WT_Martin píše:Tak mi zvedavost nedala a precetl jsem si cely scenar uz dneska.

Mam k nemu par pripominek:
1) Peter Grau a "bratr Tomas" se nejdriv potkaji, zajdou na pokec do cajovny a v dalsi scene uz spolu trenuji bojova umeni a dechove techniky. Chybi mi tu nejaka "meziscena".
2) Nektere pasaze dost tvrde pobouri cirkev.

3) Z celeho pribehu mam pocit, ze Peter Grau je vlastne cesko-mexickou obdobou Kwai Chen Caina.
4) Neznam nikoho, kdo by mel bodyguarda. V tomto pribehu ho ma ale temer kazda druha osoba.
5) Cela 65. scena se mi vubec nelibi... To uz je vazne trosku moc. :-/
6) Scena 74 - Divak se dozvi, ze doslo k eliminaci problemu, kdy jedna z hlavnich postav vsude videla oci demonu. Ale samotny akt toho, jak k tomuto odstraneni doslo mi tam pomerne citelne chybi. Nemyslim ten rozhovor, kde to probiraji, ale chtelo by to primo ukazat ten proces. Alespon nektere casti...
7) To uz neni primo poznamka ke kvalite scenare... Ale osobne moc nemusim filmy s happyendem.

Je to lacine... Nicmene budiz, sem se to hodi.
Jinak je to pomerne pekna reklama na Nin Tsun Do a agenturu G.E.M. Coz nemyslim spatne...

Je to ostatne logicke a myslim, ze to dobre zapadne.
Díky, tohle je přesně to, co od této diskuze očekávám. Podněty zpracuji.
Jen :
k bodu 1) Nad tím se zamyslím.
k bodu 2) - Máš pravdu a dobře jí tak, uznávám křestanství a jeho ideje, ale církev je firma na prachy a na krvavý nátlak, zastrašující lidi (můj osobní názor - nemusíte souhlasit).
k bodu 3) seriál Kung Fu mne opravdu velmi motivuje, především v hlavní postavě, jeho klidu a vyváženosti (která mne samotnému tak chybí

)
K bodu 4) Ted si z hlavy nejsem úplně jist, ale bodyguarda má postava v úplně první scéně a pak ředitelka televizního studia.... kdo ještě ?
K bodu 5) zamyslím se.
K bodu 6) proberu s režisérem, co je v našich silách (finančních) natočit a co budeme muset "okecat".
K bodu 7) Celý film šaman otevírá děj pro filmy "Pátá Dimenze" a "Hvězdný třpyt", ale s těmito scénáři už na veřejnost nepůjdu, ty jsou překvápkem.....
A díky za čas i zamyšlení nad scénářem, vážím si toho.
Jaroslav Polák