Riverman píše:Krokac píše:Sai píše:Tak to mě mrzí, že si šlápnul vedle. Já jsem taky měl jednu špatnou zkušenost. Ale přesně opačnou. Mistr který měl 2 dan v Kung-Fu mě naučil méně než trenér combatu, který v začátku měl hnědý.
ony se v kung-fu udělujou dany
![]()
odkdy??
já měl za to že kung-fu k páskování nepatří....
Ano i tady je normální páskování jako všude jinde. Počínaje bílým pásem a konče 10 danem (toanem). Já jsem byl tedy ve dvou školách a všude se to tak bralo. Nevím proč se divíš. Všude musíš rozlišit začátečníka od mistra. Chceš-li zmínit název školy "Schan schaolin si and Dju su Kung-Fu"
pod vedením p.Trošáka.
U nás v combatu máš třeba paskování takové, že mezi bílým a žlutým stupněm jsou ještě dva mezi stupně. (bílý pás s jedním žlutým pruhem a pak se dvěma žlutými pruhy). Je to proto, že je vše bráno důsledně a že je mnoho technik a hodně nároků na páskování. Proto se značně liší úroveň našich adeptů od jiných žáků z jiných škol. Protože to co umí jinde žák se zeleným páskem, tak u nás to samé umí žáček, který vlastní žlutý.
PS: Sai mohu se zeptat co cvičíš za BU či systém ?
jaky pasky?...jaky dany (toany)?...co je to za blbost?
mohu se jen připojit v kung fu prostě dany nejsou (navíc dan je typicky japonskej název) já cvičim kung fu už 3,5 roku a pásky vopravdu nejedou.Jak chceš rozlišit mezi mistrem a nějakym joudou? Snadno prostě se koukneš jak cvičí a buď to poznáš nebo ne ale většinou to poznáš koukneš se na oči nadržení těla a poznáš co je zač.