podotazka

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

podotazka

Příspěvekod Anonymní » stř 17. srp, 2005 22:44

To, ze niesom taky dobry ako som si myslel ma napadlo ako prve. Ale ako je potom mozne, ze som s tym karatistom mal mierne navrch a on bol akademicky majster CR v karate a nejaku tu chvilu aj v repre???To ze by aj on bol taky slaby!!!?To sa mi nechce verit. A davnejsie som sparoval s thajskym boxerom, ktory sutazne boxuje a tiez vyhral zopar turnajov, a s tym to bolo v danej forme sparingu vyrovnane. A na druhej strane, vzdy ked sparujem s niekym viac krat, po par treningoch s nim mam podobne problemy a moze to byt kludne aj skoro-novacik.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ninja » čtv 18. srp, 2005 9:17

vidis tak to mas dost na hovno. ja cim dlhsie s niekym sparujem tak tym viac vychytavam chyby a super sa pre mna stava slabsim
naše ruky sú dvere neprepúšťajúce nepriateľa a naše nohy kladivo, ktoré ho môže zabiť.
Ninja
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod bruce » čtv 18. srp, 2005 10:06

ale ved ninja nerobis nijake bu...ci ano'
NEZI ABY SI BOJOVAL ALE BOJUJ ABY SI ZIL!
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ting » čtv 18. srp, 2005 14:18

Re J:

Zdravím, jak jsem tak četl tvou "podotázku" napadlo mě jedno možné vysvětlení. A to je to, že pokud sparruješ s někým novým, tak jednoduše nevíš do čeho jdeš, ale on taky. Takže podmínky máte stejný, ale tvůj sparring partner po chvíli pozná jakou máš taktiku, oblíbené a stále se opakující techniky, a je také možné že máš naučené nějaké zlozvyky taže si můžeš třeba "nabíjet" před úderem apod. Tvůj sparring partner tě brzo "přečte", pozná slabá místa a přizpůsobí se takže začneš mít stále větší obtíže. Naproti tomu ty jedeš pořád to samé ať je to ten nebo ten a nijak se nepřizpůsobuješ a neměníš taktiku a neobmněňuješ techniky. Některé finty ti mohou ze začátku poskytovat určitou výhodu ale když už tu fintu uděláš po třetí, po čtvrté atd. tak tě vychytá i malej kluk.
Je dost možné že plácám kokotiny ale takhle to na mě působí po přečtení tvého příspěvku. Zkus se na to zaměřit a dej vědět.

Hodně štěstí a mnoho sil
-------------------------------------------------------------
Tak řiď ať jedeš lip, myslel se řiď jako řiď ne řiď jako řiť.
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Zpět na bojová umění a sporty obecně