karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

karate

Příspěvekod Anonymní » sob 21. kvě, 2005 14:59

chtel bych sem se zeptat,jak dlouho trva kym si v karate budu mohl odnest cerny pasek...jen nteraz jsem zacel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

na to se nedá přesně odpovědět

Příspěvekod Mirimon » sob 21. kvě, 2005 15:11

Blbý dotaz.

Záleží na tom jaký bude tvůj osobní přístup. Zda budeš trénovat i doma nebo jen na tréninku, zda vydržíš všechny úskalí i nezdary nebo to vzdáš po prvním neúspěchu. Ovšem podle toho tvého dotazu soudím, že to do půl roku zabalíš.

Jinak některé prodejny prodávají černé pásy i s vyšitým nápisem karate. Zkus omrknout www.ipponshop.cz

P.S. nikdo ti nedá odpověď, záleží na tobě
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sinister » sob 21. kvě, 2005 17:38

To Mirmion: ja bych ho hned tak neodsuzoval. Kdyz budes tvrde makat, neflakat a trenovat i doma, tak to jednou na ten cerny pasek dotahnes. Ale bude to drina :-)
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod THAIMAN » sob 21. kvě, 2005 17:46

No a načo chceš mať čierny pas???Mi na treningoch nepaskujeme, malo by ta trapit to čo vieš nie aky mas pas. :idea:
THAIMAN
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sinister » sob 21. kvě, 2005 17:51

to thaiman: ale uznej ze pro mlade kluky je to tahadlo. a prece pise, ze s tim ted zacal. vsak on casem pozna (doufejme :) ), ze BU jsou o necem jinem nez o tech. stupnich.
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: karate

Příspěvekod Anonymní » sob 21. kvě, 2005 19:01

Anonymní píše:chtel bych sem se zeptat,jak dlouho trva kym si v karate budu mohl odnest cerny pasek...jen nteraz jsem zacel

zalezi len od teba, ale podla mna nie je spravne hnat sa len za ciernym pasom, ide hlavne o cvicenie a dusevny rozvoj
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

registrace

Příspěvekod Anonymní » sob 21. kvě, 2005 19:04

je registrecia zadarmo, alebo ako staly uzivatel musim aj platit??? co sa mysli úpod nazvom "vas ucet" ??? nachapem to. dik za odpoved
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » sob 21. kvě, 2005 19:06

Sinister píše:To Mirmion: ja bych ho hned tak neodsuzoval. Kdyz budes tvrde makat, neflakat a trenovat i doma, tak to jednou na ten cerny pasek dotahnes. Ale bude to drina :-)

Neodsuzuji ho, pokud sis všiml, tak jsem psal, že pokud bude tvrdě denně makat a neskončí po prvním neúspěchu, tak ho jednou dostane.
Ovšem musí být realista. Pokud nyní začal cvičit, bude dlouho trvat než černý pásek dostane a to ho může od cvičení odradit. Napříkad u nás trvá přinejlepším 10 let než se k černému pásku propracuješ!
Jinak máš pravdu, BU nejsou jen o černém pásku a na to snad každý jednou přijde.

Jaké karate trénuješ?
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sinister » sob 21. kvě, 2005 19:07

to tina: :D ano registrace je zadarmo. Vas ucet je tvuj profile. :lol:
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: registrace

Příspěvekod Mirimon » sob 21. kvě, 2005 19:08

tina píše:je registrecia zadarmo, alebo ako staly uzivatel musim aj platit??? co sa mysli úpod nazvom "vas ucet" ??? nachapem to. dik za odpoved

Sice to tu nepatří, ale budiž.
Registrace je zdarma.
Váš účet znamená přehled tvých soukromých zpráv, osobní nastavení, ...
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: registrace

Příspěvekod Anonymní » ned 22. kvě, 2005 16:19

Mirimon píše:
tina píše:je registrecia zadarmo, alebo ako staly uzivatel musim aj platit??? co sa mysli úpod nazvom "vas ucet" ??? nachapem to. dik za odpoved

Sice to tu nepatří, ale budiž.
Registrace je zdarma.
Váš účet znamená přehled tvých soukromých zpráv, osobní nastavení, ...

Moc krat diky za odpoved :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 22. kvě, 2005 16:45

THAIMAN píše:No a načo chceš mať čierny pas???Mi na treningoch nepaskujeme, malo by ta trapit to čo vieš nie aky mas pas. :idea:

to je dobry pristup. ake bu robis?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pon 23. kvě, 2005 9:24

ano opasok je dobry... aby Vam drzal nohavice.... :wink:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkis » stř 20. črc, 2005 21:07

Příběh ze života:
Když jsem v 7 letech začínal, můj cíl bylo, abych byl jako Van Damme - po 4 letech se oddíl rozpadl a mě při karate udržela myšlenka, že musím zvládnout aspoň nějakej ten pás. Když jsem získal konečně bílej pás a mohl jsem nosit kimono začínalo mě to čím dál tím víc bavit. Teď dělám karate hlavně pro zábavu a ne pro to abych měl černý pás (v žádném případě se však té myšlenky nevzdávám).

Pozn.
Nikdo by neměl spěchat s páskováním, protože když někdo uvidí někoho s černým pásem, který získal jen tak tak a nic moc neumí - co si o něm pomyslí... naopak někdo s nižším pásem, který je lepší než ten s černým sklidí poměrně úspěch.
majkis
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » stř 28. zář, 2005 21:39

Někde jsem četl, že Kanezawa dostal černý řemen po dvou letech velmi intezivního cvičení. To mu bylo myslím 19 let, ale až dosáhl věku kolem 35 let, tak o něm jiní začali říkat, že to jeho karate začíná být o něčem. Tak si vyber :lol: Řemen má pouze jednu důležitou funkci - drží karategi pohromadě, to je vše. Barvičky jsou pro děti a začátečníky, aby měli motivaci.

RBR
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 29. zář, 2005 7:17

4Majkis - jestli jsi dostal bílý pásek po 4 letech, tak jsi můj člověk - já to vidím taky na tu dobu :D
Jinak tyhle dotazy bych hlavně u mladých kluků asi opravdu neodsuzoval. Každý pozná až za pár let, o čem karate je a pak mu bude na páscích asi záležet míň (event. pokud někdo cvičí proto a tak jako já, tak mu na páskování taky moc nesejde :) ). Ze začátku je to ale motivace a koneckonců určitý způsob, jak alespoň obecně certifikovat určitou úroveň. Kdo reálně cvičíte v nějakých klubech, tak mi netvrďte, že nepůjdete deset let na páskování jen proto, že to pro vás nemá význam.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 29. zář, 2005 8:00

Jasně, barva Obi a schopnosti se mnohdy rozcházejí, ale mluvie-li už tu o těch dobách...

Představte si situaci, kdy na ten svůj černej řemen cvičíte dvakrát, nebo třikrát týdně po dvou hodinách, pod člověkem, který vás učí a Karate se zabývá třeba již 15 let..

... proč by někdo, kdo cvičí každý den třeba 4 hodiny po člověkem, který se mu velmi věnuje a sám má za sebou praxi třeba 40 let, nemohl ten řemen mít třeba za dva roky? Však během té doby stejně odcvičí mnohem více, než výše zmiňovaný.

Není ona v tomhle spíš ta závist, že někdo má k cvičení lepší podmínky a že má šanci umět mnohem více dříve, než my? Já nad tímhle hodně přemýšlel a došel jsem k závěru, že tomu tak minimálně leckdy je :-)

Takže odpověď tazateli: otázka let je moc subjektivní na to, abys mohl dostat odpověď. Ve zdejších podmínkách počítej s tím, že se tahle doba může pohybovat kolem 6-10 let... podle klubu a organizace. Ovšem vážně záleží jen a jen na tvém úsilí a na učiteli, aby tě neučil kraviny. Tečka.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 29. zář, 2005 10:13

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:49, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

FGF

Příspěvekod Anonymní » čtv 29. zář, 2005 18:08

KDY® U® SEM ZAČAL PROHLÍ®ET TATO TÉMATA TAK BYCH SE CHTĚL ZEPTAT JESTLI NĚKDO NEVÍTE O UČITELI BÍLÉHO JEŘÁBA V ČECHÁCH.KAMARÁD BY CHTĚL ZAČÍT CVIČIT NĚCO OPRAVDU PŮVODNÍHO.VIM ®E JE SPOUSTA SESTAV BÍLÉHO JEŘÁBA V RŮZNÝCH STYLECH KARATE-V ©OTOKANU TEDA NE,ALE MYSLIM ®E VE SPOUSTĚ "NEJAPONSKÝCH"STYLŮ JO.TAK®E VLASTNĚ MLUVIM U® O KUNG FU.MYSLIM ®E JAPONSKY SE KUNG FU STYLU BÍLÉHO JEŘÁBA ŘÍKÁ BUBISHI,ALE NEVIM TO JISTĚ.PŘEDEM V©EM DÍK ZA INFO.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 29. zář, 2005 21:27

pucmaz píše:Za japonsky zpusob: narozdil od nasi karate sceny, kde si lide s ucitelem bezne tykaji a narame se kamaradi, je tady vztah ucitel-zak na trochu jine urovni. Kdyz se sensei rozhodne, ze mam nejvyssi cas na zkousky, nepripada v uvahu s nim zacit polemizovat o tom, ze vlastne zadnej pasek nechci a ze me zkousky vubec neberou. Je to ta nevetsi pocta a odmitnout by byla urazka...
Navic jde taky o zodpovednost. Mam-li cerny pas, cvicim pri keiko uplne vepredu a za mnou jsou vsechny ostatni pasy. Nemuzu si ani nahodou dovolit si oddechnout, cvicit jen tak napul, nebo proste nestihat, protoze bych se jako "cerny pas" pred ostatnimi ztrapnil. Stejne tak jako pri kumite (jakemkoliv) si nemuzu dovolit byt horsi nez muj partner, pokud ma nizsi stupen nez ja...
Zodpovednost se tyka i ucitelu. Kdyz pujde nekdo na seminar s napr. nejakym japonskym mistrem a vezme si bily pas, nazvdory tomu, ze u sebe v dojo bezne nosi cerny, je mi z toho spatne. Vsichni lide co jej neznaji od nej samozrejme nebudou cekat nic vic, nez co dovede clovek s bilym paskem, nikdo se nebude divit, kdyz mu dojde dech atp.
Karate je taky o sebevedomi a zodpovednosti. Clovek muze mit plnou hubu skromnosti, ale je taky mozny, ze pred necim utika :idea:

S první části se nedá než souhlasit ke druhé jen tolik. Pokud se při cvičení staráš o to jak vypadáš, a zda nejsi o něco horší než ten s jinou barvou obi, tak máš ještě dlouhou cestu před sebou.
Pokud si při kumite dáváš pozor na to, aby si nebyl horší než partner s nižším technickým stupněm, tak se bojovat nenaučíš. Máš hlavu plnou emocí. Zopakuj si co znamená význam slova karate. Chybu může udělat každý. Barva obi tě před ní neochrání

RBR
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na japonská bojová umění a sporty...