Minulost a současnost...

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Skateordie » stř 04. led, 2006 16:07

No Shaolin to tu posunol na vysoku odbornu uroven. Podstata som asi pochopil. :P
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 05. led, 2006 9:19

Shaolin: super rec, ak si taky bojovnik ako recnik..... :wink:
(nic v zlom, trocha rypem....)
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Zizkovskej_Pepik » čtv 05. led, 2006 9:24

Shaolin :roll:
Ty jsi mi, ale chytrolín.
Zizkovskej_Pepik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » čtv 05. led, 2006 9:51

Shaolin: no že mi to drží zdraví po hromadě je podstatná věc, ale cvičím to abych mohl mlátit lidi, a když cvičím přesně na to myslím, krev krev krev:) Sebevědomí a agresivita je důležitá věc, jen se obojek u zvířete musí odepnout v pravým momentu:) Sem teď četl na internetu knížku a tam bylo jak vyhrát prohrou, první co mě z toho napadlo - je fajn že největší mástři okinawy vzali do zaječích a výstězství pro ně bylo vyhnutí se boje, jenže páni dokonalí(kteří by jinak museli použít svou obrovskou sílu proti netrénovanému člověku) zapoměli, že tam ta skupinka nejspíš dál slídila a rozsekala spoustu jinejch chudáků:!:, to budu radši až do nebes vyzvedávat kamaráda kterej mi přišel na pomoc když mě tloukly, než se klanět takovým mistrům :evil:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 05. led, 2006 10:11

Shaolin napsal : ... své fyzické a psychické vlastnosti transformuje do lidského potenciálu

Co chceš víc Pepíku ?
Vidím, že číst a psát umíš. Čti teda pořád dokola a třeba porozumíš. 8O
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 05. led, 2006 10:15

Harutomo_Yasumizu píše:Shaolin: no že mi to drží zdraví po hromadě je podstatná věc, ale cvičím to abych mohl mlátit lidi, a když cvičím přesně na to myslím, krev krev krev:) Sebevědomí a agresivita je důležitá věc, jen se obojek u zvířete musí odepnout v pravým momentu:) Sem teď četl na internetu knížku a tam bylo jak vyhrát prohrou, první co mě z toho napadlo - je fajn že největší mástři okinawy vzali do zaječích a výstězství pro ně bylo vyhnutí se boje, jenže páni dokonalí(kteří by jinak museli použít svou obrovskou sílu proti netrénovanému člověku) zapoměli, že tam ta skupinka nejspíš dál slídila a rozsekala spoustu jinejch chudáků:!:, to budu radši až do nebes vyzvedávat kamaráda kterej mi přišel na pomoc když mě tloukly, než se klanět takovým mistrům :evil:

Já taky a Shaolin možná taky. Ale první část Tvého příspěvku je spíš na Bohnice, anebo ústav pro léčení komplexů. :roll:
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » čtv 05. led, 2006 10:28

Neboj vyléčím si je dosita na tréninku :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Shaolin » čtv 05. led, 2006 13:39

Ahoja pro příspěvkáře. Vím, že kvalitu člověka se nedá měřit způsob projevu, ale těší mě, že většina oponentů (prostě těch, kteří mají opačný názor - to pro ty, kterým slova přejatá způsobují jisté potíže) má s gramatikou - mimo překlepy, které děláme ""fšichni" obrovské problémy...
No a odpověď na to, že jsem zralý do Bohnic, to je dilema. Asi máš pravdu, čím více inteligence, tím blíže do blázince. Blahoslavení, jež duchem slabí jsou.....
Chan Shaolin Si & Dju Su Kung Fu je styl boj. umění z pohraničí Číny a Mongolska. Mimo jiné se skládá z 9. forem Velký drak, 18 tradičních a dechových cvičení a tvrdé reálné sebeobrany. Rád odpovím na dotazy a připomínky. SHAOLIN
Shaolin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » čtv 05. led, 2006 14:20

Shaolin píše:Ahoja pro příspěvkáře. Vím, že kvalitu člověka se nedá měřit způsob projevu, ale těší mě, že většina oponentů (prostě těch, kteří mají opačný názor - to pro ty, kterým slova přejatá způsobují jisté potíže) má s gramatikou - mimo překlepy, které děláme ""fšichni" obrovské problémy...
No a odpověď na to, že jsem zralý do Bohnic, to je dilema. Asi máš pravdu, čím více inteligence, tím blíže do blázince. Blahoslavení, jež duchem slabí jsou.....

Harumoto pochopil a zaujal postoj, který respektuju.
Shaolin si přivlastnil a má zbytečné dilema.
Dvakrát měř a jednou řež.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 05. led, 2006 14:25

Mahozukai píše:Wow.To je fofr.Jste fakt dobří.No já jen, že jsem měl možnost přátelské konfrontace s několika aikidisti a dvěmi taičisty, kteří byli jak tady někdo pěkně nadnesl přesvědčeni o své zdatnosti.A i přesto že já o té své přesvědčený nebyl, byli tito biti jako obilí na konci léta.Proto si myslím, že ať na své letáky napíšou cvičení pro tělo a mysl-a bude všechno fajn ale ať se neohánějí bojem.Můj názor je:

není bojovník ten, který nikdy nebojoval o život, nebo alespoň v ringu nebo kumite-fulkontakt, aby zažil reálný pocit,kdy pracuje hlavně psychika.Sparing je důležitý ale bez vlastní zkušenosti boje, kdy je vše takříkajíc naostro, je to vcelku k ničemu.

Jsem rád, že jste napsali až na ty, kteří začali debatu o želvách ninja-ti ať si je chovají pěkně v akváriu.Díky všem,sportu zdar.

Když pominu,že jsi asi dost dobrej, když jsi všechny zbil jako žito, rád bych věděl, co to bylo za "taijisty" Mám pocit, že jsi zatím nepotkal nikoho,kdo by o tomto BU měl alespoň zlomek ponětí :twisted: Kup si letenku, zaleť si do Číny a zajdi do jakýhokoliv parku, třeba Tiantan v Pekingu a poper se naostro bez chráničů z nějakým dědkem taijistou, osobně ti jich můžu představit několik(a ručím ti za to, že se NIKDO nebude vymlouvat, tihle chlápci jsou naopak velice rádi, když se můžou porvat). Vsadím se s tebou o co chceš že nebudeš vědět co se děje,jak dostaneš na budku. Navíc nechápu debilní debaty o tom, jestli je účinné Judo Taibox nebo Taiji, když to vše obsahuje NAPROSTO stejné techniky(spíš je taiji daleko komplexnější než ostatní BU,proto se jmenuje Taiji), navíc většina stylů(nevím jestli i taibox) vznikly právě okoukáním čínského Wušu(kungfu), to znamená Taiji. NEEXISTUJE technika, která by v Taiji nebyla obsažena, je to naprosto komplexní systém. Jestli to někdo cvičí pro zdraví nebo pro boj je jedno, účinky jsou stejné,pokud se to cvičí DOBŔE. Pokud se to cvičí ©PATNĚ, výsledek je nulový jak v boji tak ve zdraví.
Naposledy upravil pavela dne čtv 05. led, 2006 14:29, celkově upraveno 2
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » čtv 05. led, 2006 14:26

fakt píše:
Shaolin píše:Ahoja pro příspěvkáře. Vím, že kvalitu člověka se nedá měřit způsob projevu, ale těší mě, že většina oponentů (prostě těch, kteří mají opačný názor - to pro ty, kterým slova přejatá způsobují jisté potíže) má s gramatikou - mimo překlepy, které děláme ""fšichni" obrovské problémy...

Harumoto pochopil a zaujal postoj, který respektuju.
Shaolin si přivlastnil a má zbytečné dilema.
Dvakrát měř a jednou řež.

Huhu :D Respekt 2:1 pro fakt
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod koblih » čtv 05. led, 2006 14:35

Add má rekce na Tvůj příspěvek st 04. leden, 2006 13:52 Já si jen rýpnul, jelikož enormní aplikace cizích slov, mě prostě irituje. :-) Jako né že bych to nepochopil, ale nejak mi unikl smysl, prostě to mělo úvod, stať a nějak mi chybí závěr, ale z předchozí diskuze se to dá vydedukovat. Prostě zkus psát srozumitelněji. (ještě si rýpnu) I Ježíš používal podobenství, aby to co chce sdělit pochopili i ti duchem nejprostší. ;-)
Jinak toto téma co se týká napadání jiných škol či stylů je ještě slabý čajíček, nechci otvírat staré rány, ale pokud si chceš počíst(není ale o co stát) třeba tady titulek mluvi za vše:
Leoš Kotlár - je IDIOT nebo to jen dělá?
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... 1r&start=0
Nebo údajně vtipné téma NEJLEP©Í NEMEHLA(posléze přejmenované na NEJLEP©Í UMĚLCI):
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... highlight=
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Skateordie » čtv 05. led, 2006 14:38

Pavela: nechapem ako mozes stotoznovat wu-su s taiji, to si povedal riadnu somarinu.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 05. led, 2006 15:30

pavela píše:Když pominu,že jsi asi dost dobrej, když jsi všechny zbil jako žito, rád bych věděl, co to bylo za "taijisty" Mám pocit, že jsi zatím nepotkal nikoho,kdo by o tomto BU měl alespoň zlomek ponětí :twisted: Kup si letenku, zaleť si do Číny a zajdi do jakýhokoliv parku, třeba Tiantan v Pekingu a poper se naostro bez chráničů z nějakým dědkem taijistou, osobně ti jich můžu představit několik(a ručím ti za to, že se NIKDO nebude vymlouvat, tihle chlápci jsou naopak velice rádi, když se můžou porvat). Vsadím se s tebou o co chceš že nebudeš vědět co se děje,jak dostaneš na budku. Navíc nechápu debilní debaty o tom, jestli je účinné Judo Taibox nebo Taiji, když to vše obsahuje NAPROSTO stejné techniky(spíš je taiji daleko komplexnější než ostatní BU,proto se jmenuje Taiji), navíc většina stylů(nevím jestli i taibox) vznikly právě okoukáním čínského Wušu(kungfu), to znamená Taiji. NEEXISTUJE technika, která by v Taiji nebyla obsažena, je to naprosto komplexní systém. Jestli to někdo cvičí pro zdraví nebo pro boj je jedno, účinky jsou stejné,pokud se to cvičí DOBŔE. Pokud se to cvičí ©PATNĚ, výsledek je nulový jak v boji tak ve zdraví.

Pavelo nezlob se na mě ale děláš to samé co tu napadáš. Někdo napsal ze thai ti pro něho není soupeř. A ty jsi ho pozval do Číny, že ho tak ztlučou ani si neškrtne. Takže vlastně že je thai ti nej... Možná jsi to tak nemyslel ale mě to toak vyznělo. Takže by asi měl začít každý u sebe že?

Ale abych jen nerýpal. Psal jsi že thai ti je daleko komlexnější než ostatní BU. Nevím nemůžu soudit, je mám dotaz. Trénuje se v thai ti také boj na zemi? Viz BJJ, Vale tudo atp. Nerýpu jen se ptám
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » čtv 05. led, 2006 16:28

Mě by docela zajímalo jestli vůbec existuje nějakej tradiční styl:) všude se přece tvrdí, že ten a ten styl se vyvýjel x let...VYVÝJEL takže na záčátku byl jinej než uprostřed a jinej než na konci....prostě mistr to naučil svýho žáka ten k tomu něco přidal, něco vynechal a učil to zase svýho žáka...Takže ty dnešní staří mistři byly kdysy mladý žáci a upravili si lehce styl od svýho učitele..Takže ani oni neučej přesně totéž.Takže kde je ta neměnná tradice???Jedinej problém je v tom, že když např v 18 toletí někdo vymyslel blbost tak jí zkusil použit a umřel...to znamená, že už ot nikoho neučil. Jenomže dneska si každej mů®e vymyslet jakoukoli blbost, prohlási se za mistra a učit jí...A když se mu někdo pokusí dát přez hubu tak řekne ze je buď tak dobrej, že je pod jeho úroveň z někym zápasit, nebo že cvičí vnitřní styl.
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » čtv 05. led, 2006 16:45

Skateordie - "Pavela: nechapem ako mozes stotoznovat wu-su s taiji, to si povedal riadnu somarinu"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nechapes?
Mozna by bylo dobry prolezt si tu par diskusi.Da se z nich vycist ,mimo jine ,ze Pavela posledni roky zije a cvici nastalo v Cine .
Ta debata ,kterou tim muzes vyvolat ,uz okolo probehla milionkrat.

Ver mi - ver mu :wink:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » čtv 05. led, 2006 18:05

to Roza: dik za info :D
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 06. led, 2006 2:54

Skateordie píše:Pavela: nechapem ako mozes stotoznovat wu-su s taiji, to si povedal riadnu somarinu.
Ale ale, ty jsi asi hodně mimo viď? Nevíš že Taiji je jeden ze stylů čínského wušu? :lol: (nebo je snad součástí japonského karate? :lol: )
Naposledy upravil pavela dne pát 06. led, 2006 3:18, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 06. led, 2006 3:15

NAIA píše:
pavela píše:Když pominu,že jsi asi dost dobrej, když jsi všechny zbil jako žito, rád bych věděl, co to bylo za "taijisty" Mám pocit, že jsi zatím nepotkal nikoho,kdo by o tomto BU měl alespoň zlomek ponětí :twisted: Kup si letenku, zaleť si do Číny a zajdi do jakýhokoliv parku, třeba Tiantan v Pekingu a poper se naostro bez chráničů z nějakým dědkem taijistou, osobně ti jich můžu představit několik(a ručím ti za to, že se NIKDO nebude vymlouvat, tihle chlápci jsou naopak velice rádi, když se můžou porvat). Vsadím se s tebou o co chceš že nebudeš vědět co se děje,jak dostaneš na budku. Navíc nechápu debilní debaty o tom, jestli je účinné Judo Taibox nebo Taiji, když to vše obsahuje NAPROSTO stejné techniky(spíš je taiji daleko komplexnější než ostatní BU,proto se jmenuje Taiji), navíc většina stylů(nevím jestli i taibox) vznikly právě okoukáním čínského Wušu(kungfu), to znamená Taiji. NEEXISTUJE technika, která by v Taiji nebyla obsažena, je to naprosto komplexní systém. Jestli to někdo cvičí pro zdraví nebo pro boj je jedno, účinky jsou stejné,pokud se to cvičí DOBŔE. Pokud se to cvičí ©PATNĚ, výsledek je nulový jak v boji tak ve zdraví.

Pavelo nezlob se na mě ale děláš to samé co tu napadáš. Někdo napsal ze thai ti pro něho není soupeř. A ty jsi ho pozval do Číny, že ho tak ztlučou ani si neškrtne. Takže vlastně že je thai ti nej... Možná jsi to tak nemyslel ale mě to toak vyznělo. Takže by asi měl začít každý u sebe že?

Ale abych jen nerýpal. Psal jsi že thai ti je daleko komlexnější než ostatní BU. Nevím nemůžu soudit, je mám dotaz. Trénuje se v thai ti také boj na zemi? Viz BJJ, Vale tudo atp. Nerýpu jen se ptám
Asi jsem to řekl příliš ironicky než abys to byl schopen pochopit. Chtěl jsem tím říct, že pochybovat o taiji je blbost, neboť v něm je obsaženo formálně totéž co v jiných stylech(ovšem techniky nejsou to, co "dělá" taiji,to co odlišuje taiji od ostatních vnějších stylů je právě vnitřní essence, nauka o tom, jak použít Yi(ideu) a ne Li(sílu) a jak být naprosto Song(naplněné uvolnění)jak použít sílu bez síly, vůli bez vůle a formu BEZ formy. To je 3 úroveň Kung Fu, o které samozřejmě nikdo v Evropě nemá ani páru a kterou právě můžou demonstrovat ti dědkové v čínském parku, tedy NEVYZÝVÁM nikoho, ke rvačkám, jenom někdo řekl hloupost a já na stejné úrovni odpovídám) Vnitřní styly jsou ODBORNÍKY považovány za nejlepší a nejpraktičtější a že o tom nějaký čech někde v Evropě pochybuje na om nic nezmění. A ještě k Thaiboxu a Sanda a dalším zápasům v ringu. Je třeba si uvědomit, že ti kluci v tom ringu NEJSOU mistři ať jsou to číňani nebo Thaici, jsou to většinou mladí kluci, kteří cvičí max 5 let a jsou vychovávaní především pro ring, to znamená přímým zaměřením na vítězství v ringu,tedy ne komplexně(alespoť ti borci co nastupovali k žápasům Thaibox&Kungfu za Čínu, kdybych kecal, thaiboxeři mě laskavě opraví). Ale za ringem je ještě dlouhá cesta i mistrovství. K tvému dotazu, samotřejmě Taiji obsahuje všechny techniky na zemi, naprosto komplexni "jiu jitsu". Dalo by e říci, že v Taiji se trénují jakékoliv polohy na zemi i ve vzduchu :lol: Ještě nějaký dotaz?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pát 06. led, 2006 5:46

Neni toho na jeden život až moc ?
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně