Krokac píše:Teď se zase dostáváme do konkrétních situací. Já jen říkám, že co se týká reflaxu je úder rychlejší než prst na spoušti. No a když se stane, že je někdo od mě 2m a víc tak jde zase o úhyb (pokud jsou k tomu podmínky) např. schování se za auto nebo roh baráku. Prostě ten první rychlý pohyb agresor málo kdy vystihne, protože si myslí, že má situaci pod kontrolou a ty ho tímto jednáním překvapíš.
Takže při prvním pohybu nemusí dojít ani k výstřelu a jestli tak jen k hodně zmatenému. A pak jak si říkal kdo uteče vyhraje. Ale to se zabýváme konkrétní situací a ještě vymyšlenou modelovou situací. Takže zavěr bude v tom, že až si to přečte někdo jiný, tak se v tom zase budeme vrtat.
Zkrátka chce někdo nosit zbraň fajn ať tedy nosí. Musí si, ale uvědomit, že se s tím nese hodně času a trpělivosti při tréninku jak s ní zacházet dále peněz a hlavně by si měl člověk ujsnit, jestli by tu zbraň dokázal v realu použít, protože jak říkáš když někdo nosí u sebe nůž může být použit proti němu. To samé platí u zbraně. A já budu tedy raději, když mi seberou ten nůž a budu mít větší šanci, že přežiju. Jo možná budu pořezaný možná mi v boji zbůsobí krvacení žil atd. Ale není to nic co by se v nemocnici nedalo vyléčit pár stehy.
Samozřejmě to člověk může do mě zabodnout, ale sakra budu bojovat o svůj život, tak pořád budu mít šanci agresorovi ten nůž vyrazit z ruky. Ale když mi sebere mou zbraň, tak prát se už se mnou nebude. Odstoupí si a zmáčkne spoušť. A tam už moc lékaři úspěšní nejsou !!!
Samozřejmě taky osobně nedoporučuji lidem pro svou ochranu nosit nůž, ale pokud se bavíme čistě o situaci se střelnou zbraní. Volím nůž![]()
Jsem presvedcen v jedno - kdyz uz nekdo zbran opravdu nosi, tak ver tomu, ze si tuhle otazku zodpovedel jako jednu z prvnich - mluvim ted o tom, zdali by ji pouzil. Druhou veci je konkretni situace a take se muze stat, ze se clovek v teto situaci "zablokuje" a nepouzije ji. Nicmene ja tvrdim jedno - se zbrani je to jako s kondomem - lepsi ji mit a nepotrebovat, nez nemit a potrebovat

Urcite se shodneme na tom, ze vytahnout zbran a stisknout spoust je pro x lidi "snazsi", nez vytahnout nuz a nekoho rezat ci bodat. Rozhodne me osobne to prijde s pistoli takove "cistci".
Take bych rozhodne nesazel na to, ze me s mym nozem "jenom" poreza na rukach. Kdyz uz se to tak vyhroti, tak je vice nez pravdepodobne, ze te rovnou zarizne jako podsvince.
Samozrejme, s tim nozem je to tvoje volba. Dalsi veci ovsem je, jestli bys ty konkretne nekomu treba prispechal na pomoc jenom s nozem v ruce. Myslim si, ze by sis to hodne rozmyslel, kdyz bys videl tri individua, jak kopou mladou holku. A prave takoveto situace lze s pistoli vyresit snadneji - i za cenu smrti tech smazek, ale rozhodne s mensim rizikem pro tebe, jako obrance. S tim musis chte nechte souhlasit.