom moze pouzivat hocijake klamanie, no proste vsetko. Zo 6 pokusov ma trafil 2 krat, co si myslim je dost zle. Zaujimave je, ze v sparingu mam vzdy navrch, dokazem ho v pohode zasiahnut a takmer vsetko zblokujem a teraz toto.Tak sa chcem spytat, ci mohol byt moj neuspech sposobeny tym, ze sme nemali pri pokuse rovnake podmienky, a ci je prakticky mozne vykryt vsetky udery pokial sa nemozes hybat v priestore a ani utocit, ale iba cakat na utok a blokovat.
Za odpovede a nazory vam dakujem
J