Goju-ryu vs Shotokan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Anonymní » stř 12. říj, 2005 17:48

to nevim proč o ní stojí. on totiž pokud ten pan Ogawa není z nějaké organizace kyokushin tak jim ten 1.dan nikdo neuzná.. ale i takoví jsou, co nosí pásek na který nemají..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 12. říj, 2005 17:56

a já nevim co se čertíte. já nikde neřek že je kyoksuhin nejlepší nebo nejůčinější. řek jsem ž enejvíc bolí :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toranaga » stř 12. říj, 2005 17:56

Je třeba si položit otázku, proč si Sensei Ogawa vůbec lidi z Kyokushinu pouští na zkoušky (stejně tak Wijngaarden), jestliže si uvědomují (a to by asi měli), že jejich podpis pod prvním Danem v Kyokushinu má, jak píšeš, v podstatě cenu slepičího trusu....to mi přijde jako vyložená urážka, přičemž nedosahuji jejich kvalit a nejsem Japonec... 8O
Toranaga
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toranaga » stř 12. říj, 2005 18:00

Nikdo se tu nečertí kvůli Kyokushinu, ale kvůli povážlivým trhlinám ve tvé rétorice... :twisted:
Toranaga
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » stř 12. říj, 2005 18:06

turanga: Aby to tak nějak fungovalo tak prostě musej bejt nějaký pravidla. Aby to, a teď úplně vážně a bez urážky, nevypadalo jako v našem Shotokanu kde jsou za a) lidi co kdysi dávno cvičili a najednou se jim zachtělo trénovat tak si navlíkly černej pás b) lidi co se záhadnym způsobem dostali k černýmu pásku oficiálně a nic neuměj. Viděl jsem tolik černejch pásků co neuměli skoro nic až je to k smíchu. Tam ten černej pás má cenu akorát tý látky. Na černý pásy se jezdí na zkoušky do zahraničí kde jsou dostatečně kvalifikovaní lidé co můžou dělat zkoušky na dan. Každej pak dostane certifikát a po nějaký době mu pošlou originální pásek z japonska. tedy žádný hrůzy s nápisem vlastního jmeéna atd. jako u nás. Nehledě na to že ty zkoušky jsou neporovnatelně těžší..(ano viděl jsem jak probíhaj zkoušky v shotokanu na dan..:o) Tim se zachovává určitá kvalita. Když jim Ogawa dá nějakej pásek tak můžou říct že ho maj od Ogawy ale v kyokushinu maj furt prní kyu nebo to co měli doposavad.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 12. říj, 2005 18:13

Ackoli cvičím tradiční Okinawa-te zakladatele kyokushin Tatsu Oyamy/Choi Baedala si velmi vážím a mrzí mě když někdo zapomíná podle mě to hlavní, že Kyokushin znamená čistou pravdu, která má sama vykrystalizovat z tvrdého a neúprosného tréningu těla i duše i za, ne z krmení vlastního ega...nebo jsem to pochopil špatně?
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 12. říj, 2005 18:21

panda: no líp bych to neřek..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 12. říj, 2005 20:33

pucmaz píše: Oba styly maji svoji historii a svoji sportovni a tradicni odnoz. ... ... muzeme se bavit treba o jednotlivych kata a to co z nich zbylo

Čim víc to tu low plagátuje modřinama co si uhnal kokyušinem, tim víc mě zajímá původní téma.

Vo karate toho vim poměrně málo. Co třeba:
Jaký kata zustaly Goju a Shotokanu společný a jaký v nich vznikly rozdíly?
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 12. říj, 2005 21:36

Panda píše:...nebo jsem to pochopil špatně?

TY ne,Pando,ty ne...... :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toranaga » stř 12. říj, 2005 22:17

A jsme tam, kde předtím... :roll:
Toranaga
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » stř 12. říj, 2005 22:51

jox píše:Vo karate toho vim poměrně málo. Co třeba:
Jaký kata zustaly Goju a Shotokanu společný a jaký v nich vznikly rozdíly?

V podstatě jenom Seisan - Hangetsu
Rozdíly? Obrovské!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 7:24

Jsou take kata, jež byly kdysi Goju a staly se z nich Shuri,
Jde o Aragakiho kata: Unsu, Niseishi (Nijushiho - Shotokan) a Sochin.
Dále se spekuluje že by to mohla být i Naihanchi - Tekki.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 13. říj, 2005 10:30

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:55, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 12:49

Pucmaz: Mám viděl jsem to v televizi:o) To mi bohužel stačí.. Reálnej boj je reálný boj. Né kumite. To bys mohl vědět.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 12:51

Pucmaz: jenom bych se tě chtěl zeptat - a ty víš jak vypadá trénink Kyokushinu ? Nebos párkrát v TV viděl zápasy?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 12:55

já jsem nikdy netrénoval goju ryu a tys nikdy netrénoval kyokushin. to bude asi ten hlavní problém.. A myslim že když Oyama to nazval nejtvršim stylem asi věděl proč.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 13. říj, 2005 14:20

low: když budu studovat ju jutsu, nebudu to umět, ale přesto budu chtít víc... založím si "bla bla-jutsu" a nazvu to "nejtvrdším ju jutsu" :-)) Hih, jen narážka na to, co se ve světě děje velmi často. Zabít býka jednou ranou zvládneš i ty, když se dobře trefíš, ale to tu už psalo fakt moc lidí. Proč se pořád handrkovat co je lepší, účinější, nebo tvrdší? Proč se fakt nebavit o smysluplnějších věcech? někdo se tu ptal na rozdíl mezi kata Goju a Shotokan atp. - to mi přijde jako zajímavější tema... tak pánové, vy, kteří se tomu věnujete - zkuste na to nějak navázat...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 13. říj, 2005 14:29

No zpět k tématu...cvičím trochu i wing/tsun a napohled, zdůzrazňuji napohled, blíž jsem se ke Goju-Ryu nedotastal (a je mi to docela líto, ale u nás se učí hlavně na Slovensku), mi přišlo že má v technikách rukou hodně podobného, věci jako stahování, krátké švihové pohyby i postoj (Hangentsu daci..myslim ze to v Gr je Sancin daci, je principialně skoro na chlup stejné jako základní postoj ve wing tsunu)a ze Gr ma efektivnější treningové metody na kratší vzdálenost než shotokan...pucmazane?
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 14:31

A proč se nepřít.. Pravdu má sice každej svou,ale je jen jedna:o) Schválně zkus porovnat svoje dovednosti po třeba 5 letech cvičení s někym kdo dělá 5let BJJ u učitele na stejné úrovni jako ty,se stejnym zápalem jako ty.. Jak to dopadne? Schválně se jen ptám, myslim že odpověd je jasná. Nechci se hádat o Oyamovi, nezmiňoval bych že zabil býka holou rukou, spíš bych zmínil těch pár vyhranejch zápasů.. Samozřejmě jsou lidi kteří jich vyhráli ještě víc. Však taky to jsou pro mě skuteční mistři BU. A jsou lidi kteří řeknou že zápas je zápas a neni to realita.. To jsou povětšinou lidi kteří nikdy nezápasili a přece by si nekazili pověst že se k něčemu takovému snížej. Protože vědí že na to nemaj. Jen pro informaci, ve satrších dobách byly vyzívací zápasy běžnou praxí. Ale to je přesně to. Nikdo nechce přiznat že to čemu se věnuje a před ním se tomu věnovalo spousta lidí po spousta generací je v týhle době na nic. Proto žádnej tradiční karatista nebude mít rád Kyokushin a tradiční Jiu Jiujista:o) nebude mít rád BJJ. Jednoduše proto že to jsou BU které se dokázali přizpůsobit době, jsou použitelné a sandno naučitelné.. Myslíš že v Kyokushinu,BJJ se nemůžeš zdokonalovat desítky let? Chyba..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 14:33

A Gino prosimtě nezačínej s tim že porovnávám neporovnatelné, BJJ se orientuje jen na boj na zemi a JJ jak na zem tak v postoji. Z VLASTNÍ zkušenosti(viděl jsemna vlastní oči) že JJ v postoji je naprosto marný.. Neboli stand-up vložka nahovno.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...