Jake bojove umeni cvicit?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » sob 21. úno, 2004 13:47

YDMC píše:Kendo jsem videl (ale mozna to nebylo to "pravy" kendo, to vis, to je tim vysokym bullshit faktorem), no a? Jaky je argument?

To ze u mece nebo luku se nemusis presvedcovat o pouziti na somraka je fakt - ja ale mluvil o vztahu k PRAXI, coz jaksi dneska serm a lukostrelba nemaji. Pokud neni treba mit vztah k praxi, tak si muze clovek cvicit co chce a je vysmatej.

Ale jinak - copak se v kendo neporadaji souteze, kde sermujes s protivnikem? Nebo to taky neuznavas?

O tom jaky kata jsou nebo nejsou uz byla tady svedena spousta diskuzi....ale zkusim se zeptat jinak - napsal jsi ze kata jsou podle tebe nejefektivnejsi treninkova metoda. A ja se ptam, nejefektivnejsi na co? Jaky je jejich efekt?

1) kendo je tak intenzivni trenink, ze dost casto odchazis po ctyrech
2) praxe, praxe a zase praxe... tady se porad mluvi o tom, co je funkcni a co ne... ja si (osobne) myslim, ze stejne jako maj Japonci vymakane prave to strileni, sermovani nebo treba dzukendo (boj s bajonetem, v nemz se dodnes poradaji souteze), tak maj vymakany ty sve aikida, kenda, karate nebu dzuda... otazka je, co z toho jeste funguje po upravach nedouku, kteri je komentuji
3) jo, jo, zavody v kendo mam rad - tam poznam, jak jsem pomaly a hloupy... pravda take je, ze kendo je moderni disciplina, ktera vznikla (na zaklade tech starych) nekdy po druhe sv. valce
4) s tema katama je to tak, ze tu stale mluvime o fungovani neceho, co asi tezko dokazu popsat. cvicim Sinto Muso rju dzodo a ty katy, ktere se v nem cvici (s partnerem, ktery pouziva mec) fakt fungujou... Tedy, pouzivas utoky na ruzna mista, jenze je nikdy nemuzes provest tak, abys cloveka skutecne zasahl. To bys ho zrejme asi fakt zabil. Ta kata, tedy skonci, tak, abys udelal 100 procentni uder, zatimco Tvuj partner (ze shora uvedenych duvodu) uhne... ustoupi. asi Ti to moc nepomhlo... Pravda ale je, ze takhle se dodnes tyto skoly uci, aby se technika prenesla na dalsi generaci beze zmen - protoze tu techniku nekdo vymyslel, pouzil a predal. Mluvim-li o kate, tedy nemyslim na bouchani do prazda, ale uceni se spravnym pohybum, vzdalenosti, nacasovani, vizualnimu kontaktu...

Patrik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 21. úno, 2004 13:52

ukropcany píše:4 Patrik - kamos sa dost pobavil na nasej diskusii a "kazal" mi hodit Ta do googla...a fakt, clankov kopec, nie som jediny internetovy bojovnik... :D

Pozeram, ze mas seminar v Plzni, ked tam budes, pozdrav Jadru, yo? Dik! (ak by si ma nepamatal, som ten velky, husty :D ) Cau.

Co sa tyka kata - osobne proti nim nic nemam, ale vsetkeho vela skodi...po x rokoch cvicenia bez akejkolvek konfrontacie nevies, ci su tvoje pohyby dobre...a to ze Ti ucitel nieco tvrdi....ale fakt je, ze Ty si sam ucitel...no...mas to tazke... :wink:

Mi pratele se taky bavili, ale nikdo se bohuzel nezapojil...

Nevim o jakem seminari v Plzni mluvis...

S tim, co jsem pred chvili popsal - pri tom nacviku katy to vis uz po peti minutach... ale tezko se hneme z mista, kdyz si "katu" nepredstavis, tedy kdyz za ni uvidis, to co je ukazovano v Bercy nebo treba na Figters budoshow...

Patrik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » sob 21. úno, 2004 15:16

ukropcany píše:Seminar - sorry, chybka sa vludila - ten odkaz bol na stranke Plzne, nevsimol som si Tachov a ani termin :?

Japonski ucitelia - o energiach hovorili? To ze tam bola, to Ti verim, ale hovorili o nej? Ucili ju niekoho? Alebo ju len mali? Ja nehovorim o nej, ale o kecoch okolo nej... :!: (Ty si videl desiatky japonskych ucitelov? Dost dobry... lebo ja od urcitej doby nejaponskych nepocitam... tiez by ich totiz boli asi desiatky)

Nekdo mluvil, nekdo ne...

Jak uz jsem napsal vyse, energie... japonsky KI neni nic tajemneho a rozhodne to nesouvisi s nejakym carovanim...

Jde jen o to, aby byla ve spravnou chvili na spravnem miste. A jestli existuji nejaka prupravna cviceni na jeji rozvoj? asi jo... urcite jo... jak ale funguji, to nevim.

Desitky ucitelu?
Videl, nejvic aikidistu, ale i ti nejaponsti za neco stali. Ne vsichni a ne vzdycky. Take jsem videl japonske ucitele, kteri mi nic nerikali - nechci rict, ze nic neumeli, ale ze jsem to nepochopil.

Take jsem videl a cvicil s nejakymi kendo uciteli - ale tady se na Japonce nechytame... a ani nikdo dalsi. (viz vysledky MS)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » sob 21. úno, 2004 15:16

ukropcany píše:Seminar - sorry, chybka sa vludila - ten odkaz bol na stranke Plzne, nevsimol som si Tachov a ani termin :?

Japonski ucitelia - o energiach hovorili? To ze tam bola, to Ti verim, ale hovorili o nej? Ucili ju niekoho? Alebo ju len mali? Ja nehovorim o nej, ale o kecoch okolo nej... :!: (Ty si videl desiatky japonskych ucitelov? Dost dobry... lebo ja od urcitej doby nejaponskych nepocitam... tiez by ich totiz boli asi desiatky)

Nekdo mluvil, nekdo ne...

Jak uz jsem napsal vyse, energie... japonsky KI neni nic tajemneho a rozhodne to nesouvisi s nejakym carovanim...

Jde jen o to, aby byla ve spravnou chvili na spravnem miste. A jestli existuji nejaka prupravna cviceni na jeji rozvoj? asi jo... urcite jo... jak ale funguji, to nevim.

Desitky ucitelu?
Videl, nejvic aikidistu, ale i ti nejaponsti za neco stali. Ne vsichni a ne vzdycky. Take jsem videl japonske ucitele, kteri mi nic nerikali - nechci rict, ze nic neumeli, ale ze jsem to nepochopil.

Take jsem videl a cvicil s nejakymi kendo uciteli - ale tady se na Japonce nechytame... a ani nikdo dalsi. (viz vysledky MS)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 21. úno, 2004 17:40

No,co se týče Kendo,tak u nás v republice máme štěstí,ne?!!!Je tu přece pan Hotovec....podle mne jeden z mála lidí,který si zaslouží titul SENSEI!!!!!

Jinak souhlasím,KATA mají určitě svůj význam při nácviku bojových umění....jde jen o to kata pochopit a ne se je jen nadrilovat bez toho,abych jim porozuměl...jak se stává dobrým zvykem při honbě za vyššími stupni.. :cry:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

bo

Příspěvekod Anonymní » sob 21. úno, 2004 23:22

No nevím jak dlouho se učíte ale já se učím rok a půl karate styl wado-ryu+tai-chi...Jakmile sem začal cvičit tai-chi nebavilo mě to upřímě sem si řikal když na ulici někoho potkám nemůžu před ním začít dělat kruhy a myslet si že zdrhne...Ale jak sem se postupně časem propracovával zjistil sem něco víc a to mě donutilo abych pokračoval zečalo mě to bavit a začal sem se zdokonalovat a ted se mi to všechno hodí v karate protože ty věci s tai-chi mi dávaj podtext ke karate a můj úder zde má maximální razantnost jak ste se tu bavily...Wado ryu je založeno na vyhnutí se důmyslně techni ce a hned zasáhnout svoji technikou do otkrytých míst co nejůčiněji a myslím si že tak je to nejlepší...A jak ste se bavily o tom ůderu v boxu..je pravda že když boxer dá ránu a hned stáhne ruku sppět tak se s ní nedá pracovat ale protiúdery a podmety a podobně tuto možnost eliminují...Osobně si myslím box a karate či tai-chi nejde mezi sebou strovnávat přeci jen box sou dvě opice zápasící kdo má větší sílu apod. a o tom to nejni

Ps:znáte Stewa Rowa??
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 22. úno, 2004 8:49

Jo,hezký...dvě opice... :lol: :lol: Já sice box jako bojové umění obhajuji,ale nedělám ho.Je fakt,že nejlépe praštit se naučíš právě v boxu....Ono slovo "BOX" je vlastně takové univerzální...Vždyť KungFu je nazýváno také Čínským boxem...Mám takovej pocit,že někteří v této diskuzi cokoliv,co nepochází z Číny či Japonska nepovažují za bojové umění.... :?
To je to samé jako šerm....Pod tím slovem si ve smyslu bojových umění každý představí hlavně Kendo.©erm jako takový se bere jako sport...zde jde ale o sportovní šerm.Já se sedm let učím Italskou školu šermu...ale ne sportovní...prostě mne zajímá.Taky se mi jako Evropanovi zdá bližší...pro nejaponce je Kendo strašně těžké,již díky mentalitě a výchově...(Japonci jsou blázni... :lol: :lol: ).
Stejně se nakonec dostaneme zase na začátek...každý si musí vybrat podle sebe a hlavně ho to musí bavit...(někdo se upne na jeden styl a bude spokojen a někdo si toho projde více,bude takový "cestovatel" a taky bude spokojen....a vovovo to jde,ne?!!! :P :P )
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 22. úno, 2004 9:42

Jendis píše:No,co se týče Kendo,tak u nás v republice máme štěstí,ne?!!!Je tu přece pan Hotovec....podle mne jeden z mála lidí,který si zaslouží titul SENSEI!!!!!

Jinak souhlasím,KATA mají určitě svůj význam při nácviku bojových umění....jde jen o to kata pochopit a ne se je jen nadrilovat bez toho,abych jim porozuměl...jak se stává dobrým zvykem při honbě za vyššími stupni.. :cry:

Opatrne - ceske kendo je predevsim Ceska federace kendo... tedy pan Miloslav Hotovec, Jindra Ziegelheim nebo treba Fumi Honda... Je tu dost malo kendistu, ale o to vic tech sikovnej... vid Picarde

Patrik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 22. úno, 2004 10:12

V pořádku,díky za upozornění......samozřejmě jsem se nechtěl nikoho dotknout...věřím,že je mezi kendisty i více dobrých lidí...ne jen SanDoMon :D :D V.Hotovec je ovšem nejznámější persona(podle mne) a tak jsem zmínil právě jeho...nerad se zmiňuji o federacích,radši mluvím o konkrétních lidech-ať v dobrém či zlém....za federací se nikdo schovávat nebude :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 22. úno, 2004 10:37

pocuj patrik neuraz sa hned, ale ked tu tolko placas tak mi neda. Cvicis aikido uz 12 rokov - chapem, ze u ucitelov co sa aikido neucili priamo od o'senseia a to dost vysvetluje , ale to ze KI je vlastne "iba" spravne prevedena technika s tenziou v tom spravnom momente ta uz mohli za tie roky naucit.
--------
niekto tu napisal:
Postavit se do ringu, proti typovi kterého vůbec neznám, před diváky a jediné co v tu chvíli mám je to co jsem se do té doby naučit ... klobouk dolů ...

--------
1.no a nakolko sa tato situacia od situacii na ulici odlisuje naozaj pramalo tak sa necudujte, ze im to potom ide lepsie ako vam.
--------
2.vsimnite si, ze Yiwanov ucitel na jednom z videi co ma na stranke svojeho klubu, robi presne to iste - s chranicom v hube :)/predpokladam/ a na hlave sa postavi proti niekomu o kom nemoze presne vediet co ma natrenovane a pred kopcom divakov a samozrejme, ze za urcitych pravidiel ho posle k zemi. No a nakolk sa to odlisuje od MT, alebo boxu ? Tym, ze to ma trochu ine pravila, techniku a kona sa to v cine ? Vysledny efekt pre toho kto to absolvuje je ale rovnaky.
--------
3. Bez urazky, vsiminite si ten jednoduchy uskok :) - patrik ty si clovek co sa schovava za svoju neschopnost pouzit to co cvicis ? Napises si na stranku, ze bojovat nevies a tym padom nechces
... nikdy předtím jsem se s nikým nepral... neumím to ..
. Pred cim? A teraz je to inak?
Ok. tak, ale ak nie - potom nerobis bojove umenie. Ale iba tu druhu cast -umenie :), alebo gymnastiku. Nemyslim to ako, ze sa musis zrovna mlatit s kazdym, ale ked trenujes 12 rokov b.u. nepis tam aspon, ze to neumis. :P :P sorry ale vyznieva to dost hlupo ... hlavne ked si trener - ze by toto bol ten problem cz - sk - "kto neumi ten to uci" ??? a zase dokola koho asi vychovas s takymto pristupom ... hmm
/ale chapem, ze ty priamo za to vlastne nemozes tak to robia asi aj tvoji ucitelia a mas tym padom pocit, ze to je spravne, takze si vlastne obet nespravnej vyuky/

uvedomte prosim jednoduchu rovnicu ked chces vediet ci si sa nieco naucil musis mat moznost si to vyskusat/preverit. Neexistuje bohuzial iny sposob ako napredovat a to sa predsa netyka iba b.u. ale aj beznych veci v zivote. Ten kto to dodrzuje ide dopredu. Ten kto sa to snazi chytracky obchadzat oklame iba sam seba. Nic viacej a nic menej. Ked sa bojis bolesti a zraneni tazko sa dostanes dalej nie len v budo, ale aj beznom osobnom zivote.

---
tak vela sil a zdaru pri treningu prajem tebe patrik a aj ostatnym.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » ned 22. úno, 2004 18:18

...tak snad, ze bych se jeste trochu vic ucil.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

k debate

Příspěvekod Anonymní » ned 22. úno, 2004 19:26

Mili pratele!

Jsem moc rad, ze se vas tolik zapojilo do diskuze a dekuju VSEM za jejich nazory, cenim si jich. Taky jsem rad, ze to nezklouzlo do osobnich utoku :-)
Poctive jsem si precetl vsechno co jste napsali a mam o cem premyslet. Uteklo ctrnact dnu a ja jsem se, jak tu nekdo radil, vydal porozhlednout po tom, co se v Praze uci a co by se mi tak libilo. Taky jsem si rekl, ze behanim, plavanim a posilovnou nic nezkazim, takze behem toho hledani si udelam maleho strycka, ktery se bude jiste hodit.
Navstivil jsem zatim jen par kurzu, a dojmu dost. Prvni co me napada je otazka kompetentnosti treneru a takzvanych mistru. Vsiml jsem si celkem bourlive diskuze okolo pana Hladika a nerad bych nekomu podobnemu naletel. Da se nekde najit co se u nas cvici a kdo to cvici (nebo vede) a vice informaci o tech lidech, tj. povest, ucitele atd.?

Docela me prekvapilo jak se diskuse mimo jine vykrystalizovala k ruznym druhum boxu. Popravde o boxu, kick boxu a podobnych jsem prvotne neuvazoval, ale pujdu to zkusit jake to bude, dobry tip.

Taky me hodne zaujalo co psala Milada o Capoiere. Vite nekdo vic? Kde se cvici? Na to by clovek musel byt z gumy ne? :-)

...

Co se tyce diskuze, nechci komentovat souboj 50kg zeny a 100kg muze. . Navrhoval bych mnohem prijemnejsi veci, co delat s holkama po vecerech a pokud mozno dobrovolne a bez nasili :-) Drzim ale te holce palce, pokud ji nekdo napadne, a pokud bych byl u toho, tak bych ji urcite pomohl (aspon si to o sobe myslim).

Taky se nechci moc venovat diskuzi k filozofii a energiim. Urcite v sobe vsechna BU maji nejaky filozoficky zaklad (vynechme MUSADO a jim podobne). Je pak jedno, jestli clovek strili z luku, trenuje kendo nebo cvici karate, hlavne ze je s tim vnitrne spokojeny. Kazde BU k tomu pristupuje po svem a bere si z te filozofie to, co potrebuje. Nemyslim si, ze je to jen ta fyzicka stranka veci. Ale je to veci prozitku kazdeho jednoho zvlast a kazdy pri tom zaziva neco trochu jineho? Tady by vedeli zkusenejsi. Rekneme ze neco je, a kazdy si to setkani zazije podle sveho naturalu sam.

Obecne jsem pacifista, i kdyz mam rad valecny filmy, proc to nepriznat. Taky se rad podivam na asijsky filmy jako asi spousta lidi tady. Ale kdyz muzu, tak se souboji vyhnu, a rvacky nevyhledavam. Nicmene je fakt, ze se mi nedavno snazil jakysi pobuda v centru Prahy za bileho dne vytrhnout z ruky mobil, a vzdal to teprve kdyz jsem mu dal ranu pesti do bricha. Asi necekal, ze mu ho nedam :-) Musim rict, ze me docela vytocil.. A to byl moment, kdy jsem si rekl, ze je treba zacit se sebou neco delat, kdyby byli dva nebo tri, a treba meli v kapse schovany nozik, nedopadlo by to dobre. Clovek se obcas dostane do situace, kdy mu nezbyde nez se branit a ja bych chtel, aby ta obrana byla dobra.

...

Rad bych podtrhl to co tu nekdo nakousl drive. Tedy, abych za par let nemel znicene klouby, slachy atd. Videl jsem a znam od jinych ruzne podivne treninky, kliky na kloubech s vyskokem, sedani na stehna cvicencum, co se pokousi o rozstep, nasilny strecink... Jakkoli chapu a souhlasim s tim, ze cvicit dobre znamena hodne driny, potu a bolesti, prece jen si myslim, ze by to melo byt v rozumne mire.

Diky za reakce a sorry za dlouhy prispevek :-)

Pavel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MiQing » ned 22. úno, 2004 19:54

ahoj,
z gumy být nemusíš, já mám 30kg nadváhy a je tam správná parta, tolerujou mě ;-) Každej má něco a všem nejde všechno stejně. Nejsme na olympiádě. Přijď se podívat, lidi nabíráme pořád, můžeš se jen dívat na trénink nebo to hned zkoušet s náma, cvičíme v teplákách a tričku a naboso. Najdi si www.capoeira.cz. Když tě to nezaujme, už víckrát nepřijdeš. Nebo si přijdeš podívat třeba několikrát. Mě poznáš hned ;-)
Ničeho se neboj, u nás lidi nemlátíme. Každej se snaží něco naučit svým tempem. Jsme tam kluci i holky od 13 asi do 30. Trénujeme od pondělí do čtvrtka, většina chodí 2x týdně, někdo 3-4 krát. Teď za sebou máme týdenní seminář v Polsku (6 hodin denně), tak jsme utahaní, ale šťastní. Ahoj, M. (jo, naše skupina je "Axé Capoeira" - v Praze jsou ještě i jiné, o těch nic nevím, ale můžeš se podívat na netu, je tu třeba Abada)
MiQing
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod MiQing » ned 22. úno, 2004 20:02

Axé Capoeira v Praze - opsáno z našich stránek:

Gym. Christiana Dopplera
Zborovská 45

Pondělí 18:00 - 19:30
Úterý 20:30 - 21:30
Středa 20:00 - 21:30
Čtvrtek 20:00 - 21:30
MiQing
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

a

Příspěvekod Anonymní » ned 22. úno, 2004 21:53

Přesně souhlasím s váma ale takové kliky na koloubech s výskokem velmi dobré pro úderovou plochu apod. :wink: A je pravda že ty násilné věci jako roztahování nohou apod.nejni vůbec třeba na ulici bych ho určitě nekopal do hlavy hned bych ho kopnul do přiriození...A na to mi stačí malej zdvih nohy... :lol: Takže žádný strachy...:-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Toz jsem se procetl az sem :)

Příspěvekod Anonymní » pon 23. úno, 2004 13:18

Krasny den pratele:)
Docetl jsem az sem a musim uznat ze jsem si uzil spoustu zabavy. A tim nechci utocit na nikoho konkretniho, jen me pobavilo jak se tady vsichni hadaji o to ci cesta je spravna.
K puvodnimu dotazu - snad si toho tady z tech vsech hesel o tom ci onom preberes cos potreboval. Muj osobni nazor je ten samy co tu uz byl receny, projdi si k cemukoli se dostanes, podivej se na treninky, zkus si to s nimi, zajdi na seminare .. hlavne ale dej na osobni zkusenost a pocit vic nez na reci u piva nebo na forech:) uvidis sam co nebo kdo te oslovi .. no a tomu se potom venuj podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi. Zaber "bojovych umeni" je opravdu siroky, a myslim ze si vybere opravdu kazdy. Jsou tu skoly tradicni i nove, bojove i vnitrni ... co komu libo. Navic bych rad k tem co tu byly zminene pridal treba Tai Cchi, nebo sportovni serm:) (to je jen takova poznamka na okraj ... proste ne kazdy tohle povazuje za soucast b.u, ja ano:))
Az si vyberes a poradne zacvicis, dej nam treba vedet kterou cestou jsi se dal.

K zbesile diskuzi na tema fullkontakt versus ostatni - toz chlapi:) vzpamatujte se. Svet bojovych umeni je obrovsky a je to tak spravne. Kdyby se vsechno ridilo podle nekterych tak uz tady mame jen fullkontakt a to by byla trochu nuda ne? Takze ja osobne bych doporucoval kazdemu cvicit to co se mu libi, a nesoudit ostatni. Pokud cvici nekdo fullkontaktni boj asi ma sve duvody a vybral si pro sebe to spravne. Totez ale plati pro priznivce tradicnich Do nebo Jutsu. Kazdy mame sve vlastni osobni duvody a volby. Cvicme co jsme si vybrali a debaty o tom ze tohle je lepsi nebo ze 50kg karatistka porazi 100kg chlapa si nechme k pivu do hospody. Protoze proste nemaji zadny jiny smysl.

Muj osobni nazor je ze KAZDOU formou cviceni b.u. se da dosahnout jak fyzickeho tak dusevniho vyvoje pokud cvicis poctive.

uff ... jsem se nejak rozepsal .. to jsem ani nechtel.
kazdopadne se mejte skvele a na videnou v telocvicnach a Dojo pri seminarich nebo cviceni.

ps.: ale jestli chcete pokracovat v diskuzi ... jako zabava na vecer to neni spatne :D

pps.: co takhle abyste kazdy napsali co cvicite a proc?

a ted uz vazne .... c ya
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Toz jsem se procetl az sem :)

Příspěvekod Picard » pon 23. úno, 2004 14:09

ajsidstars píše:Krasny den pratele:)
Docetl jsem az sem a musim uznat ze jsem si uzil spoustu zabavy. A tim nechci utocit na nikoho konkretniho, jen me pobavilo jak se tady vsichni hadaji o to ci cesta je spravna.
K puvodnimu dotazu - snad si toho tady z tech vsech hesel o tom ci onom preberes cos potreboval. Muj osobni nazor je ten samy co tu uz byl receny, projdi si k cemukoli se dostanes, podivej se na treninky, zkus si to s nimi, zajdi na seminare .. hlavne ale dej na osobni zkusenost a pocit vic nez na reci u piva nebo na forech:) uvidis sam co nebo kdo te oslovi .. no a tomu se potom venuj podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi. Zaber "bojovych umeni" je opravdu siroky, a myslim ze si vybere opravdu kazdy. Jsou tu skoly tradicni i nove, bojove i vnitrni ... co komu libo. Navic bych rad k tem co tu byly zminene pridal treba Tai Cchi, nebo sportovni serm:) (to je jen takova poznamka na okraj ... proste ne kazdy tohle povazuje za soucast b.u, ja ano:))
Az si vyberes a poradne zacvicis, dej nam treba vedet kterou cestou jsi se dal.

K zbesile diskuzi na tema fullkontakt versus ostatni - toz chlapi:) vzpamatujte se. Svet bojovych umeni je obrovsky a je to tak spravne. Kdyby se vsechno ridilo podle nekterych tak uz tady mame jen fullkontakt a to by byla trochu nuda ne? Takze ja osobne bych doporucoval kazdemu cvicit to co se mu libi, a nesoudit ostatni. Pokud cvici nekdo fullkontaktni boj asi ma sve duvody a vybral si pro sebe to spravne. Totez ale plati pro priznivce tradicnich Do nebo Jutsu. Kazdy mame sve vlastni osobni duvody a volby. Cvicme co jsme si vybrali a debaty o tom ze tohle je lepsi nebo ze 50kg karatistka porazi 100kg chlapa si nechme k pivu do hospody. Protoze proste nemaji zadny jiny smysl.

Muj osobni nazor je ze KAZDOU formou cviceni b.u. se da dosahnout jak fyzickeho tak dusevniho vyvoje pokud cvicis poctive.

uff ... jsem se nejak rozepsal .. to jsem ani nechtel.
kazdopadne se mejte skvele a na videnou v telocvicnach a Dojo pri seminarich nebo cviceni.

ps.: ale jestli chcete pokracovat v diskuzi ... jako zabava na vecer to neni spatne :D

pps.: co takhle abyste kazdy napsali co cvicite a proc?

a ted uz vazne .... c ya

JJ chlape prave jsem chtel napsat neco podobneho, ale promluvil jsi mi z duse.

Svet BU je opravdu velmi siroky. Pokud je sirsi nez vase predstavivost, neni to duvod se do neceho navazet (narazim na na nektere prispevky v tomto foru). Na miste by mela byt spise snaha si sve obzory rozsirit.

Je velmi hloupe odsuzovat neco, cemu vlastne nerozumim.

A argument typu "tak se pod nekde sejit a ja te tam zmlatim a pak bude jasny ze mam pravdu" mi prijde jako navrat do 1 tridy ZS :-)

Ale hodne jsem se u teto diskuze pobavil :-)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

máte pravdu

Příspěvekod Anonymní » pon 23. úno, 2004 14:54

Máte pravdu vůbec nezáleží na tom kdo sii myslí co je lepší pro každýho je lepší něco jinýho co ho baví a co dělá...A jak ste řikali co kdo cvičí::::
Cvičím karate konkrétně styl wado-ryu,v Kutné Hoře.A potom tai-chi styl jang nebo young newim ajk se to píše :-)....A nechápu proč by se neměl brát do B.u. preotože bojové prvky tu sou a velmi dobré ale je pravda že v základní formě se cvičí pomalu a někteří lidé si myslí bůch ví ale věřte mi že dobře povedená technika dokáže i hodně trdý úder převíst a zastavit...Znám takové lidi kteří dokážou odhodit člověka na vzdálenost pěti metrů(myslím člověka tak kolem 90 Kg...)A co vy?Jaký styl cvičíte?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 23. úno, 2004 15:21

to Ukropcany:Nevis od kud ta grupa byla?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 23. úno, 2004 15:33

Tak uz to vim!!! :D
To byli kluci z Grupo Abada Liberec s profesorem Pasocou(Pasoca=moc dobrej hustak!) :twisted: !!!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně