sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Makoto » stř 04. led, 2006 11:46

Bohuzel cas 13:30 je pro me nedostupny...jsme v praci. Dej pak prosim vedet, jaky to bylo, pripadne seber nejake materialy a pak se prosim s nami o ne podel :-) Diky
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 04. led, 2006 11:51

Karate-Jutsu a Nin Tsun Do...ceske speciality.. :D
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 04. led, 2006 12:58

Stejne jako napriklad Brana...a to nemusi hned znamenat, ze je to spatne. To ze to vymysli Cech skutecne nemusi znamenat, ze to nefunguje. A naopak, to ze to vymysli Japonec nebo Cinan nemusi znamenat, ze to funguje. Rozhodne bych to takto nekategorizoval. A poznamka na zaver - dost jezdim na seminare do zahranici a kdyz vidim, jaci panaci se produciruji z cernym paskem....zvlast Nemci jsou na to machri. Daji si navzajem 4.-8.Dany a jsou z nich mistri sveta....Citi se povolani vytvorit vlastni styl a pak tu mame Judodo, German jutsu a podobne. Ale opet - pokud styl funguje, je to OK. Nekde jsem nedavno cetl, ze student nemuze kopirovat do detailu styl sveho ucitele, protoze ma jinou konstituci, jine prednosti a diky tomu si upravuje techniky k obrazu svemu. Mistr musi jen pohlidat, aby student neujel do scifi. Mistrovske stupne jsou jiz o improvizaci a aplikovani principu a ne konkretnich technik. Ale obcas i mistr se nekdy utne :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 04. led, 2006 13:27

Makoto píše:Judodo

:lol: :lol: :lol:
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 04. led, 2006 13:35

Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 04. led, 2006 13:39

ukropcany píše:4makoto - ale Straussovi to šlo, nie? :P

To je pravda, mel jsem moznost si s nim zacvicit prave Judo Do a docela hezka ekvilibristika. Na pobaveni a ukraceni volneho casu jako delane. Libi se mi, ze z toho nedela novou prevratnou sebeobranu, chybejici linii v bojovych umenich, jak jsem napriklad nedavno zaslechl o jednom manikovi (mimochodem z Nemecka), kterej se venuje WCh. Bruce Lee je proti nemu hadr :D Mozna to jeste nekde najdu na webu, tam o nem psali take....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » čtv 05. led, 2006 10:16

ukropcany píše:Inak mám jeden vtipný postreh - som sem dával tú linku s pouličnými bitkami a jak to tak všetko pozrel (133 kusov :roll: ), tak som vyhodnotil, že všetky tie bežné bitky sa diali len rukami (možno 2-3 aj niekto niečo zvláštne skúsil nohol, ale kopom by som to teda nenazval), z čoho vyplíva (myslím, že úplne logicky :P ), že na bežnú sebaobranu je najlepšie čo? No predsa BOX! :idea: Ste si niekto stiahli tie videá?
No ja si stahnul nemam asi vse(jen 90 kusu), ale sohlas a krome toho BOXu bych dodal jeste zapas, protoze to rozhodujici se odehrava na zemi, ono i kdyz se clovek diva na nejake ultimatni zapasy, moc technik tam neni, jdou do sebe a na zem a tam se to vetsinou rozhodne.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 05. led, 2006 10:59

Dejte sem pls jeste jednou ten link :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 05. led, 2006 11:31

Jak jsem drive psal o tech ...rekneme zvlastnostech v bojovkach a novych stylech - tady je odkaz na cloveka, ktery sam o sobe prohlasuje, ze je chybejici linie v bojovych umenich. Objevil dosud neobjevene a uci po celem svete, protoze to, co uci, je nejucinnejsi, nejlepsi a vsichni ostatni jsou kompletne mimo misu....toz asi pujdu meditovat do lesu a premyslet o svem zivote...cely zivot mi lhali, cely zivot jsem byl na spatne ceste, vetsinu sveho mladeho zivota jsem se nevenoval skutecnym bojovym umenim,ale pouze nefukncnim nahrazkam...kua to je je ale zkur...nej zivot, ze? :D
A tady je ten link:
http://www.vingtsun.cz/missing-link.html#d
BTW, vsimli jste si, jak se tahle diskuze odklonila od puvodne zamysleneho tematu - Sebeobrana pro zeny? :?
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » čtv 05. led, 2006 12:20

ukropcany píše:Inak mám jeden vtipný postreh - som sem dával tú linku s pouličnými bitkami a jak to tak všetko pozrel (133 kusov :roll: ), tak som vyhodnotil, že všetky tie bežné bitky sa diali len rukami (možno 2-3 aj niekto niečo zvláštne skúsil nohol, ale kopom by som to teda nenazval), z čoho vyplíva (myslím, že úplne logicky :P ), že na bežnú sebaobranu je najlepšie čo? No predsa BOX! :idea: Ste si niekto stiahli tie videá?

Tak teda nevím co je logické, ale pokud všechny bitky byly jen o pažích tak mi z toho vyplývá, že nejlogičtější by bylo útočníka prostě pořádně nakopnout! :D no jastě trefit boxera je asi náročnější než Pepu s Kadaně ale stějně.
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Boris68 » čtv 05. led, 2006 12:25

koblih píše:
No ja si stahnul nemam asi vse(jen 90 kusu), ale sohlas a krome toho BOXu bych dodal jeste zapas, protoze to rozhodujici se odehrava na zemi, ono i kdyz se clovek diva na nejake ultimatni zapasy, moc technik tam neni, jdou do sebe a na zem a tam se to vetsinou rozhodne.

No už vidím slečinku jak s tebou vrhá dobrovolně na zem. :) Jo a v ultimátech je to jeden na jednoho, ale co když je to tři na jednoho??? :?
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod koblih » čtv 05. led, 2006 12:31

Boris68 píše:Tak teda nevím co je logické, ale pokud všechny bitky byly jen o pažích tak mi z toho vyplývá, že nejlogičtější by bylo útočníka prostě pořádně nakopnout! :D no jastě trefit boxera je asi náročnější než Pepu s Kadaně ale stějně.
No mas pravdu proto tu "analyzujeme" ty poulicni bitky aby clovek zjistil jak se proti nim branit, Tva analyza je myslim velmi logicka. :-)
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod koblih » čtv 05. led, 2006 12:35

Boris68 píše:No už vidím slečinku jak s tebou vrhá dobrovolně na zem. :) Jo a v ultimátech je to jeden na jednoho, ale co když je to tři na jednoho??? :?
No pokud by se nejaka slecinka se mnou dobrovolne vrhala na zem, je treba zvazit jestli je rozumne se branit nebo ne. :-)
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 05. led, 2006 13:20

A neprisel uz nekdo s timhle stylem? Muai Thai Chi...ze bych se v nem ucinil Velmistrem..11.dan nejlepe.... :D
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » čtv 05. led, 2006 13:22

Boris68 - jestli to treba nebude tim, ze borci pri poulicnich rvackach zjistili, ze kopani je riskantni, prip. malo ucinne?
Ze boxera udolas kopy, je sice krasna teorie, ale zkousel jsi nekdy silne kopnout cloveka, ktery proti tobe opravdu prudce vyrazi?
A sanci kopat nebude moc, zkrati se vzdalenost na ruce a co pak? Couvat? Uhybat? Na to bych nesazel.
Z rady kopu muzes skoncit pekne rychle na zemi.
I v taekwondu, kde se jede na vetsi distanc, vyhravaji lidi s dobryma rukama. :wink:
Jako koreni urcite, da se dobre trefit do nohou, vyuzit stopkick nebo podmet, ale tezko to bude TA technika, co bude rozhodujici, pokud neobstoji ruce a to ostatni za nimi, co potrebuje mj. dobre stat.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » čtv 05. led, 2006 17:04

box je super ALE. podívej se na jejich postoj,na rukavice a na všechno na co jsou ze zápasů zvyklí. Né všechno se dá přenýst do reálu. Takže ve výsledku je myslim jedno jestli děláš box,MT nebo cokolov kontaktního..

vim že když děláš třeba box,víš co od toho druhýho čekat, když ale nepřistoupíš na jejich styl boje,na jakej jsou zvyklí..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » čtv 05. led, 2006 17:12

No už vidím slečinku jak s tebou vrhá dobrovolně na zem. :) Jo a v ultimátech je to jeden na jednoho, ale co když je to tři na jednoho??? :?[/quote]....a uz vidim slecinku s 50 kg ako na tu nedrbne,ked sa na nu zvali 80 az 100 chlapik...zenska ma sancu 1 k milionu,ze rukami natrepe chlapikovi odhodlanemu na vsetko...stale budem tvrdit,ze zaklady na zemi,hlaVNE "uniky" s pouzitim spinavych technik,dostat sa na nohy a utekat ako o zivot...jedinnu ucinnu sancu podla mna ma zena na ruky ak ma v rukach kudlu alebo kver a ma zvladnutu taktiku a vycvik...videl som na jednom streetfight videu ako 100 kg neger urval jednu asi 80 kg tlustej cernoske...okamzite K.O.,bezsignalna gadzofacka...proti tomu asi ani nie je obrana pre zenu...aj ked mnohy z vas zacnu teoretizovat,ze moze urobit to,alebo ono...s tymto druhom utoku mozu mat broblem aj chlapici ako hrom...a k tomu za ked sa na teba vrhnu 3ja..pokial budu na tom fyzicku ako ty a odhodlany na vsetko ,tak to nerozchodis ani keby si sa posral...priroda je priroda...
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » čtv 05. led, 2006 17:33

TAPTAK píše:Boris68 - jestli to treba nebude tim, ze borci pri poulicnich rvackach zjistili, ze kopani je riskantni, prip. malo ucinne?
Ze boxera udolas kopy, je sice krasna teorie, ale zkousel jsi nekdy silne kopnout cloveka, ktery proti tobe opravdu prudce vyrazi?
A sanci kopat nebude moc, zkrati se vzdalenost na ruce a co pak? Couvat? Uhybat? Na to bych nesazel.
Z rady kopu muzes skoncit pekne rychle na zemi.
I v taekwondu, kde se jede na vetsi distanc, vyhravaji lidi s dobryma rukama. :wink:
Jako koreni urcite, da se dobre trefit do nohou, vyuzit stopkick nebo podmet, ale tezko to bude TA technika, co bude rozhodujici, pokud neobstoji ruce a to ostatni za nimi, co potrebuje mj. dobre stat.

Trošku pochybuju o tom že lidi kteří se nejsou schopni ovládat a propadají zuřivosti prošli nějakým treninkem jak používat nohy. Samozřejmě asi maji hodně praktických zkušeností.
V každem případě si myslím že zvednout v pravý moment nohu je lepší než dostat kopačku do rozkroku, no a pokud se trefím tak je to plus a ruce jsou připravené. Kopy samozřejmě nižší a střední žádná akrobacie. Jak dobře člověk kopne bude asi záviset na tom jak moc kopy trénuje ale je snad nevyvratitelné že nohou dosáhnu dál než rukou, takže proč nezačít nohou? Postoj je jasně důležitý, pokud budu stát na špičce tak bude můj kop stejně o ničem.
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » čtv 05. led, 2006 21:30

ukropcany:

nejaky . ne vsechny,hlavne zensky:o) hlavne me pobavilo to taekwondo vs MMA. Taekwondo je teda to posledni co bych v kleci cekal,jeste takovej cirkusak..
nadruhou stranu kolik z tech lidi v poulicnich rvackach byli aktivnimi zapasniky nejakyho stylu?
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » čtv 05. led, 2006 21:33

Hezky jste se rozpovídali :D

K výzvě od pana policisty 158 - mé tréninky jsou v úterý od osmi a v pátek od čtyř v tělocvičně 1. kpša, Pernerova 29, Praha 8 - Karlín. Přijď, přepadni tam, koho chceš, třeba i mně, buď se ubráníme, nebo ne a ty budeš mít co vysvětlovat svým kolegům, které jistě jako profesionální policista sám poradíš přivolat - to je realita a o tu jde, že? Chceš to reálné, tak nechtěj "cvičně" znásilňovat mladé ...náctileté dívky, které ti mám já ještě připravit na stříbrném podnose... To už tu také jednou bylo.

Každý mi jistě dá za pravdu, že "simulovat" cvičně přepadení mladé dívky dospělým mužem a vyvozovat z toho závěry o možné realitě stylu - to je nesmysl. Buď je to tréninkové a neubližuje se, nebo je to sport a má to svá pravidla, nebo je to realita a ta pravidla nemá. Tak kdo chce jít do reality, musí přijmout i odpovědnost za svůj rozdrcený ohryzek, nebo genitálie, nebo i za to, co udělá druhému. A já nebudu riskovat pozdější trestní oznámení na mne od hlupáka, který si myslel, že mu musí něco dokazovat studentka z 1. třídy gymnazia.

Sebeobrana je šance laikům, naučit se za krátkou dobu to nejzákladnější, aby se mohli ubránit, když je obtěžuje opilec, nebo agresivní pitomec - na ulici, v parku, na diskotéce, v baru..... to není o tom, jestli se patnáctiletá dívka ubrání policistovi, který trénuje BU xlet a sám se prezentuje jako expert. A jestli k tomuto vyzývá opravdu policista, měl by se stydět.

................

Jen technická záležitost - všem děkuji za připomínky a připravuji kompletní proměnu svých internetových stránek. I když tomu, co dělám, 100%ně věřím, ne vše je dobře a srozumitelně prezentováno - a asi nebude nikdy, ale už vím, co zlepšit.

Takže díky a všem úspěšný Nový Rok

Jaroslav Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...