pavela píše:Makoto, sorry ale nevim, co bych k tomu ještě dodal. Mimochodem, co ty viš o mě a o 158, to čislo pro mě taky něco historicky znamená. Co mi vkládáš do úst kecy o kungfu atd a sám se oháníš nějakým Brucelee. Prostě, připravovat holky tímhle způsoběm na sebeobranu může mít tak akorát výsledek, že si dobře zapícháte(a to já teda můžu i bez vyučování) sebeobrana 0 bodou... Kdosi tady mluvil o srdci. To ale nestačí. Připomíná mi to Američany v jejich filmech, musíš si věřit, ty to dokážeš. Hromada sebevědomí, pak rána a smrt. neoblafnete to, žádná zkratka neexistuje. Je to už v tom termínu "Kungfu". To totiž česky znamená ČAS!!!
A jeee, uz je to tady, urazky a kecy o nicem. Tak tedy naposledy:
1. Snazime se neco delat se sebeobranou pro zeny a za nas hovori vysledky. Proto mi jsou ukradene kecy od manika, ktery si mysli, ze kdyz cvici v Cine, tak je machr nad machry a rozumi i zenske sebeobrane, ktera je VELICE ROZDILNA od vyuky bojoveho umeni v oddile. Je rozdilna, to mi ver neb se venuji obema cinnostem.
2. Neni to dokonale, ale aspon neco. Z toho, co je v soucasnosti k dispozici, si myslim, ze se radi ke spicce. Proc? Vysledky... Umis to lepe? Ukaz. Opravdu se necham poucit praktickou ukazkou a ne pouze kecy o tom, jak by se to melo delat. Takhle kafrat umim taky a prakticky o vsem.
3. Uz na zacatku jsem rikal, ze uvitam jakekoliv pripominky a proto dekuji i za tve. Na vsechny jsem se snazil odpoved v klidu, ale na kritiku "to proste nefunguje.Tecka" na to se neda prilis argumentovat... Nekolikrat jsem se ptal, jak bys to delal ty. Asi jsem prehledl tve navrhy...muzes je prosim zopakovat?
4. Zamerne jsem prehledl tvou poznamku o pichani tech holek. Na rozdil od tebe jsem malicko dospelejsi a pri vyuce tech holek myslim jen a pouze na vyuku. Chapu, ze to muze byt pro tebe velice eroticke, ale ja mam doma pritelkyni a svete div se, ta mi staci. Ano, i zde jsou profici, kterym jde o kvalitni vyuku a ne o "pichani holek". Mezi nami, hodne uboha poznamka...
5. Pobavila mne tva poznamka o srdci v boji....je videt, ze jsi zkuseny borec a vis o cem mluvis

.... Jelikoz se pohybuji mezi lidmi, kteri si prosli odobim rvacek na ulici a ti mi potvrdili vlastnost "mit na to koule", myslim si o tvem tvrzeni sve. A neplet sem Americany....ti s tim nemaji nic spolecneho....
6. Bruce Leem se ohanim z jednoho prosteho duvodu. Ukazal, ze kungfu, tak jak je ucene, je zastarale a obsahuje mnoho velice zbytecnych pohybu. Jednoduchost a efektivita, to je to, co mi na JKD libi. Ale to patri do jine konference.
7. Je mi jedno, co znamena kungfu v cestine nebo madarstine. Ja vim a i ty vis, co jsem tim myslel a o to mi slo.
Nechme te neplodne diskuse prosim. Pojdme se bavit o sebeobranach, jak jsou ucene ve svete a popremyslet, co je na nich dobreho ci spatneho. Opravdu se nechci dohadovat, pokud na druhe strane nemam partnera, ktery nikdy sebeobranu pro zeny nedelal. Bez urazky.
Predem se omlouvam, ale na tve dalsi vzkazy jiz nebudu reagovat. Povazuji to za ztratu casu....