bu podle fyzicke konstituce ... ? :]

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

bu podle fyzicke konstituce ... ? :]

Příspěvekod Desmond » pát 30. zář, 2005 2:47

stalo se nekomu z vas, ze by vam nekdo rekl, ze podle toho, jak vypadate...mam na mysli to jakou mate stavbu tela, byste meli delat uplne jiny styl ?

me se tohle stalo kdyz jsem mluvil s jednim police bojarem... a on se mi tak nejak snazil sdelit, ze jelikoz nejsem hubenej rychlik ale docela robustni {jakoze ramena pres cely zada a tak]... ze bych se mel zamyslet, jestli dal VT, a jestli nezacit delat neco spis jako box, prip jj...

takze nekdo neco k tomu ? :]]] ne k moji volbe, ale jestli mate podobny zkusenosti... pripadne jestli jste se podle toho nekdo ridil... :]]]
Desmond
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: bu podle fyzicke konstituce ... ? :]

Příspěvekod graver » pát 30. zář, 2005 7:59

Desmond píše:stalo se nekomu z vas, ze by vam nekdo rekl, ze podle toho, jak vypadate...mam na mysli to jakou mate stavbu tela, byste meli delat uplne jiny styl ?

Ano, žena tvrdí, že bych měl dělat sumo :(
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

jednotlivec-osobnosť

Příspěvekod Anonymní » pát 30. zář, 2005 11:07

ukropcany píše:Podľa mňa na fyzickej stránke veľmi záleží... keby to tak nebolo, tak by sme všetci bojovali rovnako - ja mám metrák, takže môj štýl je skôr zameraný na ťažký úder, iný má 60 kíl, takže je (celkom logicky) zameraný na rýchlosť, zato tých úderov možno bude musieť dať viac. Ja asi nikdy nebudem schopný robiť premety a tak som si k tomu prispôsobil svoju cestu... Tým nechcem povedať, že by to nešlo, len tá vynaložená energia by mohla byť vydaná možno aj efektívnejšie... Teraz som to krásne videl na seminári s Dekkerom - chalan fest naposilovaný, asi o 10 cm nižší, tak do 90 kíl, rozšlahal by som ho na šlahačku, ale jak sme sa chytili do klinča, bol som v prdeli... 2 krát ma šlahol o zem už len tým, že mal nízko ťažisko... jemu viac teda sedí klinč, mne viac to búchanie a kopanie... si myslím... :oops:

Ano, v mnohom suhlasim, myslim si vsak ze nikto nema pravo sudit co by mal ten alebo onen clovek robit. Kazdy by si mal najst to co mu vyhovuje.

Samozrejme je tu este moznost ze dany adept je zaslepeny snahou robit prave to aj ked jeho telo nepocuva ... Vtedy by mu mal uprimny ucitel ukazat cestu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně