KwaiCheng píše:V ČR stále platí původní trestní zákon, vytvořený před xx lety, přesně to nevím, kecal bych... To důležité je, že byl od začátku předělávanej více než 44x. A jestli sleduješ v tisku názory lidí, kteří mají s trestním zákonem zkušenosti a je to jejich job (advokáti atd.) tak víš, že je považovanej za nevyhovující.
Budme prosim konkretni a nezkouzneme k debatam stylu JPP (jedna pani povidala), takze poprosim, at uvedes konkretni veci, v cem je tedy nevyhovujici, at se muzeme bavit adresne. Diky
KwaiCheng píše:Co se týče paragrafů 13,14 už jenom když si přečteš první odstavec, měl by ti vrtat hlavou způsob určení hodnoty a hranic zcela zjevně nepřiměřeného způsobu útoku.
To same co jsem psal predtim, definice je naprosto jasna, kdybys navstivil i ten odkaz, co jsem zde daval vyse, je to tam krasne vysvetleno. Takze co by me tam melo vrtat v hlave?
KwaiCheng píše:Na závěr: Pro S474N: Nepochopils mě, asi jsem to v záchvatu vzteku zapomněl napsat. Víš, já ¨bych si nikdy v životě nevzal ani blbou kudlu, natož střelnou zbraň, když bych šel na ulici. Ta šance tam sice je ale asi jen 1%.,Proto když sem napsal:"prostě miř tak abys na jednoho nemusel dát víc než jednu ránu, miř na krk, do genitálií, do očí, prostě takhle!!", měl jsem na mysli použití holých rukou.
No jestli tady pises v zachvatu vzteku, tak by ses mel prvne hlavne uklidnit a premyslet s chladnou hlavou - ne nadarmo se rika, ze dvakrat mer a jednou rez.
Vidis, ty by sis nevzal, ja nosim denne.