Seitedo Karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Seitedo Karate

Příspěvekod x-thorn » čtv 08. zář, 2005 12:13

Čau, mám možnost chodit do Seitedo Karate. Chtěl bych se ale zeptat jestli je to vhodné pro netrénovaného člověka, který nosí brýle (7 diop) a kontaktní čočky nepřipadají v úvahu. Někde jsem slyšel, že tenhle styl dělají policajti, ale nevím, co je na tom pravdy. Kdybyste někdo o tom cokoli věděl, tak pls pište.
x-thorn
diskutér - nováček
diskutér - nováček

simply

Příspěvekod Anonymní » ned 11. zář, 2005 13:44

X thorne myslim že nejlepší by bylo jezdit na Techno akce a tam mlátit vyhublý feťáky který se chtěj jen pobavit a který jsou spíše obětí narkomafie nežli jejich podpůrci. Ale narkomafie se policie bojí stejně jako účastníků koncertů propagující fašismus.Proto mlátěj alespoň někoho aby to vypadalo že dělaj něco smysluplného.Takže být tebou se k policii moc nehlásim.Alespoň ne k té České.Moc čestných lidí tam nenajdeš.Radši cvič něco jiného,něco kde se buduje smysl pro etiku , pro spravedlnost,pokoru a vůbec ty věci které k bojovým uměním patří.Pochybuji ale že takového mistra u nás najdeš.Znám bohužel i hodně známé karatisty kteří do všech těchto vlastností mají daleko.Maj sice ránu jak medvěd,ale to je bohužel vše....Čim to asi bude???®e by chyba jejich mistrů???Nevim.Takže tak.Jezdi na techno akce a mlať tam lidi.Je to dobrý trenink!!! :( :( :(
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: simply

Příspěvekod Anonymní » ned 11. zář, 2005 22:14

Tedy Kaze... to jsi psal asi hodne zhulenej :roll: asi by jsi mel pouzival spis pseudonym ACAB :roll: tolik nenavisti, kde se to v nas bere :?:

Kaze píše:X thorne myslim že nejlepší by bylo jezdit na Techno akce a tam mlátit vyhublý feťáky který se chtěj jen pobavit a který jsou spíše obětí narkomafie nežli jejich podpůrci. Ale narkomafie se policie bojí stejně jako účastníků koncertů propagující fašismus.Proto mlátěj alespoň někoho aby to vypadalo že dělaj něco smysluplného.Takže být tebou se k policii moc nehlásim.Alespoň ne k té České.Moc čestných lidí tam nenajdeš.Radši cvič něco jiného,něco kde se buduje smysl pro etiku , pro spravedlnost,pokoru a vůbec ty věci které k bojovým uměním patří.Pochybuji ale že takového mistra u nás najdeš.Znám bohužel i hodně známé karatisty kteří do všech těchto vlastností mají daleko.Maj sice ránu jak medvěd,ale to je bohužel vše....Čim to asi bude???®e by chyba jejich mistrů???Nevim.Takže tak.Jezdi na techno akce a mlať tam lidi.Je to dobrý trenink!!! :( :( :(
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

hgh

Příspěvekod Anonymní » pon 12. zář, 2005 13:10

Zmlátili mi tam kámoše který je absolutně nekonfliktní člověk takže tu nejde o nenávist,ale o to uchopit realitu takovou jaká je.Prostě je třeba s tim něco dělat.Ale kdo s tim co udělá???To víš asi nejlíp ty....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Seitedo Karate

Příspěvekod Anonymní » stř 21. zář, 2005 13:08

x-thorn píše:Čau, mám možnost chodit do Seitedo Karate. Chtěl bych se ale zeptat jestli je to vhodné pro netrénovaného člověka, který nosí brýle (7 diop) a kontaktní čočky nepřipadají v úvahu. Někde jsem slyšel, že tenhle styl dělají policajti, ale nevím, co je na tom pravdy. Kdybyste někdo o tom cokoli věděl, tak pls pište.

Dobrý den! musím reagovat na tuto vzniklou diskuzi, jelikož jsem jeden z těch, kteří Seitedo v Opavě vedou. V prvé řadě bych chtěl objasnit, jak je to s tím "policejním stylem". Seitedo je klasické karate orientované na realnou sebeobranu (více na www.skpseitedo.opava.cz). Jediná věc, kterou máme společnou s policií, je to, že spadáme pod Sportovní klub Policie ČR, jelikož k nám chodí trénovat i příslušníci PČR. Z toho vyplývá, že můžeme využívat jejich tělocvičnu atd. O všech policajtech, kteří k nám chodí delší dobu cvičit, mohu s čistým svědomím říci, že to jsou naprosto normální neagresivní lidé, kteří mají ujasněný a pevně stanovený žebříček hodnot a morální zásady jako ostatní lidé. Prosím neházejme všechny do jednoho pytle kvůli pochybení jedinců. V žádném případě tady nechci zdělovat nějaká moudra, ale myslím si, že v každé sociální skupině je možno narazit na skvělé lidi, ale bohužel také na idioty. Volové jsou mezi prodavači, mezi policisty, mezi studenty, učiteli, stejně jako jsou mezi nimi fajn lidi. Toť můj názor. Radek Čech. P.S. Co se týká dotazu ohledně brýlí: pokud máš opravdu zájem, tak ti ani sedm dioptrií nezabrání, abys trénoval. Věř mi, vím, o čem mluvím...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 21. zář, 2005 13:49

To Kaze: člověče, ty jsi vážně nemocnej - bez urážky. X-thorn se ptá, co je to seitedo a konstatuje, že slyšel, že to dělají i policajti (netvrdí, že se k nim chce dát). Ty mu na to odpovíš, ať si jde v rámci tréningu mlátit technaře. OK, policajti ti zmlátili kámoše, policajti zmlátili i mě. Jestli z toho máš mindrák, tak běž k psychologovi a nekurýruj si ho na někom, kdo na tvůj příspěvek asi ještě teď hledí s otevřenou hubou...
To x-thorn: pokud chceš dělat karate i s jeho filosofií, tak ti v tom opravdu dioptrie nezabrání, stejně jako v tom fyzička, dioptrie a věk nezabránily mně. Jen si musíš podle svých schopností určit svůj individuální cíl. Osobně bych nedělal karate *výhradně* jako prostředek sebeobrany (ani ho pro to nedělám), ale to je jen názor.
Na ty brejle si při kumite nebo tréninku pádů budeš muset udělat nějaký sichrung (já jsem vzadu spojil nožičky gumou - čočky taky nemůžu).
To anonym: můžeš nějak rozvést tu orientaci na sebeobranu (tzn. děláte hlavně jiu-kumite, neklade se takový důraz na kata, co převažuje v udělování STV atd.)? Na stránkách je sekce Styl nefunkční a z fotek jsem to nepochopil, protože jsem začátečník. Díky.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

seitedo

Příspěvekod Anonymní » čtv 22. zář, 2005 8:42

Jen neco malo o zakladateli seitedo a o stylu samotnem. Podle me velice zajimave...

http://www.seitedo.iap.pl/english/index2.htm
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 22. zář, 2005 8:50

to jsem byl ja :oops:
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: simply

Příspěvekod Anonymní » čtv 22. zář, 2005 10:32

Kaze píše:X thorne myslim že nejlepší by bylo jezdit na Techno akce a tam mlátit vyhublý feťáky který se chtěj jen pobavit a který jsou spíše obětí narkomafie nežli jejich podpůrci. Ale narkomafie se policie bojí stejně jako účastníků koncertů propagující fašismus.Proto mlátěj alespoň někoho aby to vypadalo že dělaj něco smysluplného.Takže být tebou se k policii moc nehlásim.Alespoň ne k té České.Moc čestných lidí tam nenajdeš.Radši cvič něco jiného,něco kde se buduje smysl pro etiku , pro spravedlnost,pokoru a vůbec ty věci které k bojovým uměním patří.Pochybuji ale že takového mistra u nás najdeš.Znám bohužel i hodně známé karatisty kteří do všech těchto vlastností mají daleko.Maj sice ránu jak medvěd,ale to je bohužel vše....Čim to asi bude???®e by chyba jejich mistrů???Nevim.Takže tak.Jezdi na techno akce a mlať tam lidi.Je to dobrý trenink!!! :( :( :(

Tak jsem si prohlídl tohle téma, i když nedělám žádný styl karate ale úplně jiný. Možná je to taky reakce proto že jsem trochu zaujatý, jsem policista a koukám že máš celkem přehled o naší policejní scéně.

Tak především k první části bych prohodil, že ano pokud chceš jít mlátit lidi jdi k policii, my totiž nic jinýho nemáme na práci než čekat až se nějací chudáci, kteří naletěli narkomafii budou bavit na cizím pozemku, vždyť to jsou naše děti........ :lol: :lol: a pocajti je potom mlátí, chudáci. :roll: Je to celkem příjemná práce. :lol: :lol: plně doporučuju :lol:

K druhé části bych uvedl, že má celkem přehled i o domácí scéně v Bojových umění. Zřejmě to bude nějaký "mistr" :lol: :lol: Ano cvič bojové umění pro pokoru, jde vidět, že ten co napsal tento příspěvek to rozhodně nedělá, protože by to asi nenapsal.

Já osobně bych poradil to ať se jdeš podívat na trénink, zacvičit promluvit s učitelem a potom si uděláš obrázek sám a nebudeš potřebovat rady na tomto "zajímavém" fóru.

Cvičení zdar Martin Litovel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

df

Příspěvekod Anonymní » čtv 22. zář, 2005 13:44

Nazdar Martine.Jsem rád že někdo reagoval na mou kritiku.Říká se že potrefená husa se vždycky ozve...Nikoho nehážu do jednoho pytle.Znám třeba docela dobře jednoho policistu a můžu ho i jmenovat,protože dělá svoji práci dobře a jeho karatekungfu GojuRyu je také dobré.Jmenuje se Jano Kopko.Jeden z mála lidí kteří vědí jak zacházet s ksindlama..-jak citoval včera Paroubek ve zprávách jednoho čínského politika-je jedno jestli je barva černá nebo bílá,hlavně že je myš v kleci.Ale jak vidíš tak sem se trefil třeba s těma náckama.Nedávno byl koncert u Strakonic a Strakonický policisté jen přihlíželi.Zatímco na Czekkteku...no nechme toho.Oba víme kde je pravda
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Seitedo

Příspěvekod Anonymní » čtv 22. zář, 2005 15:09

graver píše:To Kaze: člověče, ty jsi vážně nemocnej - bez urážky. X-thorn se ptá, co je to seitedo a konstatuje, že slyšel, že to dělají i policajti (netvrdí, že se k nim chce dát). Ty mu na to odpovíš, ať si jde v rámci tréningu mlátit technaře. OK, policajti ti zmlátili kámoše, policajti zmlátili i mě. Jestli z toho máš mindrák, tak běž k psychologovi a nekurýruj si ho na někom, kdo na tvůj příspěvek asi ještě teď hledí s otevřenou hubou...
To x-thorn: pokud chceš dělat karate i s jeho filosofií, tak ti v tom opravdu dioptrie nezabrání, stejně jako v tom fyzička, dioptrie a věk nezabránily mně. Jen si musíš podle svých schopností určit svůj individuální cíl. Osobně bych nedělal karate *výhradně* jako prostředek sebeobrany (ani ho pro to nedělám), ale to je jen názor.
Na ty brejle si při kumite nebo tréninku pádů budeš muset udělat nějaký sichrung (já jsem vzadu spojil nožičky gumou - čočky taky nemůžu).
To anonym: můžeš nějak rozvést tu orientaci na sebeobranu (tzn. děláte hlavně jiu-kumite, neklade se takový důraz na kata, co převažuje v udělování STV atd.)? Na stránkách je sekce Styl nefunkční a z fotek jsem to nepochopil, protože jsem začátečník. Díky.

Zdravím všechny bojovníky!
Chtěl bych odpovědět na dotaz týkající se naší sebeobrany. Snažíme se cvičit reálné techniky proti různým druhům a typům útoků. Trénujeme ve dvojicích nejprve s malou intenzitou, po pochopení techniky a kombinace se učíme bránit proti útoku s plným nasazením. Snažíme se pomocí častého opakování tyto techniky vstřebat tak, abychom byli schopni zareagovat bez dlouhého přemýšlení. Další součástí našeho tréninku je nácvik technik úderů, bloků, kopů, které cvičíme jak do vzduchu, tak do lap. Do kombinací je spojujeme při lehkém "sparingu" nebo stínovém boji. Poté je aplikujeme v plnokontaktním boji, při kterém se chráníme rukavicemi a chrániči holení. Nedílnou součástí našeho stylu je nácvik boje proti přesile, boj na zemi, zápas, boj u zdi, boj po tmě atd. Kata necvičíme, pouze dýchací (pokročilí).
U udělování technických stupňů převažuje u vyšších pásů v prvé řadě bojové myšlení (schopnost vymyslet obrannou kombinaci nebo umět zareagovat na útok), u začátečníků pak nasazení, technika a docházka.
Co se týká stránek, tak už je vše v pořádku (doufám). Mějte se dobře! Radek Čech
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Seitedo

Příspěvekod Anonymní » čtv 22. zář, 2005 17:29

A co Kata, a vlastne z ktoreho stylu Karate to pochadza?

Dik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: df

Příspěvekod Anonymní » čtv 22. zář, 2005 22:47

KAZE píše:Nazdar Martine.Jsem rád že někdo reagoval na mou kritiku.Říká se že potrefená husa se vždycky ozve...Nikoho nehážu do jednoho pytle.Znám třeba docela dobře jednoho policistu a můžu ho i jmenovat,protože dělá svoji práci dobře a jeho karatekungfu GojuRyu je také dobré.Jmenuje se Jano Kopko.Jeden z mála lidí kteří vědí jak zacházet s ksindlama..-jak citoval včera Paroubek ve zprávách jednoho čínského politika-je jedno jestli je barva černá nebo bílá,hlavně že je myš v kleci.Ale jak vidíš tak sem se trefil třeba s těma náckama.Nedávno byl koncert u Strakonic a Strakonický policisté jen přihlíželi.Zatímco na Czekkteku...no nechme toho.Oba víme kde je pravda

To je právě to , že ani já ani ty nevíme kde ta pravda je. Prezentace novinářů a prožít celou věc na místě je úplně něco jinýho..........
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Seitedo

Příspěvekod Anonymní » pát 23. zář, 2005 11:07

Anonymní píše:A co Kata, a vlastne z ktoreho stylu Karate to pochadza?

Dik

Ahoj, původ je třeba hledat v Motoburyu Seidokan Okinawa Karate, ale abych řekl pravdu, tak náš styl (rozuměj, co se cvičí v Opavě) se stává kompilátem technik a tréninkových postupů z různých stylů, které považujeme za dobré, reálné a vhodné. Někdo namítne, že kazíme styl, ale my jsme se touto cestou vydali po mnohaletých zkušenostech, a dnes již víme, co chceme. Vzhledem k širokému záběru činností, kterým se na tréninku věnujeme, tak jsme upustili od cvičení kata jako takových. Jiné info na www.skpseitedo.opava.cz. Radek Čech.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 23. zář, 2005 12:09

To je prostě jen otázka účelu toho, co děláte. Pokud to takhle někdo pojme např. v Shotokanu, tak kazí styl. Pokud je účinná sebeobrana v reálu na prvním místě, tak to sice taky možná kazí styl, ale zase to líp plní účel :)
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 24. zář, 2005 10:19

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:49, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Seidokan

Příspěvekod Anonymní » stř 28. zář, 2005 16:18

Zdravím,

prostudoval jsem si zde prezentované informace o novém "stylu karate" seidokan, který navazuje, vychází atd. z tradičních okinavských škol. Nemůži si pomoci, ale moc jsem to nepochopil. V komentářích na jedné výše uvedené adrese se to odkazy na tradici jen hemží, ale z fotek mám dojem úplně opačný. Připadá mi to spíše jako nějaký klon kick boxu, free fightu v karategi. Nikde v tradičně pojatém karate jsem neviděl, že by se trénoval boj na zemi. Stále si myslím, že v tzv. tradičním karate platí heslo "one shot, one kill". Na zemi se vyskytují pouze z boje vyřazení bojovníci.
Navíc ani prohlášení kata se u nás necvičí mě tradici také moc nepřipomíná. Takže nevím co si mám myslet o této škole.

RBR
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

fgf

Příspěvekod Anonymní » stř 28. zář, 2005 16:47

SEITEDO=JKD JKD=paskvil. What is paskvil???
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: fgf

Příspěvekod Anonymní » stř 28. zář, 2005 21:18

KAZE píše:SEITEDO=JKD JKD=paskvil. What is paskvil???

Zase tak bych to nehanil. SEITENDO - je pouze další variace na téma sportovní karate.
Opaváci se akorát odklonili od sportu, ale nepřesvědčlili mě, že vycházejí z nějaké tradiční okinawské školy. Zajímalo by mě na koho jsou přímo napojeni, konkrétní jména.

RBR
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 29. zář, 2005 8:06

No ono vůbec v celé Evropě a Americe se různé kluby strašně vehementně hlásej k tradici, protože se dobře prodává. Bohužel pak z tý tradice vyleze buď mácháni rukama, nebo jenom litry potu pro "nic".
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na japonská bojová umění a sporty...