sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod kurt78 » pát 13. led, 2006 17:21

karlat píše:Vážení přátelé,
............ ..........
ne?

To nemnelo bejt ewto....... :wink:
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod karlat » pát 13. led, 2006 17:28

to Kurt78: nerozumím, asi to fórum nesleduji tak dlouho.. :?:
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Saros » pát 13. led, 2006 17:29

Naposledy upravil Saros dne stř 08. úno, 2006 11:47, celkově upraveno 1
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TAPTAK » pát 13. led, 2006 17:32

karlat - da se videt vic, nez jen kopani do kouli. Treba to, ze holky nez do kouli kopnou, pokusi se uderit smerem do obliceje, cimz se zvysuji sance pro uspesny kop. Ze zvladly za dva mesice aspon trosku nabehat stridani pasem, me opravdu prekvapuje. Dale jsou tam videt zaklady boje na zemi, zaklady obrany proti utocnikovi, ktery ji chce zalehnout.
Jak uz jsem psal, mne pripada, ze kluci ucinnost zasahu obcas prehravali a toho bych se trochu obaval. Ale ze by to bylo technicky o nicem, o tom se budu hadat.
Po pravde receno, divim se, ze mas chut rozebirat metodicka videa a obrazky Nagual, podle me slo vic o to ukazat holky.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 13. led, 2006 19:24

TAPTAK píše:
Po pravde receno, divim se, ze mas chut rozebirat metodicka videa a obrazky Nagual, podle me slo vic o to ukazat holky.
JJ mám z těchto fotek a videjí stejnej pocit...Prostě hezká slečna:) ale jinak...Ovšem musim dát Polákovi za pravdu, že když sem kamarádce ukázal videa z Jujitsu a od poláka tak se jí rozhodně víc líbily ty od poláka...
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 13. led, 2006 21:22

Rimmer píše:
TAPTAK píše:
JJ mám z těchto fotek a videjí stejnej pocit...Prostě hezká slečna:) ale jinak...Ovšem musim dát Polákovi za pravdu, že když sem kamarádce ukázal videa z Jujitsu a od poláka tak se jí rozhodně víc líbily ty od poláka...
Hmm..dobra, tak abychom pritahli zenske, zacneme tocit spartakiadu a la NTD....a pak na ne hupsneme a la jujutsu :D
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 13. led, 2006 21:39

karlat píše: K videu jujutsu (Makoto) - spíše bych řekl, že se jedná o probouzení agresivity než o výcvik sebeobrany, což nijak nesnižuji (naopak!), ale srovnání didaktického videa s akční bojovkou fakt není fér. Technicky to je v podstatě o ničem, to, že útočníka máme kopnout do kulí ví všichni, za takovou informaci by se mi platit nechtělo, takže jde jen o to si to vyzkoušet a překonat zábrany, což je super, ale to už bylo řečeno.
Tady bych si dovolil oponovat. Ukazte mi akci, kdy je videt aspon malicko stres v boji a chci videt technicky ciste akce. Navic proveden po dvou mesicich naprostymi laiky. Klasika jsou ultimaty ci proste kumite v karate. Technika, tak jak je vyucovana, tam je velice vzacna a spise jde pouzit co a jak se da. Navic je dosti velky rozdil ucit divky, ktere bojovky nikdy nedelaly, jako policajty, vojaky ci kluky, kteri preci jenom neco snesou (drive nebo pozdeji :wink: , umi sevrit pest, maji v sobe agresivitu, atd., atd.
Vedet, ze mam kopnout do kouli a skutecne to umet je VELIKY rozdil. Ja taky vim, ze na motorce se jezdi, ale jezdit na ni neumim. Kopnout tak, aby se trefila a nic si neudelala, nemluve o sile kopu, to uz nejaky vycvik chce. Ale jak jsem rikal na zacatku - je to hlavne o tom, abychom je presvedcily, ze na to maji a nauci se zbavit doteru, ktere by je mohli obtezovat na diskotece ci firemnim vecirku. Nenauci se vsak ubranit proti magorovi, ktery k ni prijde, jednu flakne a odtahne do krovi. Na to je 2 mesice malo. Ze zacatku jsme chteli do kurzu vmestnat vsechny mozne utoky a pak jsme prisli na to, ze to neni mozne, protoze vetsinu vyuky zabere psychicka priprava a drily. Musime je naucit jak kopnout, jak a kam otevrenou rukou uderit. Musime zlepsit jejich rovnovahu, kroky, drzeni tela, atd, atd,. Zakladni drily (stridani pasem, umet rozkopnout kopyta, atd.). A jak jsem rikal na zacatku, nejsme dokonali, pracujeme na vylepseni a hlavne muzeme hovorit z praxe.....Protoze mame pripady divek, ktere se ubranily...a to neikdy bjovky nedelaly. A to je pro nas berna mince. Takze nam to funguje :) A co vam? :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Radekkokk » pát 13. led, 2006 22:41

Ja bych mel jednu otazku-proc vsechny(2) zde prezentovane skoly sebeobrany maji za cil naucit co nejvice v nejkratsim case? Ty zajemkyne o sebeobranu nekam spechaji? Neni lepsi venovat jim napriklad misto toho 2 roky sebeobrany-po tomto case verim,ze se da natrenovat celkem dost variant obrany a zaroven i dost v oblasti psychicke odolnosti... Ale za dva mesice? Nebo dokonce za jeden seminar? :roll:

Makoto: Jeste jedna otazka-kdyz trva kurz 2 mesice, kolikrat je tydne? A jak dlouho trva jeden trening?

Predem dekuji za odpovedi a preji pekny den...
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » sob 14. led, 2006 12:14

Radekkokk píše:Ja bych mel jednu otazku-proc vsechny(2) zde prezentovane skoly sebeobrany maji za cil naucit co nejvice v nejkratsim case? Ty zajemkyne o sebeobranu nekam spechaji? Neni lepsi venovat jim napriklad misto toho 2 roky sebeobrany-po tomto case verim,ze se da natrenovat celkem dost variant obrany a zaroven i dost v oblasti psychicke odolnosti... Ale za dva mesice? Nebo dokonce za jeden seminar? :roll: Makoto: Jeste jedna otazka-kdyz trva kurz 2 mesice, kolikrat je tydne? A jak dlouho trva jeden trening? Predem dekuji za odpovedi a preji pekny den...

Kurz je to proto, ze nejde o regulerni vyuku. Proc 2 mesice? Protoze jsme zjistili, ze dva mesice staci na ZAKLADNI seznameni s problematikou, kterou je chceme naucit (obrana proti obejmuti a velice zakladnim utokum jako jsou uchopu, apod.). Delat delsi kurz to uz je lepsi je nalakat do standardni vyuky jujutsu v ramci oddilu. Jsme omezeni mistem a casem (je velice tezke najit vhodne mista ke cviceni, my cvicime v sokole, ale snad do roka sezeneme vlastni prostory na hypoteku), takze jednou rocne obetujeme na dva mesice instruktorske soukrome treninky na ukor tohoto kurzu. A abych pravdu rekl, uz jsme i premysleli, ze toho nechame, protoze jednak nechavat se neustale okopavat a mlatit od zenskych sice zuslechtuje ego (neptejte se me jak, nevim, ale musim si to neustale opakovat, abych vydrzel ten kurz :wink: a druhak potrebujeme cas pro sebe, abychom se dal zlepsovali jako instruktori a to nejde v ramci normalniho treninku, kde je dalsich 20 studentu. Jenze pak vidime, jak je sebeobrana ucena a prezentovana a udelali jsme kompromis - 2 mesice v roce kurz, vice ani tuk....no a jak vidite z nasich stranek, diky velkemu zajmu jsme 10.1 inzerovali novy kurz uz v unoru (misto na podzim) a o 4 dny pozdeji je jiz plno, takze behem pristiho tydne uzavreme nabor. Skupina v kurzu je maximalne 15 holek, jinak je to o nicem. Ucime jednou tydne hodinu a pul (vice neni casu, chodime do prace, mame vlastni treninky a taky musime nejaky ten cas venovat svym drahym polovickam :wink: A hlavne - tohle neni nase hlavni napln, tou je jujutsu a aikijutsu. Kurz jsme se pred par lety rozhodli delat diky prosbam nasich studentek, ktere mely problem s nekterymi technikami jujutsu (hody a tvrde techniky) a chtelz se naucit branit. Zacali jsme se o tuto problematiku zajimat, ptat se, jezdit na seminare a stavet vlastni metodiku. No a pak jsme se sami divili, jaky je o to zajem....
Dva roky, to uz neni kurz....a ja osobne bych se musel rozvest, kdybych byl na treninku 4 dny v tydnu plus vikendy :)
Jak jsem rikal na zacatku uz nekolikrat, neni to dokonale, vime, ze mame co vylepsovat, ale na druhou stranu si troufam tvrdit, ze tento kurz patri k tem nejlepsim, co tu je mozne videt....Schvalne se podivejte na stranky policie CR, jak prezentuje zenskou sebeobranu...to je druhy Andromeda (bez urazky obou stran).
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Radekkokk » sob 14. led, 2006 13:10

Makoto píše:
Radekkokk píše:Ja bych mel jednu otazku-proc vsechny(2) zde prezentovane skoly sebeobrany maji za cil naucit co nejvice v nejkratsim case? Ty zajemkyne o sebeobranu nekam spechaji? Neni lepsi venovat jim napriklad misto toho 2 roky sebeobrany-po tomto case verim,ze se da natrenovat celkem dost variant obrany a zaroven i dost v oblasti psychicke odolnosti... Ale za dva mesice? Nebo dokonce za jeden seminar? :roll: Makoto: Jeste jedna otazka-kdyz trva kurz 2 mesice, kolikrat je tydne? A jak dlouho trva jeden trening? Predem dekuji za odpovedi a preji pekny den...

Kurz je to proto, ze nejde o regulerni vyuku. Proc 2 mesice? Protoze jsme zjistili, ze dva mesice staci na ZAKLADNI seznameni s problematikou, kterou je chceme naucit (obrana proti obejmuti a velice zakladnim utokum jako jsou uchopu, apod.). Delat delsi kurz to uz je lepsi je nalakat do standardni vyuky jujutsu v ramci oddilu. Jsme omezeni mistem a casem (je velice tezke najit vhodne mista ke cviceni, my cvicime v sokole, ale snad do roka sezeneme vlastni prostory na hypoteku), takze jednou rocne obetujeme na dva mesice instruktorske soukrome treninky na ukor tohoto kurzu. A abych pravdu rekl, uz jsme i premysleli, ze toho nechame, protoze jednak nechavat se neustale okopavat a mlatit od zenskych sice zuslechtuje ego (neptejte se me jak, nevim, ale musim si to neustale opakovat, abych vydrzel ten kurz :wink: a druhak potrebujeme cas pro sebe, abychom se dal zlepsovali jako instruktori a to nejde v ramci normalniho treninku, kde je dalsich 20 studentu. Jenze pak vidime, jak je sebeobrana ucena a prezentovana a udelali jsme kompromis - 2 mesice v roce kurz, vice ani tuk....no a jak vidite z nasich stranek, diky velkemu zajmu jsme 10.1 inzerovali novy kurz uz v unoru (misto na podzim) a o 4 dny pozdeji je jiz plno, takze behem pristiho tydne uzavreme nabor. Skupina v kurzu je maximalne 15 holek, jinak je to o nicem. Ucime jednou tydne hodinu a pul (vice neni casu, chodime do prace, mame vlastni treninky a taky musime nejaky ten cas venovat svym drahym polovickam :wink: A hlavne - tohle neni nase hlavni napln, tou je jujutsu a aikijutsu. Kurz jsme se pred par lety rozhodli delat diky prosbam nasich studentek, ktere mely problem s nekterymi technikami jujutsu (hody a tvrde techniky) a chtelz se naucit branit. Zacali jsme se o tuto problematiku zajimat, ptat se, jezdit na seminare a stavet vlastni metodiku. No a pak jsme se sami divili, jaky je o to zajem....
Dva roky, to uz neni kurz....a ja osobne bych se musel rozvest, kdybych byl na treninku 4 dny v tydnu plus vikendy :)
Jak jsem rikal na zacatku uz nekolikrat, neni to dokonale, vime, ze mame co vylepsovat, ale na druhou stranu si troufam tvrdit, ze tento kurz patri k tem nejlepsim, co tu je mozne videt....Schvalne se podivejte na stranky policie CR, jak prezentuje zenskou sebeobranu...to je druhy Andromeda (bez urazky obou stran).

Ja nevim, ale dle meho laickeho pohledu se clovek za 1.5 hodiny tydne po dobu dvou mesicu nemuze nic moc naucit (muj subjektivni nazor).
Me to pripomina system moji skoly za jeden semestr musime stihnout napriklad programovani v C++ -semsetr trva asi 4 mesice, take 1,5 hodiny tydne-take intenzivni pripravy na cvicenich+take mnohdy velky stres( :lol: ) a na konci semsetru po nas kazdy chce vse, jako bychom se programovani venovali 5 let (coz je pochopitelne velmi nerealne) - vidim stejnou souvislost se sebeobranou...
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » sob 14. led, 2006 19:01

Radekkokk píše:Ja nevim, ale dle meho laickeho pohledu se clovek za 1.5 hodiny tydne po dobu dvou mesicu nemuze nic moc naucit (muj subjektivni nazor). Me to pripomina system moji skoly za jeden semestr musime stihnout napriklad programovani v C++ -semsetr trva asi 4 mesice, take 1,5 hodiny tydne-take intenzivni pripravy na cvicenich+take mnohdy velky stres( :lol: ) a na konci semsetru po nas kazdy chce vse, jako bychom se programovani venovali 5 let (coz je pochopitelne velmi nerealne) - vidim stejnou souvislost se sebeobranou...

Videl jste video? Predpokladam, ze ano. Ty holky predtim neumely vubec NIC. Niente. Nothing. Prisly do kurzu s tim, ze se chteji naucit branit. Nechteji umet krasne technicky ciste protiutoky. Chteji se proste jen naucit branit. Dva mesice je kua kratka doba, ale znovu opakuji, nekolik divek (2) se po absolvovani kurzu dostalo do nezavidenihodne situace a ubranilo se. Musim k tomu dodavat vice? Mam pocit, ze se tu bavime o tom samem stale dokola...proste na to maji dva mesice a presto se nauci ZAKLADNI veci, ktere jim pomohly. Tecka. Zmenme tema prosim.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

for makoto

Příspěvekod 158 » sob 14. led, 2006 19:54

for makoto: dobrá videa, chválím..stress kurevsky pracuje to musí být každému jasný.. za dva měsíce je to určo pokrok že se ty holky ubránily.. jen tak dál.. Myslím si že je to dobrá metoda aby si člověk zjistil jaké má mezery a bloky a makal na jejich odstranění.. BU a sebeobrana ( simulace) jsou dvě rozdílné věci.. a právě na reakcích v simulovaných nebo v reálnách střetech záleží nejvíc.. co by to holkám bylo platné kdyby uměli 6 technik a ve stressu když se jim zamkne mozek použijí stejně jen jednu max. dvě..jako skoro každý kdo cvičí kratší dobu.. Do budoucna více chráničů více verbální komunikace (nebyla tam slyšet..) při střetu a hodně překvapivých úderů na spešl místa.. :twisted:
158
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod RBR » sob 14. led, 2006 20:04

To Makoto:
Pěkné videa, akorát by to chtělo opravdu přidat autentický zvuk. Než jsem se na ně mrknul, tak jsem byl trochu pesimistický, ale jen do doby než jsem zjistil kdo vás vede. Kvalita se nezapře.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » sob 14. led, 2006 20:05

Double

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: for makoto

Příspěvekod pavela » ned 15. led, 2006 6:03

158 píše:for makoto: dobrá videa, chválím..stress kurevsky pracuje to musí být každému jasný.. za dva měsíce je to určo pokrok že se ty holky ubránily.. jen tak dál.. Myslím si že je to dobrá metoda aby si člověk zjistil jaké má mezery a bloky a makal na jejich odstranění.. BU a sebeobrana ( simulace) jsou dvě rozdílné věci.. a právě na reakcích v simulovaných nebo v reálnách střetech záleží nejvíc.. co by to holkám bylo platné kdyby uměli 6 technik a ve stressu když se jim zamkne mozek použijí stejně jen jednu max. dvě..jako skoro každý kdo cvičí kratší dobu.. Do budoucna více chráničů více verbální komunikace (nebyla tam slyšet..) při střetu a hodně překvapivých úderů na spešl místa.. :twisted:
Tak jsem asi pitomej já, já tam naprosto jasně vidím, že se NEUBRÁNILY a neubrání, naprosto zjevně. Je to tak namarkýrovaný, až to bolí. Ten útočník to hraje dobře ale ty holky působěji asi jako Zhang Ziyi ve filmu Tygr a drak.udělaji nějakej kop, při kterym maji samy problém aby neupadly nebo úder, při kterym se málem praštěj samy a útočník padá zničen a poražen. K smíchu. Navíc BU to JE sebeobrana. Naučit se opravdu bránit je záležitost na dlouho a NIKDO to neobejde ani neurychlí. Prostě v BU se podvádět nedá, chce to dřinu a čas.Na týhle cestě žádná zkratka NEEXISTUJE. Za dva měsíce se lidi naučeji akorát TO co je prezentováno na tom videu, to znamená NIC. Jenom fakt nechápu jak se tady všichni rozplývají nad tou dokonalostí a přitom odsuzují Poláka. Já nevidím rozdíl. sorry :?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » ned 15. led, 2006 11:00

ukropcany píše:4pavela - ja jeden rozdiel vidím - tie baby síce o BU možno nič nevedia, ale aspoň trochu sa naučili byť agresívnejšie a vyskúšali si aké by to mohlo byť. O úrovni ich bojových schopností sa samozrejme hovoriť nedá, lenže častokrát je dôležitejšie srdce, ako technika... mám kamošku na MT, má ca. 60 kg, asi 170 cm, na to aby som ju "sekol" mi stačí predná (ľavá) ruka a ona si pri tom ani nepinkne - keď ju však skúsili 3x "vopruzovat", tak chlapíkovi natĺkla - ona nemá ani techniku, ani kondičku, ale má SRDCE. A ak sa toto v tých babách podarilo prebudiť, tak si myslím, že šanca na úspech tu je... poznám totiž kopec takých, ktorí majú aj techniku, aj kondičku, ale keďže srdce postrádajú, tak vždy prehrajú... to sú presne tí, ktorí sa rochnia v technike, v pikovinkách a tak, ale základnú ingredienciu BU - srdce (viď soľ nad zlato) do toho nedali... :idea:

Lepe bych to nerekl ani ja :wink: Diky :)

Technika a srdce jsou dve ruzne veci. Pred rokem jsem se zucastnil jednoho seminare, kde nam intruktor rekl: Na tyhle techniky musite mit mozek (abyste vedeli jak a kdy) a koule (abyste je provedli). Slo o velice nekompromisni veci (ukousnuty nos, usi, prsty) a to je presne to, o cem pise kolega vyse. 9 z 10 cernych pasu by se ve stresove situaci posr.., protoze to nikdy necvicili v podobne situaci. Sbiraji jedno oceneni za druhym, delaji jednu mistrovskou zkousku za druhou a...pak je na ulici sestreli ulicni rvac. Tim jsem si jisty. Znam to od sebe, umel jsem techniky, ale kdyz na me "houkli", rikal jsem si, kde je kua moje duse klidna jak jezero, jak o ni pri boji pise Musashi nebo Bruce Lee. Po zahrnuti faktoru stresu do technik (to, po cem tu hodne vola prave kolega 158) se hodne zmenilo a ted uz utocnika necham vyrvat a pockam si na svou sanci...abych mu treba i to ucho uhryznul....s usmevem na rtech. A to same chceme naucit i ty holky, kterym vsude rikaji, ze nemaji sanci....maji a velkou, pokud vse spravne nacasuji.

2 Pavela: Ukazte jak to delate vy a pak si promluvime. Zatim tu je plno reci o tom jak je kungfu smrtelne nebezpecne (mozna ano, mozna ne), ale nikde nevidim neco ve stylu, takhle to delame my. Kolik divek jste pripravil na sebeobranu vy? Kolik z nich se ubranilo?
A BTW, kdyz je kung fu tak zabijacke, jake drily jsou na podchyceni verbalniho utoku, vyzkouseni stresu v boji, poradneho stresu, kdy utocnik rve, strka do vas, tvari se jak v abstaku, tlaci vas do rohu, atd.? Jak se vyporadava kungfu s adrenalinem a jeho narustem? Pocita s tim vubec nekdy? Nebo je to tak tajne, ze se to uci pouze vyvoleni? Bez urazky, opravdu, ale hovoril jsem s dosti lidmi, kteri se tomuto cinskemu zpusobu boje venuji a nedokazali mi dat kloudnou odpoved. Sparring pod dohledem rozhodciho a ve vcelku klidne atmosfere je jedna vec, ale realny boj druha.

2 158: Jo jo, verbalni utoky tam jsou take a vcelku caste. Bohuzel nebo bohudik to video neukazuje, nechceme na druhou stranu ukazovat celou metodologii, ktera nam trvala tak dlouho dat dohromady.

Jak jsem tu uz napsal x-krat: neni to dokonale, ale pracujeme na tom. Rici, ze to vubec nefunguje, ackoliv se jiz dve divky ubranily, se mi zda ponekud chybne tvrzeni....Zvlast, kdyz bych si tipnul ze tento clovek nikdy divky na sebeobranu / boj na ulici nepripravoval. A ze cele kungfu je o boji na ulici? OK, ukazte mi, co budou umet po dvoumesicnim kurzu.... Proc zrovna dovumesicnim? Viz predchozi prispevky. P.Pavelo bez urazky, ale pro me je cennejsi nazor od cloveka, ktery se pohybuje v terenu a vi, o cem to je (kolega 158) nez clovek, ktery dela bojovky v telocvicne, ikdyz Pekingske telocvicne, ale nezna aspekty sebeobrany pro zeny. Dal jste si praci a sehnal neco kolem toho? Statistiky zpusobu napadeni, zkusenosti napadnutych divek, apod. pripravoval jste nejake divky na tyto napadeni? Tak jak kua muzete smahem vse takto zamitnout? :evil:

Uz jsem tu drive navrhoval, abychom tuto konferenci ucinili hodnotnou a sdelovali si zde sve poznatky z vyuky ci linky na at uz dobre ci spatne kurzy u nas ci ve svete. Asi nema cenu rozebirat jednotlive techniky, spise principy nebo trendy vyuky. Co vy na to?
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

for pavela

Příspěvekod 158 » ned 15. led, 2006 11:03

když Makoto napsal že byly později vystaveny reálné situaci a zvládly to, nemám důvod mu nevěřit že se ty holky ubránily.. Nesouhlasím s názorem ze BU je sebeobrana, není, naučit se bránit není na dlouho..Chce to jít k podstatě věci : reálné útoky a reálná obrana, dělat to co funguje na stoprocent a dělat to s patřičným důrazem, zkoušet to v situacích které co se co nejvíce blíží realitě ..to by každej polda musel na sobě makat aspon 12 let aby byl schopnej..to je blbost.. jsou systémy který to do tebe nahustí za podstatně míň, ale výsledek vždycky závisý na těchto faktorech : odvaha, nervy, atd. Protože lidi pod tlakem mají sklony se obtížněji rozhodovat (váhají) a volit špatná řešení a špatné techniky.. Co na tom videu nevidíš je právě ten okamžik jak holka ve stressu se ihned rozhoduje, volí optimální řešení s důrazností na provedení.. máš pravdu v tom, že to není čisté.. ale jak uvedl makoto a sám jsem to viděl včera na semináři v Olomouci - telesop: Byli tam různí lidé z různými zkušenostmi, kteří trénují x let, makaj tvrdě, chodí na zápasy, bojují v ringu a když přišla simulace nebylo to čisté tak jak by to udělali třeba na tréningu nebo při spárování.. to dělá ten stress. Odolnost proti němu se dá trénovat..´má to být nedílnou součástí systému obrany..s tím souvisí i kontrolovaná agresivita..
Mě by zajímalo co konktréně by si tam chtěl vidět ty ? jak by to podle tebe mělo vypadat ? Co všechno by ty ženský po dvou metrech měli zládnout ? jaké způsoby útoku ? pS: Zkoušel jsi někdy bojovat na WC ? :?:
158
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rimmer » ned 15. led, 2006 11:52

Jenom k tomu stresu při cvičení kung fu... Mě přijde(ikdyž je to laickej názor cvičence po 2 letech), že to je přesně věc na ktereou se zaměřuje ten pomlouvanej EWTO blitzdefense... Je pravda, že se tam hodně trénujou pozice, které má člověk zaujmout, jak se chovat , aby nevypadal navenek agresivně a přesto byl ve střehu a podobně..

Ale hlavní myšlenka je v tom, že se s útočníkem komunikuje-nadávaj si, řvou na sebe.. Aspoň u nás se to takhle cvičí...sice vypadáme jako komedianti, ale když člověk chce a soustředí se na to, aby uvěřil, že je to doopravdy tak to funguje...

Naprosto souhlasím z názorem, že většina technik a proncipů ve stresu nefunguje. Z vlastní zkušenosti vim, že vcelku bez problému něco cvičim s kamarádem a pak přijdel tréner, začne na mi nadávat, řvát a mluvit na mě a najdenou je všechno v pr***.
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Radekkokk » ned 15. led, 2006 14:13

2 Makoto: Preji pekny den, jen jsem se chtel zeptat, kolik divek/zen uz Vam proslo kurzem?

dekuji za odpoved, mozna jsem to nekde prehledl... 8)
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » ned 15. led, 2006 14:52

Makoto, sorry ale nevim, co bych k tomu ještě dodal. Mimochodem, co ty viš o mě a o 158, to čislo pro mě taky něco historicky znamená. Co mi vkládáš do úst kecy o kungfu atd a sám se oháníš nějakým Brucelee. Prostě, připravovat holky tímhle způsoběm na sebeobranu může mít tak akorát výsledek, že si dobře zapícháte(a to já teda můžu i bez vyučování) sebeobrana 0 bodou... Kdosi tady mluvil o srdci. To ale nestačí. Připomíná mi to Američany v jejich filmech, musíš si věřit, ty to dokážeš. Hromada sebevědomí, pak rána a smrt. neoblafnete to, žádná zkratka neexistuje. Je to už v tom termínu "Kungfu". To totiž česky znamená ČAS!!!
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...