horal píše:Mimo jiné se mi na bojových uměních líbí to, že jdou napříč časem a mohou se jim věnovat lidé i pokročilejšího věku. Dnešní doba někdy přináší pocit, jakoby aktivní život končil ve 40 nebo ještě dříve a potom byl člověk už "důchodce". Začal jsem cvičit ve 37 letech a v současné době se věnuji karate pátým rokem. Občas mě zamrzí, že jsem nezačal v 6 letech, ale s tím nic neudělám. Co si myslíte o věku a vztahu k BÚ? Může se člověk po 40 reálně zlepšovat a ze žákovských stupňů se kolem 50 dostat na stupně mistrovské? Máte někdo podobnou zkušenost vlastní nebo ze svého okolí?
Ko_Mar píše:Je pravda že největší problém bude nejen začít ale i vydržet, ale co začít. Nejdřív bych se měl asi rozhýbat a získat nějakou tu pružnost a pak pokračovat dál. Nedělám si iluze že se dostanu někam daleko, ale o to v tom to případě ani nejde.![]()
Nepotřebuju efektně skákat ani nic rozbíjet (noto by se možná i někdy hodilo), spíš mi jde o celkový rozvoj fyzičky. Někdo mi říkal, že je dobré Wing chun
![]()
Jak je vidět tak do toho moc nevidím![]()
Ale alespoň bych snad měl chuť začít
horal píše:... jo a kam to chci dotáhnou? Proto jsem nadhodil toto téma. Zajímá mě, kam se to dotáhnout dá, právě když začínáme po 35....
horal píše:bublenka píše:Tak mi držte palce,ať vydržím
Držím...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník