low píše:tak kde je ten rozdíl mezi běžným občanem a ochrankou? žádnej neni.
low píše:Člen ochranky není veřejným činitelem
Členové soukromých bezpečnostních služeb nemají podle trestního zákona žádné zvláštní pravomoce. Nemají totiž status veřejného činitele.
Veřejným činitelem je volený funkcionář nebo jiný odpovědný pracovník orgánu státní správy a samosprávy nebo příslušník ozbrojených sil nebo ozbrojeného sboru, pokud se podílí na plnění úkolů společnosti a státu a používá přitom pravomoci, která mu byla v rámci odpovědnosti za plnění těchto úkolů svěřena," píše se v § 89 odst. 9 trestního zákona.
Během zákroku proti lidem, které chtějí předat policii, tak musí členové ochranky vystupovat pouze jako fyzické osoby.
"Člen soukromé bezpečnostní služby je fyzickou osobou. Na svobodě smí někoho omezit pouze tehdy, když někoho přistihne při páchání trestného činu nebo bezprostředně poté," upřesňuje policejní mluvčí Bernášek.
"Osobní svobodu osoby, která byla přistižena při trestném činu nebo bezprostředně poté, smí omezit kdokoli, pokud je to nutné ke zjištění její totožnosti, k zamezení útěku nebo k zajištění důkazů. Je však povinen tuto osobu předat ihned policejnímu orgánu," uvádí se v § 76 odst. 2 trestního řádu.
taiwi píše:volksfagen: myslet si o mne můžeš co chceš, já si o tobě myslím taky svoje (naprostej souhlas s Jendisem, a asi bych se uhvězdičkoval). Jen pro tvou informaci....zbroják mám v nejbližší době taky, a psychotestů jsem dělal za svůj krátký život vcelku dost (i k vojákům třeba)...dál nic nekomentuji
taiwi píše:S474N : záleží jaké zboží....čórneš pár pamětových karet, nebo discmanů a jsi na 10tango. a už se nám stalo, že se pronesla motorová pila....
Nezlob se, ale opravdu má Jendis asi pravdu.....taky mám ten dojem.
Po nikom nechci aby se choval předposraně (dyžtak jsi to uvedl na pravou míru, za což jsem Ti neskonale vděčný)....ale aby se choval NORMÁLNĚ. Docela si dokážu představit situaci, kdy Ty po požádání ochranky o Tvou účtenku a předložení nákupu začneš štěkat paragrafy a pošleš je do prdele....resp. použiješ donucovacích prostředků, protože si toho k Tobě dovolili prostě moc. A s takovýma lidma se špatně pracuje...to mi věř.
Traper píše:Viděno z mojí strany - Srovnám ochranku na hromadu a předám jí policii k dořešení.
low píše:Člen ochranky není veřejným činitelem
Členové soukromých bezpečnostních služeb nemají podle trestního zákona žádné zvláštní pravomoce. Nemají totiž status veřejného činitele.
Veřejným činitelem je volený funkcionář nebo jiný odpovědný pracovník orgánu státní správy a samosprávy nebo příslušník ozbrojených sil nebo ozbrojeného sboru, pokud se podílí na plnění úkolů společnosti a státu a používá přitom pravomoci, která mu byla v rámci odpovědnosti za plnění těchto úkolů svěřena," píše se v § 89 odst. 9 trestního zákona.
Během zákroku proti lidem, které chtějí předat policii, tak musí členové ochranky vystupovat pouze jako fyzické osoby.
"Člen soukromé bezpečnostní služby je fyzickou osobou. Na svobodě smí někoho omezit pouze tehdy, když někoho přistihne při páchání trestného činu nebo bezprostředně poté," upřesňuje policejní mluvčí Bernášek.
"Osobní svobodu osoby, která byla přistižena při trestném činu nebo bezprostředně poté, smí omezit kdokoli, pokud je to nutné ke zjištění její totožnosti, k zamezení útěku nebo k zajištění důkazů. Je však povinen tuto osobu předat ihned policejnímu orgánu," uvádí se v § 76 odst. 2 trestního řádu.
low píše:né ať si chytaj zloděje to je v pořádku. když mě slušně požádaj aťjim ukážu tašku tak proč ne. ale ne že nějakej kretenek co ma na sobe o dve cisla vetsi sako pride a chova se jak nejakej suverenni profesional kterymu kazdej je po kolena. to se pak budu hadat hned. da se rict ze cekam na situaci az me budou proti mi vuli chtit zavlyst nekam do jejich mistnosti)
Zpět na armádní a combat systémy...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků