Účinnosť Aikida=tvrdosť tréningu=úroveň klubu

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Anonymní » čtv 03. lis, 2005 6:49

Ešte jeden dodatok (ukropcany),
prečo sa tak staršne držím aikida ja ? Buď si istý ,že keby som hľadal šport ,ktorý zo mňa za 2 roky spravý stroj na bitku,určite by som si nezvolil aikido(asi vieme prečo). Na to však už nespĺňam zopár predpokladov, nemám už 18 ani 22 rokov,keď mi ešte bolo jedno ,či prídem domov s foklami pod očami, alebo vyrazenými zubami, ešte som nehľadel na to čo ,keď za pár rokov nebudem vedieť poriadne používať lokte,kolená. Nemal som prácu ,kde si nemôžem dovoliť mať prasknutú holennú kosť,prasknuté zápästie.Ale hlavne - teraz mám niekoho , kôly komu by mi toto všetko nestálo za to. Samozrejme nechcem tým povedať ,že aikido nie je nebezpečné. Je, ale v určitých medziach. A ešte niečo ,hľadal som niečo ,čo budem môcť robiť aj za 10- možno ,keď boh dá aj 20 rokov. (Aj tak by som aikido až tak nezatracoval,v niektorých situaciách to vidím celkom reálne :-).
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 03. lis, 2005 11:01

:roll: :roll:
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 20:39, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 03. lis, 2005 14:32

4 MARVIN

nezdá sa mi ,že by som nespozoroval na sebežiadne zmeny alebo posun dopredu. Možno necvičím tak dloho ,ako vy borci ,len niečo okolo 4 rokov,zatiaľ mám len posraté 2-kyu,ale kedykoľvek by som si stebov vymenil skúsenosti a preveril či to tvoje "aikido" je lepšie ,ako moje. Nehovorím to absolútne v zlom, len ma to prestáva baviť sem písať.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod treeofdeath » čtv 03. lis, 2005 14:34

uff, to bol nater :? Co je to kihon - awase a preco sa to necvici, da sa to vobec cvicit, ako? Znamena to, ze nikto iny ako japonci ten koncept nie je schopny aplikovat? Ani ked pracuje s casovanim a maai?

To sa mi nezda, je to prilis skepticke...
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod treeofdeath » čtv 03. lis, 2005 14:34

toto je fakt bordel, dabl
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod treeofdeath » čtv 03. lis, 2005 14:55

KAJO píše:4 MARVIN

nezdá sa mi ,že by som nespozoroval na sebežiadne zmeny alebo posun dopredu. Možno necvičím tak dloho ,ako vy borci ,len niečo okolo 4 rokov,zatiaľ mám len posraté 2-kyu,ale kedykoľvek by som si stebov vymenil skúsenosti a preveril či to tvoje "aikido" je lepšie ,ako moje. Nehovorím to absolútne v zlom, len ma to prestáva baviť sem písať.

A ako by si to preveril, v randori? Znamena to, ze cvicite aj atemi? To by som si celkom pozrel, najma kvoli tej marvinovej skepse...
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » čtv 03. lis, 2005 15:12

KAJO píše: len ma to prestáva baviť sem písať.

Proč????®e na chlapi koukají tak,jak koukají?????®e mají svůj názor?????

Však nemusí souhlasit s každým,stejně,jako Ty nemusíš souhlasit s nimi.... :wink:

Mám otázku.....Baví Tě cvičit Aikidó?????
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod treeofdeath » čtv 03. lis, 2005 15:24

ukropcany píše:Ešte jedna vec k tomu úchopu - keď som Saitovi robi ukeho, nikdy sa oňo mňa nenechal chytiť naplno! Vždy keď cítil, že zvieram prsty, tak sa začal hýbať a nedostal som šancu ho poriadne drapnúť, aj keď som svoj útok zdržoval. Mal dokonalé načasovanie a odhad toho čo spravím. Lenže to bolo jediný krát, kedy som videl takemusu v praxi. Ostatní sa buď pučili a nejak to spravili, alebo šklbli a potom to spravili... :?

...aaa tak toto je takemusu, celkom logicke, povedal by som :D, este to awase...
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » čtv 03. lis, 2005 16:08

:D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 20:39, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chorche » čtv 03. lis, 2005 17:05

ukropcany: mam na tebe takovy dotaz :) citam tvoje prispevky rad, ale kdyz si ted psal, ze by si jakyhosi senseie zkopal do kulicky ( to s kombinacemi a tak...) tak me napadlo, co by se asi stalo, kdyby si ty kombinace zkousel na saita? jasne, je to takova hypoteticka otazka, ale presto .... ;)
chorche
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod treeofdeath » čtv 03. lis, 2005 18:26

marvin píše:

PříspěvekZaslal: čt 03. listopad, 2005 14:32 Předmět: Odpovědět s citátem
4 MARVIN

samozrejme, ze je lepsie rucne ako verbalne. Ak si si nevsimol ja sem moc nepisem. Teda posledny pol rok vobec. Nema to zmysel. Prisiel som si sem precitat na co ma upozornil Ukropcany nedavno ohladne "pomeraniu si technickej vyspelosti" chlapcov co cvicia WCH a pod. v prahe. Zbadal som tvoje prispevky no a nedalo mi ti v tvojom presvedceni ta nechat. Mozno ti to aspon maleho cervicka v hlave necha a prestanes byt tak spokojny s tym co mas. Ak si poriadne precitas patrikov prispevok kde napisal co je najvacsi problem Aikidokov tak zistis, ze si sa v tomto poslednom postavil presne tam, kam on striela. A necudujem sa, ze hodnotis svoje 2-kyu ako posrane aj ked si ho ziskal za 4 roky ;) ja som cvicil 12 aby mi ho konecne "dali". Niekde je zavesene na klinci v pivnici pretoze je to raroha - maj sa ;)

uff, to bol nater Popletený Co je to kihon - awase a preco sa to necvici, da sa to vobec cvicit, ako? Znamena to, ze nikto iny ako japonci ten koncept nie je schopny aplikovat? Ani ked pracuje s casovanim a maai?

citaj poriadne potom nebudes klast divne otazky. Reagoval som na to co pisal "kajo" - je to presne o tom istom dokolecka ci cinske ci japoncke. Ak nepoznas princip je tvoja praca daromna. To je vsetko. Mne je jedno kto mi ten proncip prezradi ci bude fialovy, zlty alebo biely. Ak to ma zjavnu logiku podporenu jeho schopnostou berem. Nemozem za to, ze clovek co sa nam to snazil ukazat je priamo ziak ueshibu a potomok ueshibovho najvytrvalejsieho ziaka M.Saita. a je to japonec. Co narobis, no je to tak.
Urcite by bolo fajn keby to bol Ferko Mrkvicka zo senca - potom by som aikido asi cvicil do dnes. Caf.

Mne to bolo jasne :roll: len som sa pytal, ci by si ten princip nejako nedokazal nacrtnut, zo skusenosti, ktore si cvicenim nadobudol, to bolo asi tak vsetko, jasnejsie sa uz opytat neviem :oops:
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod treeofdeath » čtv 03. lis, 2005 18:26

fakt sa nerad opakujem :lol:
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » čtv 03. lis, 2005 20:54

Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 20:40, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 04. lis, 2005 8:25

for Jendis:

či ma to bavý? Neviem či by som bol normálny,keby som do niečoho vrážal peniaze,voľný čas,keby ma to nebavilo a nebol som ako tak presvedčený ,že to funguje. Neviem si predstaviť niekoho kto cvicí nejaké BU a nebavý ho to.O čom to potom je? 8O

for treeofdeath:
či cvičím atemi,ako to myslíš-údery v technikách ,v útokoch.A ako chceš ohrozovať súpera,keď nevieš udierať .Samozrejme ,že techniky robíme aj s temi. A to preverenie aikida som myslel všeobecne ( technická úroveň,pohybová úroveň,teória atď). Neznamená to ,že by sme sa museli pozabíjať. A pokiaľ viem randori sa robí proti viacerím útočníkom,ako by sme sa mali preveriť dvaja?.

fom marvin:

nemusíš mi otvárať oči,už som hore asi 3 hodiny :-), ale podľa toho čo píšeš ani mi ich otvorit nevieš-nemáš čím.Mám na teba otázku: na čo si premrhal tých 12 rokov na niečo,čo ti za tú dobu nedalo nič.Neviem si predstaviť ,kde si bol a čo si robil počas tréningov ,keď 2kyu si získal po 12 rokoch ?
Ozaj na margo Patrika,ja som na ten problém poukázal ,ako prvý a možno preto sa tak ,ako to on opisuje, snažím nesprávať.Myslím,že mi to aj celkom ide.to je však názor môj,nikomu ho nevuncujem,ani nikoho nepresvedčujem o mojej pravde. Lepšie by si to pochopil keby si nás niekedy osobne na tatami videl a neposudzoval každého , každý klub len podľa podmienok ,aké vládnu v určitom nemenovanom dojo.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 04. lis, 2005 9:42

4 Kajo.....no,já se jen ptal....jestliže Tě to baví,pak je vše v nejlepším pořádku.Pak ale nechápu,co vlastně po chlapech tady chceš???Aby Ti to schvalovali????Proč???Jestli Tě to baví,tak cvič dál....na názorech druhých v tom případě už dále nezáleží,ne?! :wink: :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 04. lis, 2005 10:27

Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 20:40, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 04. lis, 2005 10:28

JA SOM ČLOVEK ,TVOR STRA©NE ZVEDAVÝ
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chorche » pát 04. lis, 2005 11:51

ukropcany: dik za odpoved, tak nejak, bych to chtel videt stejne ;)
chorche
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pát 04. lis, 2005 13:30

For Marvin:

prosím ťa ,prečo si vlastne skončil ,ak si skončil .Keď ťa to tak strašne bavilo ,mal si založiť školu sám a mohol si to nás ostatných nevedomých naučiť lepšie ,tak ako to vieš ty,možno ,že teraz by som cvičil pod tebov ,kto vie. :) Stále neviem prečo hneď každého odsudzuješ .Len preto že som si dovolil cvičiť niekde inde a som presvedčený ,že tam kde cvičím ,je to dobre,som neschopný,ľudia u nás sú zadubenci. Počúvaj ja som neosudzoval nikoho , keď som túto debilnú tému (ináč som tú tému trošička poopravil, ak si si nevšimol a celá téma sa prevrhla na niečo ,čo so nechcel) začínal,chcel som počuť len názory na tréningy od cvičencov z iných klubov. Všetko ste začali vy od ©.K.,neviem prečo? Absolútne ma nepoznáš, nevieš posúdiť moju techn. úroveň,nič.
Čo sa týka zberačov diplomov, vôbec ma nezaujíma aký stupeň mám ,ale žiaľ bohu hakamu som potreboval kvôly niektorím borcom,ktorí na sústredeniach s veľkou obľubou cez človeka v "bielom" prehliadajú a berú ťa za odpad. Čo ma však kurevsky sralo :evil: , keď som videl ich technickú úroveň.Môžeš si byť istý ,že tá hakama je oddretá a nie zadarmo. :wink:
Nikomu nevravím,že náš klub je lepší od iných (na rozdiel od teba), a neviem povedať či úroveň u vás je lepšia alebo nie , a neviem ani to ,aký borec si v aikido. Možno ma to ani nezaujíma. Vidím ,že ty si o svojej pravde slepo presvedčený,namám sa tu stebov o čom viac baviť.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Noname » pát 04. lis, 2005 13:54

hmmm -

Absolutne Nemás pravdu. Konfrontácia je v aikide ak chces byt konfrontovaný.
Ako som to aj prezil zopárkrát na zahranicných sústredených kde som preveroval cvicencov.A nebolo treba íst do krvi, stacilo trosku "znepríjemnit" uchopy, rýchlejsie silnejsie utocit atĎ. Niektorý "nemenovany"" (to jedno ze kto a ktory) na to zareogavli jednoduchym sposobom... Nasli iných (iného) ucitelov(a), spravily ohradu okolo seba - dali si nové logo a isli po svojej ceste. Obrovské rekalmy, ocenenia atď.
Ak dobre vies "vsetci" ste zacali u rovnakého ucitela, a teraz dobrá otázka ze kto a prečo si zmenil ucitela. Prečo presiel od jedného zázracného k druhému zázracnému majstrovi. Preco este v roku 2001 cvicil na sustredeni podla starej vlastnej školy ?

Ďalej . To kazdý vie ze nie je mozny hodnotit ziadny klub globálne podla studentov. Ako u nás,tak aj u Vás sú jedinci ktorý sa k tomu venuju 10x tolko ako ostatný a cvicia uplne inác medzi sebou.Ja na sustredeniach vyhladávam takýchto ludí, len mi neide do hlavy preco to ostatný nerobia.
Ako je to možné že zo Slovenska neviem na nikoho naraziť, kto by vedel začvičiť technicky ? Každý ak narazí na problém (nevie zacvičiť so mnou lebo na mňa niak "nefunguju" tecniky) ujde.
Poslednú konfrontáciu som mal akurát od Vás z klubu ked niekto zo starších trénerov (ciernovlasý zhruba 80kg) minulý rok dosiel a jeden tréning cvicil.(Pred rokom)
Slušne padal (skákal trošku do pádov ...)ale ťažšie technické časti riesil rýchlostou a silou. Co ma prekvapilo že nedošiel viackrát.Prekvapilo ma kvoli tomu lebo aj ked len so mnou cvicil najviac, nemal možnost preverovať nasich trénerov. Aj s mnou mal problémy, nešlo mu to prodla predstáv (ale mal slušný pohyb). Nepomohla mu rýchlosť ani sila a ja som na mile vzdialený od našich trénerov. Prečo neskúšal zacvičiť s trénermi ???.
Ked som ako teplákový skušač chodieval, mal som možnosť si vytvoriť osobný názor o tréneroch a o ich výuke, lebo som s nimi cvičil.
Aj teraz skúšam každého ...

Preco si myslís že vsade je rovnako?

®e má najlepšiu možnu informáciu čo sa týka študiu aikida? Prečo si myslíš že ostatný nie ?? Máš na mysli "len on", alebo vy vsetci? A povie zadarmo kazdému čo naštudoval ?
Máš moznost ist osobne Ty za S. juniorom a pýtať sa na techniky? Povie a ukáže Ti všetko ? Možeš ho vidiet 9-10 ročne? Mi chodievame traja štyria rocne na 9-10 medzinárodnych sústredení a informácie, techniky, výuky, názory, problémy,triky, riešenie- vymiename medzi sebou. Chcem hovoriť že komunikujeme medzi sebou a spoločne napredujeme(?).

Prečo si myslíš že napr KAJO je "nahánač opaskov" a jeho uroveň je max 5-6 kyu inde ?? Udierat a kopat vie (poznám ho celkom dobre) vázi 86kg a utoci na doraz. S ním už nie je sranda cvičiť.

Noname
Noname
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...