Panda píše:2S474N:Vždyť víš že sem to myslel tak že kdyby střelnou zbraň u sebe neustále nosil každý tak ti ta tvoje na obranu zas tak neposlouží,i když i to je filozofická otázka.
Panda píše:2Naia: zajímavé, odkud vychází tahle zpráva?Moc jí nevěřím, ale takový zákaz vůbec nevypovídá o tom koli zbraní ve skutešnosti ve společnosti je, samozřejmě že prvoplánovití darebáci si zbraň stejně pořídí nelegálně, ubyde ale příležitostnách trestných činů...ale to je uplně mimo forum:)
jox píše:2 Panda: Hm, no asi měli pravdu. Taky bych nechtěl aby to tu vypadalo jako v Afghánistánu, kde dvanástiletej kluk nejni "chlap" dyž nemá kalašnikova.A tak ho tam všici maj a těžko si někdo troufne ho nemít
To je samozřejmě extrém. Zákaz pro civily mít "cokoli" (pistole nebo i obyč zavírací nůž) mi taky připadá jako extrém.
jox píše:Panda: Příležitostný tr.č. se spíš přesunou z kategorie "se zbraní" do jiný, ne? Ale potenciální lump může počítat s tim že slušňák je nevozbrojenej a že to bude mít jednodušší...
Jo. Kdo jede za volantem "pod vlivem" má šanci mít "utrum". Nošení pistolky "pod vlivem" ale asi nic jednoznačně nezakazuje?Panda píše:já když občas vidím ty lidi co se táhnou ve 3 ráno z hospody kolem našeho baráku tak jsem docela rád že nejni kařdej ozbrojenej.
Panda píše:2 S474N:
Nemůžeš vycházet z praxe jiných států a už vůbec ne z takového jako je Izrael kde jsou podmínky natolik specifické a politika zbraně všude neslouží k boji s kriminalitou ale k boji proti vnějšímu nepříteli.
Ale článek velice zajímavý, něco to do sebe má, ale jak říkám u nás těžko říct jak by to dopadlo, já když občas vidím ty lidi co se táhnou ve 3 ráno z hospody kolem našeho baráku tak jsem docela rád že nejni kařdej ozbrojenej.
jox píše:Jo. Kdo jede za volantem "pod vlivem" má šanci mít "utrum". Nošení pistolky "pod vlivem" ale asi nic jednoznačně nezakazuje?Panda píše:já když občas vidím ty lidi co se táhnou ve 3 ráno z hospody kolem našeho baráku tak jsem docela rád že nejni kařdej ozbrojenej.
Rozhodně ne všem - jen opilcům (mimochodem mám dojem že naše hranice 0 promile je taky trochu extrém) - a to jak pro auta tak pro pistolky. V každym případě legální pistolky sou menší statistický nebezpečí než auta - nevim asi 100x ? Přitom je jich mezi lidma snad jen vo něco míň než aut...S474N píše:Nepochopil jsem trosicku tvou reakci, nicmene pokud jsi zde zminil uz opilost za volantem, tak zde hovori statistiky jasne - a konkretne i ty od nas z CR - denne zemrou myslim prumerne 3 lide na silnicich. Proti postrelenym legalni zbrani je tam jaksi neskutecny nepomer. Zakazeme tedy vsem sedat za volant ?
Panda píše:právě se nad tím zamýšlím..zatím mi to nepřijde až zas tak super nápad, spíš mi to připomíná divoký západ, myslím si že dneska už by se lidí nemuseli starat o vlastní obranu a přežití (myslím ty co to nebaví samozřejmě)Kdyžtak si založíme vlastní thread a proberem to tam...
jox píše:Rozhodně ne všem - jen opilcům (mimochodem mám dojem že naše hranice 0 promile je taky trochu extrém) - a to jak pro auta tak pro pistolky. V každym případě legální pistolky sou menší statistický nebezpečí než auta - nevim asi 100x ? Přitom je jich mezi lidma snad jen vo něco míň než aut...
A na kuchyňský nože se doufám nikdy zbrojáky dávat nebudou...
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník