S474N píše:Se zakony se to obvykle ma tak, ze existuje prima umera mezi uspechem a dobrym pravnikem
To je fakt....

Moderátor: Makoto
KwaiCheng píše:Na závěr: Pro S474N: Nepochopils mě, asi jsem to v záchvatu vzteku zapomněl napsat. Víš, já ¨bych si nikdy v životě nevzal ani blbou kudlu, natož střelnou zbraň, když bych šel na ulici.
ukropcany píše:Neviem, nijako sa týmto veciam nevenujem, ale príde mi trochu netypické, že sa budem brániť nožom proti chlapíkovi, ktorý má pištol v púzdre. To mi príde ako prepad (ok), ale myslím, že väčšinou ľudia rozmýšľajú o tom, ako sa ubrániť proti pištoli a to teda predpokladám, že ju má útočník vytiahnutú... alebo ide len o demonštráciu toho, že do určitej vzdialenosti je nôž lepšia zbraň? Ako je to však s tasením toho noža? Napr. teraz v zime? Teda myslím samozrejme nôž, ktorý nie je zavierací...
Jendis píše:To se pleteš...bezpečná vzdálenost je okolo 8 metrů...do 5 metrů je to nebezpečné i bez momentu překvapení.....testů bylo uděláno mnoho,mimojiné test dělal i Jim Wagner s lidma od SWAT(takže rozhodně nešlo o žádné střelce-amatéry)....![]()
warrern píše:V jednom dokumentu o bojových uměních z Discovery sem se dozvěděl že existuje jiste bojové umění zaměřené na boj s nožem proti pistoli... Z ukázek můžu říct že chlap s pistoli byl ZCELA bezbocný, takže tu blbou kudlu bych odvolal. Bylo to založené na principu překvapení a na rychlosti, a musím uznat že na vzdálenos cca do 5 metrů byl chlap bezešance. Než stihl vytáhnout pistoli, odjistit a zamířit, tak ho borec ubodal. Bohužel nevím jak se to jmenovalo, ale byl to nějaký (zřejmě arabský) military combat system s využitím v běžné sebeobraně.
ukropcany píše:Neviem, nijako sa týmto veciam nevenujem, ale príde mi trochu netypické, že sa budem brániť nožom proti chlapíkovi, ktorý má pištol v púzdre. To mi príde ako prepad (ok), ale myslím, že väčšinou ľudia rozmýšľajú o tom, ako sa ubrániť proti pištoli a to teda predpokladám, že ju má útočník vytiahnutú... alebo ide len o demonštráciu toho, že do určitej vzdialenosti je nôž lepšia zbraň? Ako je to však s tasením toho noža? Napr. teraz v zime? Teda myslím samozrejme nôž, ktorý nie je zavierací...
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků