Vrozené techniky?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Vrozené techniky?

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » čtv 06. říj, 2005 11:14

Zdar.
Zajímal by mě názor ostatních zda existují nějaké nezpochybnitelné vlastnosti? Třeba jesi konkrétní člověk může mít vrozenou nějakou techniku, která je prostě silnější než ostatní i při vynaložení nesrovnatelně menší energie do techniky a píle při tréninku na této technice? Podle mě si tuhle techniku vytuningovat by mohlo bejt fajn.

Uvedu osobní příklad: můj hák na krátkou vzdálenost, pravej i levej. Skoro ho necvičím, ale i přesto je mnohem silnější a pocitem jistější než údery který buším 100x denně a vždycky byl(vzpomínky na šťouchačky ze základky :) ). Čím to? Je možný, že i nějaká další škála příbuznejch technik může být silnější? A nebo je to úplná anomálie? Dá se to nějak ověřit? Mlácením do parťáka? :)

Některejm kamarádům jsou háky pro změnu zase úplně cizí.
Ale třeba je to taky jen můj falešnej pocit.

No, ták, začínám se nudit :)
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Traft » pát 07. říj, 2005 16:38

No urcitu ulohu pri tom maju geny...
Ak bol tvoj otec boxer, mas vacsiu pravdepodobnost ze sa budes boxerske techniky ucit rychlejsie. Je to dost logicke. Ked boli tvoji rodicia tucny a nemotorny tak sa ti bude tazko zvykat na bojove pohyby. Aj ja mam niekedy pocit ze nejaka technika mi ide fakt dobre, tak sa ju snazim stale vylepsovat...
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Quan-Chi » pát 07. říj, 2005 18:08

Traft píše:No urcitu ulohu pri tom maju geny...
Ak bol tvoj otec boxer, mas vacsiu pravdepodobnost ze sa budes boxerske techniky ucit rychlejsie. Je to dost logicke. Ked boli tvoji rodicia tucny a nemotorny tak sa ti bude tazko zvykat na bojove pohyby. Aj ja mam niekedy pocit ze nejaka technika mi ide fakt dobre, tak sa ju snazim stale vylepsovat...

to je ale pekna pitomost!
a) geny se dedi ob generaci ;-)

b) nehlede na to - to ze otec je boxer nema vubec zadny geneticky vliv na tvuj hak ;-) nezapomen ze geneticka informace se behem zivota nemeni, to si jako predstavujes tak, ze otec trenuje, tim se mu zmeni DNA ktere pak preda potomkovi? Dost naivni...
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 07. říj, 2005 20:12

Souhlasim s Quan-Chi
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » sob 08. říj, 2005 11:10

To by lecos vysvětlovalo, takže když má táta pupík a ruce mu tedy chodí trochu po obvodu, tak mám z toho silný háky jo? :lol:
No nevím, asi to nechme být. Tedy jesi někdo zná zprávnou odpověď ať odpoví.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » sob 08. říj, 2005 11:43

HI Hi Hi :lol: :lol: :lol: A co třeba z hlediska Karmy???
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dfdf

Příspěvekod Anonymní » sob 08. říj, 2005 11:54

:idea: :idea: :idea: Holotropní dýchání napoví :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 08. říj, 2005 12:10

Quan-chi: ano, geny se dědí ob generaci a ano, pánové... geny se během života nemění...

ALE... vy jste to nevzali čiste logicko-medicínsky = pakliže má otec vlohy být boxerem a během života na to přijde a stane se dobrým boxerem. Máš ty, jako jeho syn předpoklady, že ty geny v sobě máš taky a ty vlohy v sobě také můžeš objevit. Napsal jsem to dost srozumitelně, nebo budem slovíčkařit?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 08. říj, 2005 12:23

Budeme slovíčkařit :lol:

1. Geny se nedědí ob generaci - to je logický nesmysl: kdybyste po svých rodičích nezdědili nějaké "geny" (genom), tak by je nemohli zdědit vaše děti :idea: . Tento mýtus vyplývá z faktu, že v některých generacích jsou genetické dispozice latentní (neprojeví se).
2. Ano, geny se opravdu během života nemění - to bychom dopadli...
3. Latentní genetickou dispozici je třeba probudit a rozvíjet, takže odložte rodinná alba a hybaj do tělocvičny :D
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 08. říj, 2005 12:27

graver: to nebylo slovíčkaření od tebe :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 08. říj, 2005 13:00

To já vím, když jsem k tomu předtím nic nenapsal - jen jsem si chtěl rýpnout :wink:
btw: když se tak dívám na své děti, mám pocit, že veškeré teorie o dědičnosti jsou k ničemu. Nebo že by byl problém někde jinde? :(
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 08. říj, 2005 13:06

To já vím, když jsem k tomu předtím nic nenapsal - jen jsem si chtěl rýpnout :wink:
btw: když se tak dívám na své děti, mám pocit, že veškeré teorie o dědičnosti jsou k ničemu. Nebo že by byl problém někde jinde? :(
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 08. říj, 2005 15:48

Jo, to znám. Jestli to můžu rozšířit mimo oblast BU, tak se mi taky stává, že se naučím pár grifů, které pak používám jako všespasitelné - dokud nenajdu něco jiného.
Ještě k té genetice: můj táta dělal judo (dost dlouho a dost dobře), takže mi v genech snad zůstal aspoň ten vztah k BU.
btw: sorry za ten doublepost - technický problém...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » sob 08. říj, 2005 19:09

Gino píše:Quan-chi: ano, geny se dědí ob generaci a ano, pánové... geny se během života nemění...

ALE... vy jste to nevzali čiste logicko-medicínsky = pakliže má otec vlohy být boxerem a během života na to přijde a stane se dobrým boxerem. Máš ty, jako jeho syn předpoklady, že ty geny v sobě máš taky a ty vlohy v sobě také můžeš objevit. Napsal jsem to dost srozumitelně, nebo budem slovíčkařit?

ANO, pokud má rod vlohy k urcitému stylu, pak je to zrejme jistý rodový znak který se prenese na potomky... Ja to spis myslel tak ze pokud je rod nema, a presto otec trenuje, tak to uz geny syna neovlivni...spatne (nepresne) jsem se vyjadril :o)
---
Osobne ale pochybuju, ze pokud nekomu jde levy hak a jinemu zas nejaky primy uder, ze je to zalezitost genu.

Mozno ze geny pracuji az na urovni jednotlivych stylu / nekomu preci jen vzhledem k telesne stavbe pujde lepe judo nez capoeira nebo thaibox.
---
letos budeme ve skole relativne podrobne probirat genetiku, pak tu muzu ucene povidat :o)
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Egem » ned 09. říj, 2005 13:51

8O To sou veci po dvou deci :D
Egem
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Zpět na bojová umění a sporty obecně