no neviem ja ked som sa hlasil na sportovu skolu do kosic.strednu tak som tam taku moznost nevidel blo napriklad horolezectvo,potapanie sa mi zda ale to nikde..myslim ze to uz ani na slovensku nie jecohen píše:za mojich stredoskolskych cias (6 r. dozadu) bola na sportovych strednych skolach moznost studovat b.u. a neskor samozrejme aj na VS. zaujimalo by ma, ci je taka moznost aj teraz. napr. bruce by mohol mat nejake kontakty s rovesnikmi...
JAQ píše:Myslite, ze ma cenu se venovat BU v ramci telocviku na VS (konkretne mi jde o Masarykovu univerzitu:-) )? Mate nekdo nejakou zkusenost?
Toranaga píše:Učit bojové umění masivně, bez jakékoliv selekce (třeba zájem, chování a vystupování) na školách je podle mého názoru nesmysl. v současných učebních plánech existují základy bojových umění, ale ukažte mi učitele tělocviku, který je schopen něco z toho předat žákům, když sám má často pouhopouhé základy. Jak říkám, nesmysl - nehledě na to, že ani dnes učitelka nemá na to (fyzicky ani podle zákona), aby oddělila do sebe zakleslé žáky devátého ročníku, natož kdyby se jednalo o cvičené jedince...
Toranaga píše: O tělocviku na vysokých školách si myslím svoje - vysoké školy mají produkovat odborníky a nechápu, proč by mikrobiolog, chemik a tak dále měli absolvovat opičárnu v podobě tělocviku jen proto, že jim to nařídí studijní oddělení (ať už je jeho náplň jakákoliv)....patrně se na ministerstvu domnívají, že mají málo zkoušek, nebo si myslí, že se jedná o duševně nevyzrálé jedince neschopné si zasportovat ve svém volném čase....
Gusep píše:Cvičí sa tradičné karate, žiadny šport. Vyučuje to Aleš Roth a mňa osobne ten človek velmi oslovil... Ak by si mal záujem tak vedie v Brne aj školu tradičného karate.
Gusep píše:Cvičí sa tradičné karate, žiadny šport. Vyučuje to Aleš Roth a mňa osobne ten človek velmi oslovil... Ak by si mal záujem tak vedie v Brne aj školu tradičného karate.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků