Dovolte mi, abych Vám řekl něco o tom, jak to ve většině obchodních domů chodí....to že většina obchodů má kamerové systémy asi víte, že má svoje detektivy (v civilu) a ochranku (v uniformě). Pokud už někoho z Vás drapnou "zlí kluci", tak je to proto, že na kameře jste vypadali dost podezřele nebo že prostě mají pocit že jste něco vzali. Jak už bylo řečeno, je to o psychologii (nejen u policejnich zásahů) a zkušenější detektiv je schopen rozeznat potencionálního zloděje od "normálního" zákazníka. V praxi to funguje tak, že jakože zloděj je sledován až k pokladnám a čeká se, zda vyloží všechno ...v případě že nikoliv (nebo je tam jen podezření) se "zloděj" odchytne za pokladnama. Je taktně požádán o předložení nákupního lístku a ukázání obsahu kapes...etc. Pokud jste takoví machri a potrebujete si dokazovat svoje ego tim, ze prostě odmítnete...pak je to Váš problém. Jste odvedeni do "vyšetřovny", protože většinou se začnete chovat agresivně....Myslím, že mám již vyšší postaveni v ramci obchodu a pokud jsem vyzvan k prohlidce, tak to plně chápu a nemám s tím problém. Máte pravdu, že ze zákona nemá bezpečnostní agentura prakticky žádné pravomoce, (nicméně doufám že se to do budoucna změni) ale i obchodní dům má právo se chranit před zloději a tím že odmítnete, podezření jen zvyšujete. Takže si ten den poserete sami. Gerojský postoj a nespolupráce z Vaší strany zkomplikuje život spíše Vám (ušlý zisk se neplati, nebot jste si to zavinili sami)... Bohužel máte pravdu i v tom, že je to i o lidech, a ne všichni se chovají tak jak by měli a že někteří toho jednoduše zneužívají. Pokud Vás někdo začne šacovat už na prodejně, pak je to skutečně známka, že si potřebuje něco dokázat, protože s taktického hlediska je to blbost....krádež se dá prokázat až na základě účtenky a tu Vy jednoduše nemáte , protože jste ještě k pokladnám nestihli dojít. Doporučuji Vám nicméně tu tašku radši ukázat (nebo se ohnat zákonem)...protože tohle skutečně protiprávní jednání.
Ad. bouchačka na obchodě. Nevím, jestli Vám něco říká obrázek přeškrtnuté pistole u prakticky všech obchodních domů. i na nošení zbraně existují zákony (divte se nebo ne) a jeden říká něco v tom smyslu že nosit zbran na veřejných místech - tedy obchodních domech a supermarketech lze jen s povolenim provozovatele. chapu, že při jednom neplánovaném nákupu nepovezete zbran do trezoru ale pak je namiste se se zbrani v obchodnim domě neohánět....(já osobně jsem na to velmi alergický

Taky nevim, kde jste přišli k tomu, že vyhazovač musí mít nutně 2 metry a nejlip metrak. Tady s Johanem

Přeberte si to, jak chcete...
S pozdravem Taiwi