Iaido - kde nejlepe?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Anonymní » ned 25. zář, 2005 10:16

2 Patrik, to jsem chtěl slyšet, díky, ostatní prosím, zda by nemohli objasnit, původ oleje. Někde prodávají sady s hřebíčkovým, jinde s nějakým rostlinným. tak pokud to někdo z Vás ví, budu vděčný za každý střípek. K.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Čištění meče

Příspěvekod mikeone » pon 26. zář, 2005 6:34

Zdravíčko,
tak k tomu čištění - sada obsahuje učiko (vápenný prášek, běžně se používají drcene skořápky, právě kvůli jemným abrasivním schopnostem vápníku), olej rostlinného původu (v zásadě to pro iaito nemusí být hřebíčkový, ten se ale používá proto, že má velice jemnou konyistenci, kde se části oleje dokáží dostat i do mikrotrhlin v oceli meče - pro iaito je to tedy vcelku jedno, tam stejnou práci zastane i hrubší olej, nejlépe také rostlinný - strojní oleje jsou příliš přilnavé a co víc, ničily by ti dřevěnou saja - dřevo by příliš křehlo, kdežto rostlinný olej bude šetrnější).
Postup je nejlépe si ukázat v dódžó. Se správnou manipulací s mečem se pojí několik základních bezpečnostních pravidel a je lepší to vidět.
Obecně může jen doporučit, aby si člověk na údržbu a čištění meče zvyknul co nejdřív, to je jako s každou zbraní - když chci, aby mi sloužila, musím se naučit se o ní starat...
Wanna more ? Ask...
mikeone
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pon 26. zář, 2005 11:27

2Mikeone, no to je hodně dobrý! Jasně to dává smysl. Moc děkuji za odpověď. Pokud to není úplně nevhodné, mohu se zeptat, kde cvičíš a kde je možné se eventuálně potkat? Pokud nechceš odpovědět sem, mám kaizr@seznam.cz. Opravdu moc děkuji za informace. K.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mikeone » úte 27. zář, 2005 8:00

KarelK píše:kde cvičíš a kde je možné se eventuálně potkat?

www.shinbukan.cz a tamtez je mozne se potkat. Jinak co se aktualnich seminaru tyce, za dva tydny bude v Ceskych Budejovicich seminar iaido s Vladou Hyndrakem (a Akai-sanem), 3. a 4.dan, tam se dozvis veci...
mikeone
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pát 30. zář, 2005 7:41

zdravim,

rad bych se zeptal tech, co maji zkusenosti s objednavanim z tozando, jak to probiha. sam nemam mezinarodni platebni kartu a zadny takovy obchod jsem nikdy neprovadel.
rad bych se tez zeptal, jestli by byl nekdo z techto ochotny mi tam iaito objednat, nebo jestli se tim nekdo treba primo zabyva.

dekuji
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 30. zář, 2005 9:20

Omniov píše:zdravim,

rad bych se zeptal tech, co maji zkusenosti s objednavanim z tozando, jak to probiha. sam nemam mezinarodni platebni kartu a zadny takovy obchod jsem nikdy neprovadel.
rad bych se tez zeptal, jestli by byl nekdo z techto ochotny mi tam iaito objednat, nebo jestli se tim nekdo treba primo zabyva.

dekuji

Zdar, nenechal si na sebe kontakt, takže jen stručně...

Určitě se to dá objednat i platit bez karty, ale potom se to prodraží na bankovních poplatcích a trvá to vše podstatně déle... Navíc budeš bez peněz okamžitě, zatímco s platební kartou platíš v podstatě, až ti zboží přijde... A vzhledem k tomu, že dodací lhůty jsou poslední dobou dooost dlouhé, určitě je to setsakra rozdíl... víc soukromě, kontakty jsou dole.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

IAITO

Příspěvekod Anonymní » stř 09. lis, 2005 13:33

Ahoj Patriku, mám sice objednané Iaito, ale zajímalo by mne, jestli bych pro své další dva kámoše moh sehnat Iaito ne tak krkolomnou cestou a jestli by se nedalo koupit zde. K.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 09. lis, 2005 13:48

pošli mejla, o něčem bych věděl... kontakt na mně jsou v profilu

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na japonská bojová umění a sporty...