[b]Ju jitsu a sebeobrana[/b]

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

[b]Ju jitsu a sebeobrana[/b]

Příspěvekod Anonymní » ned 21. pro, 2003 10:58

Zdravím všechny!

Chci se zeptat na sebeobraný aspekt ju - jitsu. Jaké máte zkušenosti? Už delší dobu se rozhoduji mezi různými bojovými sporty/uměnímy a ju - jitsu se mi z tohoto ohledu jeví jako asi nejlepší. Co vy na to?

Honza
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 21. pro, 2003 11:10

Cus Honzo,
Mezi jakyma bojovyma umeni se rozhodujes?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 21. pro, 2003 20:58

No, nejdřív jsem koukal na kung-fu, , box/kick box, potom na aikido, ted· nevím. Potřeboval bych něco při čem bych se pořádně zapotil a přitom to mohl použít jako reálnou sebeobranu. Taky bych to chtěl cvičit co možná do nejvyššího věku (ted· mi je 24).

Dík za odpověd·
Honza
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Ak chceš seriózne cvičiť ...

Příspěvekod komuso » pon 05. led, 2004 23:38

začni s niečím menej náročným, ja by som Ti doporučil karate alebo judo - Ju Jutsu je príliš komplexné pre začiatočníka :wink:
komuso
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod bison » úte 06. led, 2004 14:20

No, nechci ti do toho kecat, ale asi dulezitejsi nez CO budes cvicit je u KOHO to budes cvicit. Jinak doporucuji vyzkouset vic stylu, treba prijdes na to ze ti paky a hody moc nejdou a ani te moc nebavi a radsi se budes venovat uderum a nebo naopak. Podle me je nejdulezitejsi, aby jsi pri cviceni rozvijel svoje prirozeny schopnosti (pokud mozno) a aby ti to vyhovovalo. Jinak myslim neni problem prijit na trenink, parkrat si zacvicit a pak se teprve rozhodnout. Nekde jsem slysel, ze je lepsi tri roky hledat dobreho ucitele nez tri roky cvicit u spatneho.
Hodne zdaru!
bison
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod koblih » čtv 08. led, 2004 13:37

Já zase někde četl, že když žák je připraven učitel se vždycky najde. :wink:
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 07. dub, 2004 18:22

Ju-jitsu (Jiu-jitsu, Ju-jutsu atp.) je dle mého názoru velmi efektivní BU. Cvičím ho pátým rokem a hodně mi to dalo. V první řadě sebevědomí - a jak jistě víš, psychika je velmi důležitá v jakékoli sebeobraně. Za tu dobu co cvičím jsem už viděl celkem dost technik... jsou jich tisíce, kombinací nespočet... ale ty sám si vybereš takové, které ti nejvíce sedí. Já nejvíce trénuju techniky, které podle mě na ulici využiju, nebo někde na discu či tak.. jako vyprošťování, obranu proti úchopů, strčení.. a úderům také... ale většinou nepředpokládám, že nechám někoho, aby mě udeřil... raději ho praštím já :-) Jak zde někdo psal.. Ju-jitsu je komplexní... ale zkušenost s jiným BU není nutná. Ju-jitsu bych přirovnal k desetiboji... nestačí umět jen praštit, nebo páčit, házet... škrtit... musíš umět vše... Ju-jitsu je velmi obsáhlé a v tom je také jeho krása. Přiznávám - je složité, ale naučit se základní sebeobranu lze velmi rychle.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 07. dub, 2004 22:54

Já doporučuji Fighting-jutsu 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 08. dub, 2004 6:25

ja myslim, ze dobry je prakticky cokoliv, kdyz se k tomu dokazes spravne postavit. Amaterovi se ubranis pomerne rychle a na "profika" si nejakou dobu stejne neskrtnes at budes delat cokoliv. Ikdyz v takovym MUAI THAI to jde dost rychle, ale urcite se to neda cvicit do padesati 8)
Nejdulezitejsi je ale dobry ucitel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 08. dub, 2004 8:22

Jiu jitsu som cvicil nejaku tu dobu, urcite ho odporucam.Ale zalezi od ucitela.Len to trva trochu dlhsie nez sa naucis ubranit na ulici.Ked sa chces ubranit rychlo tak chod na kickbox ked sa thaiskeho bojis.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 08. dub, 2004 13:06

Jestli chceš sebeobranu, tak si najdi něco kde se učí i se zbraní, ale nevynechávají fullkontakt. Zbraně se na ulici běžně používají a fulkontakt je nezbytný pokud chceš obstát a ne si na bojovníka jenom hrát. 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 08. dub, 2004 18:17

Já osobně cvičím Jiu-jitsu a spolu s tím (vlastně to do toho už jaksi patří) obranu proti noži, tyči a jejich využití k sebeobraně atp. A plný kontakt jak v čem... páky nejsou dělat na plno - hrozí vážné zranění... ale například obranu proti strčení, nebo úchopům - tam používáme opravdu energii, jakou lze očekávat na ulici. Tj. opravdu energické strčení - bez respektu a úchop tak, aby byl úchop... když mě někdo chytne v dojo na ruku, kimono... prostě když mě chytne pořádně, tak stačí navolnit. Samozřejmě, že v dojo se např. do rozkroku nekopeme, ale stačí kopnou na vnitřní stranu stehna - i to je dosti cítit. Snažím se, abychom cvičili jak to jde co nejvíce reálně - ale tak, aby¨se nám nic nestalo. Jak říkám - jak v čem lze nasadit energii větší, než třeba 50%.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 10. dub, 2004 12:28

Krom toho Ju-jitsu samotné obsahuje širokou škálu technik, kde si to své najde každý. Já osobně mám se svou postavou problém s technikami hodů - s těmi, při kterých musím hodně snižovat těžiště a tahat soupeře přes sebe. Jsem hodně vysoký a hubený a proto např na člověka, který je o 20cm menší a přitom o 20kg těžší to není nic pro mě. Naopak si libuji v atemi a páčení. Umění si každý přetváříme tak, aby nám vyhovovalo. Techniky si přizpůsobujeme svému tělu a svým dispozicím.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 10. dub, 2004 18:02

Jojo,vysokej hází menšího-PAKEC :lol: :lol: Prostě musíš bafnout a zahodit 8) :lol: :lol: Jen sranduju..... :twisted: :twisted:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 11. dub, 2004 7:34

Mohl-li bych si vybrat, tak na Ju-jitsu bych bral postavu kolem 180cm a 90kg :-) Protože házet menšího je vážně složitější, než když házíš většího a pomalu se ani nemusíš snižovat, protože své těžiště máš pod ním hned :-)
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 11. dub, 2004 7:39

Pokud spolupracuje :!: Hody jsou obecně jednou z nejsložitějších částí BU(alespoň podle mne).
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 11. dub, 2004 10:00

JO, to ano... když se to nacvičuje.. ona stačí obyčejná seoi nage - padat z takové výšky (mám 200cm) je jistě pěkný zážitek :-)) Jinak souhlasím, hody jsou moc těžké... pak mi také přijde velice těžká technika páčení... umět správně, efektivně a přitom bezpečně páčit je vážně umění. Vzhledem ke své výšce mám nejraději páčení a atemi... nebo také strhy a porazy.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 11. dub, 2004 10:21

Tak dobře a rychle nasadit páku(jakoukoli)....TO JE UMĚNÍ!!!!!!!!!!!!
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 11. dub, 2004 11:43

Vidím, že není těžké se shodnout, když oba víme o čem je řeč :-) To mě těší. Páčení je velice těžké, ale také efektivní, pokud je správně provedeno. A pokud je provede špatně, tak už to není páčení, ale lámání :-D V každém případě je to efektivní :-)
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 11. dub, 2004 11:59

Lámání je taky fajn,ne?? :lol: :lol: Jen teda ne při randori nebo nácviku :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na japonská bojová umění a sporty...