low píše:obrien: rána bez rukavice se nedá ustát? odkdy?
obrien píše:No já sem na ulici nikdy neviděl souboj kterej by trval 3 minuty-což je jedno MT kolo... Nejdelší souboj co sem viděl byl tak na 5 vteřin. takže k čemu nějaká vytrvalost když 90 procent pouličních soubojů je otázka chvilky?? A pak k čemu je člověku, že vydrží 30 ran v rukavici když rána holou pěstí se ustát prakticky nedá- aspoň od stejně těžkýho soupeře... Prostě pokud máte dvě dvojčata se stejnejma dispozicema, jedno dělá MT a druhý WT a postavíte je proti sobě v ringu tak na 90 procent vyhraje to co dělá MT. pokud se proti sobě postavěj na ulici tj. ve stresu, v džínovy bundě, uprostřed přecpanýho václaváku tak na 90 procent vyhraj to co dělá WT....aspoň to je můj názor! takže sami si vyberte co se chcete učit! sebeobranu nebo ringovej sport!
Jediný co sem já na ulici viděl bylo jak proti sbě stojej 2 chlapy řvou na sebe, nadávaj si, vyhrožujou si a pak padne rána a je konec...buď padne dobře a vyhrál ten kdo první praštil(což neznamená že do něj nebude pak ještě mlátit ale ta první rozhodla) a nebo se netrefí a v tu chvíli praští ten druhej....NIKDY sem neviděl, že by vedle sebe 2 chlapi poskakovali a dávali si jednu ránu zadruhou...jo viděl sem jak se začali škrtit...to pak trvá dýl, ale myslim že to nemá s MT nic společnýho...Anonymní píše:Výdrž, síla a pružnost nejsou nikdy k zahození a potřebuješ ji ve všech bojových uměních (pokud nejsi zrovna Arnold S. či Franta Kocourek). S těma 5 vteřinama jsi to přehnal (bojoval jsi někdy na ulici, či viděl jsi aspoň nějakou rvačku). Podle mých zkušeností trochu zkušený soupeř nikdy nestojí na místě a zasáhnout jej tak, abys jej složil na první ránu je celkem problém. To, co tu papouškuješ jsou klasická tvrzení některých WT/WCH učitelů - "u nás to jde bez námahy" a podle mě se jedná pouze za obchodní tah.
obrien píše:A pak k čemu je člověku, že vydrží 30 ran v rukavici když rána holou pěstí se ustát prakticky nedá- aspoň od stejně těžkýho soupeře...
Anonymní píše:obrien píše:No já sem na ulici nikdy neviděl souboj kterej by trval 3 minuty-což je jedno MT kolo... Nejdelší souboj co sem viděl byl tak na 5 vteřin. takže k čemu nějaká vytrvalost když 90 procent pouličních soubojů je otázka chvilky?? A pak k čemu je člověku, že vydrží 30 ran v rukavici když rána holou pěstí se ustát prakticky nedá- aspoň od stejně těžkýho soupeře... Prostě pokud máte dvě dvojčata se stejnejma dispozicema, jedno dělá MT a druhý WT a postavíte je proti sobě v ringu tak na 90 procent vyhraje to co dělá MT. pokud se proti sobě postavěj na ulici tj. ve stresu, v džínovy bundě, uprostřed přecpanýho václaváku tak na 90 procent vyhraj to co dělá WT....aspoň to je můj názor! takže sami si vyberte co se chcete učit! sebeobranu nebo ringovej sport!
Sehnal jsem konečně záznam čtvrtého mistrovství v Thaisku mezi profi Thaiboxery a Čínskym kungfu, pokusím se to dát někam na net, je to docela pěkný. Jestli to máte a všichni to znáte, tak sem napište, at si zbytečně nedrandim fógla
low píše:Vcelar: a ty ses neco jako extra teoretik. Rukavice maj velkou plochu na kterou se energie rany rozlozi. Kdyz dostanes rukavici do hlavy muzes mit treba otres mozku, bez rukavice se ti spis neco zlomi.Udery rukavici jsou pro telo daleko vic skodlivy nez bez rukavice. Proto jsou boxeri jako Kraj vypatlany makovice, protoze dostanou spousta ran a mozek uz ty otresy nepobira. Je to i lekarsky dolozeny.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník