kyokushinkai vs. svet (pro Low)

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

kyokushinkai vs. svet (pro Low)

Příspěvekod pm » úte 22. lis, 2005 12:21

navazuji na "debatu" v threadu sebeobrana pro zeny, tradicni a netradicni karate etc., nechtel jsem byt off-topic

Low: za radobyironii a dvojsmysly skryvas svoji nevedomost, sorry, o (nejen) Hung Kyun nevis ani n. - nema smysl Ti psat zadne rozumne argumenty, protoze od Tebe se zadnych argumentu clovek nedocka. rekl bych ze Ti je patnact, cvicil si tri mesice Shotokan v nejakem SK Vidlakov a koukal na filmy s "Bruklim", a ted jsi objevil Ameriku - kyokushinkai nad zlato (obzvlast zabavne jsou Tvoje debaty s pucmazem v jinych threadech - to jako bych se ja hadal o fyzice se Hawkingem).

nikdo Te nepresvedcuje ze gungfu, resp. "gungfu" (ktere znas pravdepodobne tak od toho Smakala a Hladika) nebo "tradicni" karate nebo (dosad si sam) je nejlepsi system pod sluncem, ze je "Brukli" lepsi nez Lundgren (sorry, takhle jsme se hadali kdyz nam bylo tak deset, dvanact). sam znam kyokushinkai jen ze zivotopisu zakladatele a z par videi a predvadecek, proto si nedovolim o tomto systemu vynaset nejake soudy. jsou-li Tvoje prakticke znalosti jinych b.u. na daleko vyssi urovni nez predpokladam z Tvych prispevku (kolik Ti je? patnact? jak dlouho se venujes b.u.? rok dva? co vsechno jsi cvicil? taiji u Zory Jandove a kyokushinkai?), pak se omlouvam.

mas-li neco konkretniho k diskuzi, vyborne, me osobne by treba kyokushinkai v CR zajimalo, tak jako me zajima Muay Thai, box, UFC, karate, dzudo, wushu, moderni i "tradicni" systemy etc. ovsem - chces-li vsechno mimo Tvuj kyokushinkai dvorecek shazovat (vsechno o cem vetsinou vis naprosty houbeles), taky vyborne, ale asi tezko najdes partnera k rozumne diskuzi, to opravdu skonci u teenagerskych hadek jestli by Brukli zmlati Royce Gracieho. bojova umeni uci nejen sebevedomi, ale i pokore, a kdyz clovek moc hulaka, neslysi to, co rikaji druzi.

bez ironie a s pranim plodne diskuze namisto stekani a klickovani
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 22. lis, 2005 12:36

:lol: co to jako je?
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 22. lis, 2005 12:52

bojova umeni uci pokore? proc? k cemu to? s pucmazem jses mimo. jinak nikde jsem nerek ze delam kyokushin az na tu jednu diskuzi a to az po tom ze jsem rek ze je nepodstatny co cvicim.neco shazuju na dvorecek? a co ? a ze v ceske republice je situace obecne se vsemi BU (BU jako BU tedy ne MT,Box,Kickbox....) k smichu ? no promin na to mi nemusi bejt devadesat.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Owned_by_Girls » úte 22. lis, 2005 12:56

:arrow: Ale "Brukli" je vazne lepsi nez Lundgren :wink:

Obrázek no.#6
Owned_by_Girls
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » úte 22. lis, 2005 12:59

Owned_by girls: grrr nejsem malý dítě. nejsem malý dítě. nejsem malý dítě :lol:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 22. lis, 2005 13:24

Low píše:bojova umeni uci pokore? proc? k cemu to?

aha, dobre, pro Tebe jso b.u. jen o bojovem aspektu, ok. pro me jsou v prvnim rade o bojovem aspektu, v druhe o zdravi, v rade treti o "filosofii". ale proc ne, sam nemam rad gymnasticke krouzky ci spolky mudrcu, co si hraji na b.u.

Low píše:s pucmazem jses mimo.

vazim si ho pro to kde je, co pro to udelal, co tam dela. Ty s nim v rade vecech nesouhlasis, ja ano, ale o tom je diskuze, ne? pro me je autoritou jiz pro to, ze jeho nazory jsou podlozene dloudobou zkusenosti primo u pramene, ne trojmesicnim treninkem v STS Chvojkovice-Brod.

Low píše:jinak nikde jsem nerek ze delam kyokushin az na tu jednu diskuzi a to az po tom ze jsem rek ze je nepodstatny co cvicim.

zadej si do vyhledavani ve forech kyokushin

Low píše:neco shazuju na dvorecek? a co ? a ze v ceske republice je situace obecne se vsemi BU (BU jako BU tedy ne MT,Box,Kickbox....) k smichu ? no promin na to mi nemusi bejt devadesat.

ale samozrejme, souhlasim, ale neznamena to, ze je to norma, ze je treba hazet vsechny do jednoho pytle, a kritizovat neco, o cem clovek nic nevi.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 22. lis, 2005 14:18

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 14:42, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 22. lis, 2005 14:38

Pucmaz: nerikam ze sme nasli spolecnou notu ale zase myslim ze oba dva vime co od toho svyho cekame.. a myslim z e neshazuju tvuj styl a ty muj takze asi tak :o)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 22. lis, 2005 14:45

PM: pro me to norma je a je to duvod proc nikdy nikomu nedoporucim cvicit kung-fu v cechach.. Kvuli tomu ze 1% cikanu je slusnych nereknu ze cikani jsou normalni lidi. Kvuli tomu ze v CR existuje par(a do ty urcite patri i ta tvoje) skol Kung-fu kde se cvici tak jak ma nereknu ze kung-fu je dobra vec.Kdyz budu chodit na MT kolik skol v CR je vylozene spatnych ? Hadam ze asi zadna. Jaky styl je tedy v tomhle lepsi, kung-fu o kterem nikdo nevi co od nej cekat nebo MT kde je to jasne na prvni pohled. Pro me MT.Jak sem rek kdyz budu cvicit ultimata a dam tomu nazev Aikido ,znamena toze Aikido je dobra vec?
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 22. lis, 2005 14:50

nikdo nevi a nikoho nezajma kdo za jakou skolou stoji jestli Lam Chun Fai nebo Lam Chun Sing. Důležitý sou výsledky. A ty sou často tragický když stovky lidí v Čr cvičej sestavy o kterejch nevědí vůbec nic.Ano Kyokushin je lepší. V kyokushinu se ti totiž nic podobnýho nestane. :lol:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 22. lis, 2005 14:55

a když už jsem si tady vyhledal to Kyokushin. Porovnával jsem ho jen se Shotokanem. A nejsem sám kdo si myslí, ví, že je to obecně lepší styl než Shotokan. Ve všem, možnym i nemožnym.

Nevim proč někoho tolik nasere když někdo řekne že něco je lepší než to co cvičí on (že jo Jendisi )
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod masta_FN » úte 22. lis, 2005 14:58

Low:Asi chápu kam jsi svým příspěvkem mýřil nicméně myslím že tím srovnáním celkem ukazuješ typickou českou povahu, která se musí vymlouvat že něco nejde a když to jde tak to nic neznamená. Hale já radši budu rád za to 1% cikánů který jsou dobrý (když už jsi začal v tomto duchu) a budu štastně žít s myšlenkou, že tu ta dobrá část je a dá se na ní stavět, než nadávat že je špatné vše.

Stejně jako ty mám spousty výhrad k čínským stylům ale čím víc se "učím" tak stejné množství výhrad najdu i na MT a věř mi že ne všechny kluby muay thai jsou u nás dobré, MT má výhodu, že se soustředuje primárně na boj (především v ringu) a nemá takovej prostor na manipulaci s lidma díky které přežívají lidé jako Hladík nebo třeba Polák, ale to není chyba to určitého stylu ale přístupu trenérů.

Masta
masta_FN
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » úte 22. lis, 2005 15:00

Lowe prosim te jak jsi stary?
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 22. lis, 2005 15:03

Masta:
já chápu že tohle je předem prohraná diskuze, jak můžu mluvit za to že kukng-fu je nahovno když věřim že třeba PM škola je dobrá.
Ale je to můj pohled na věc.

A taky vim že kyokushin má spousta nedostatků. Stává se z něj čim dál víc sport ale rozhodně nikomu nenutim ani to že je nejůčinější, nejlepší, už ani to že je nejtvrdší (žejo Pucmazi :lol: ) vlastně nikomu nenutim ani to že Kyokushin cvičim.

PM mluví o tom že styly srovnávaj jen děti ale paradoxně s tim začal sám PM..
Tim nemluvim Shotokan vs. Koykushin protože to je pro mě prostě naprosto hotová věc.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 22. lis, 2005 15:03

Toman: 20
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 22. lis, 2005 15:07

Dík

PS. Mně je 24
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 22. lis, 2005 15:10

Ale je lepší si cvičit to svoje a do ničeho se neplýst a nechat dál plesnivět celou Českou BU scénu ať si tady každej cvičí ty svoje nesmysly který by před pár lety nikoho nenapadlo ani omylem označovat za BU..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 22. lis, 2005 15:26

Low píše:Nevim proč někoho tolik nasere když někdo řekne že něco je lepší než to co cvičí on (že jo Jendisi )

No,pleteš si pojem s průjmem...nebyl jsem naštvanej(jestli myslíš,že ano,klidně mi ukaž kde) a nevadí mi,když někdo řekne,že je a) lepší než b) a podloží to argumenty(od Tebe jsem jedinej normální neslyšel,nečetl)
Vadí mi,když o tom mluví někdo,kdo nemá ani páru o tom,o čem mluví...kdo jen plácá jako kolovrátek.A to je,bez urážky,Tvůj případ.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

LOWe

Příspěvekod Hyperboreus » úte 22. lis, 2005 15:47

nic proti tobě,ale už jen z pohledu tvých 20i let se můžeš v mnohém mýlit,ne??tím nechci říct,že jsi špatný,nebo hlupák,jen poněkud nezkušený.
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » úte 22. lis, 2005 15:50

Jendis: vidiš,neni. S obojím mám zkušenosti. A nevim co chceš v shotokanu hledat za vědu.

Argument? Až se v Shotokanu naučej jak dát pořádnou ránu tak mi dojde :o)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně