Ale co to má s teleskopem?
___
Jox
Moderátor: Makoto
striker píše:Jak jsem si pročetl všechny příspěvky, tak mám dojem, že většina diskutujících zde se domnívá, že bez zbraně jsou vyřízení. Pokud se ustrašeně plíží podél domů od lampy k lampě s nožem nebo tyčí v ruce hnáni permanentním pocitem ohrožení tak jim to neberu. Ale není potřeba se vyjadřovat o "BOJOVÉM UMĚNÍ". Bojové umění podle mě v dnešním slova smyslu znamená dokázat vybojovat vítězství nad protivníkem holýma rukama, byť by byl ozbrojen vším možným. V dnešní době prostě nejde nosit jakoukoliv zbraň poku nejste a priori zločinec nebo trpíte paranoiou a podobnými hnutími mysli. zmlátit někoho obuškem, jak je výše vyzdvihováno dokáže každej moula. Ale účinně tomuto útoku zamezit a útočníka paralyzovat, na to je potřeba cvičení, váš čas a energie. Tohle vnímám pod pojmem bojové umění. Snad jediný další tady je miro a pokud jsem ještě někoho přehlédl, tak se omlouvám.
Jistě někdo namítne, že v historii byli lidé ozbrojeni téměř bez výjjimky, ale já v historii nežiju. Jsem členem civilizované moderní společnosti.
Přeji hezký den
Hark píše:Mam rad hezke, decentne zdobene rucne kovane zbrane udelane kovarem - estetem (Blaha - exLiberec, nyni Zlin). Nepotrpim si na drahe kovy. Mam od neho scramasax, kopii historicke zbrane. Pouzivam ho jako viceucelovy nuz (kaceni stromu, konzervy, ruzne zalesaciny, hist. serm) - ale nebeham s nim a do cloveka bych s nim nesel. Na prerazeni kosti rubem by mohl byt vyborny. Ale zakonny postih lidi branicich se nozem je mnohem vetsi nez lidi, branicich se klackem. (viz. neprimerena sebeobrana) Takze i kdybych ho zrovna mel s sebou, asi bych se nejdriv zkusil podivat po klacku a sax pouzil az kdyby mi slo o kejhak(kudly, retezy, strepy...). Bezne chodim beze zbrane.
224477 píše:noz.
vacsinou tak dva az styri kusy na roznych miestach, s roznymi moznostami pristupu. k tomu standartne titanovy "spike" - maxispendlik s gulickou na konci. niekedy "vojensky" CR sprej, teraz menej. v minulosti som nosil plynovky, jedno obdobie aj ostru zbran, od toho som upustil, necitil som sa s tym pohodlne. momentalne dva noze "na sebeobranu" a svajciarsky na beznu kancelarsku pracu.
ad luxusne zbrane:
do uvahy iba zberatelsky, vacsinou stoja "majland" a stratit to, pripadne poskodit, zda sa mi to skoda. vystacim si so seriovymi.
bushingo píše:.... Nesuhlasim s pouzitim strelnych zbrani, pretoze sa velmi lahko stopuju, clovek sa ich iba tak lahko nezbavi, ked idu napriklad fizli a pod. Overene v praxi.
S474N píše:Jendis (čt 09. 9. 2004, 10:36) - no smat se muzes, ale vis jak se to rika - kdo se smeje naposled, ten se smeje nejvic.
Jendis píše:To je sice pravda,ale v uvedeném případě si vždycky poťukám na čelo,neboť NEJSME v Bejrůtu....to už totiž hraničí s paranoiou a nezdravým rozumem...podle mého...
martin148 píše:ked je tu tak rec o noseni zbrani napada ma otazka k legalnosti ich nosenia. Myslim tym ze ked by u vas tu nejaku hracku nasiel policajt co mozes a co nemozes mat pri sebe bez zbrojneho preukazu.
Je teleskom povolene nosit zo sebou alebo nie neviete niekto? Ake mate skusenosti z tymto druhom zbrane?
S474N píše:Jendis píše:To je sice pravda,ale v uvedeném případě si vždycky poťukám na čelo,neboť NEJSME v Bejrůtu....to už totiž hraničí s paranoiou a nezdravým rozumem...podle mého...
Jiste - podle tveho. Nicmene nechejme kazdemu svobodu v tom, co si s sebou bude nosit.
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků