Cestou domů jsem měl takové myšlenky, že jsem rok špatně trénoval a nevěnoval se tomu jak jsem měl

Zajímalo by mě jestli jste se setkali taky s takovým rýpaním a jak jste to řešili nebo jak by se měly takové situace řešit.
Díky moc za odpovědi
DMC píše:Haha, obrana proti uderu baglem, to nekdy musim taky zkusit
Ale vazne - muj pocit je, ze se za tim vcelku komickym problemem s "baglem" skryva daleko vetsi skutecny problem - a to je, ze neveris sam sobe a tomu "stylu" co studujes.
Oprav me jestli se mylim, ale nejspis studujes nejaky tradicni styl, ve kterem cvicite jenom kata, chuzi v postojich, ev. predepsane obrany proti urcitym typum utoku atd. Zkratka a dobre same "mrtve" veci, ktere nemaji s realnym pouzitim temer nic spolecneho. Myslim si to proto, ze si nedovedu predstavit, ze by napr. thaiboxer mel takove problemy - kdyz bojuje (temer) plnokontaktne skoro kazdy trenink, proti lidem, kteri jsou dobri, tak presne vi, co dokaze a co ne, a nemusi si to nijak dokazovat.
Naproti tomu ty (vcelku spravne) nemuzes vedet, co od sebe muzes cekat, a proto je pro tebe "kamos s baglem" dulezity test - bud a nebo. A proto se pro tebe z hlouposti stava zalezitost zivota a smrti. Schvalne si predstav dva mozne vysledky takoveho "stretnuti": 1)on by te na tu zem fakt dostal,a ty bys mel vycitky svedomi, ze nejsi "spravny bojovnik", ze jsi k nicemu a celou dobu jsi trenovat nanic. 2) ve snaze "neprohrat" mu fakt neco udelas. Nepripada ti to docela hloupe?
Moje rada zni - najdi si nejaky lepsi zdroj "bojovnickeho" sebevedomi. Vezmi dva tri kamose a alespon jednou tydne zkuste sparrovat nazivo. Pak budes opravdu vedet, co jsi ty a jaky je tvuj trenink. Budes o sobe moct prestat pochybovat. Ver mi, lepsi cesta asi neni.
(Pokud to nekde vypada, ze se do tebe strefuju, neni to tak, cely prispevek je minen maximalne pratelsky).
Flame away.
ukropcany píše:suhlas, az na to, ze sparovat by sa malo zacat co najskor. Nemusi to byt plhodnodnotny sparing, ale volnym kombinaciam sa musi clovek ucit od zaciatku.
ukropcany píše:Co sa tyka straty sebavedomia, to je predsa to najdolezitejsie, inak by clovek nemal motivaciu...veci typu "musis byt lepsi ako vcera, porovnavaj sa sam so sebou" su pekne haluze, pretoze funguju asi iba v Japonsku...no neviem...
Masta... píše:No jen zírám na ty různorodé rady co tady lítaj, každej tu hází naprosto jeden z nich teď trénuje se mnou a za půl roku se strašně zlepšil
a při tom na to stačí jen pár základních logických principů, když jsem se ptal trenéra proč ty kluky učí mít zadní ruku při sparingu u pasu a když mu dá pak strašnou práci vykrývat údery na hlavu on mi na to řekne že ví že je to špatně ale on se to takhle učil a učí to i jeho kluky a navíc prostě tohle je karate...hmmm
Zpět na armádní a combat systémy...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník