To Naia a Moshe, já jsem zatím absolvoval jenom 1x individuálku-2 hoď cvičení a předtím přijel Láďa ke mně domů původně na 15 minut, aby mi osvětlil co a jak a nakonec z toho bylo 120 minut diskuze

. No, vychází se z boxerského střehu, pro mě naprd, protože jsem nikdy neboxoval, jinak já se zatím učím boxerské techniky, údery, lokty,lowkick, kolena, ale tím podobnost s thajským boxem končí. Než se mi povedlo úspěšně zatáhnout krk, tak aby se mi na něho nedostal, tak jsem ho měl kvalitně pomačkaný a pobodaný cvičným nožem

. Láďa používá spoustu pomůcek k výuce, co si dovezl ze zahraničí, např. když jsem jel údery na hlavu, tak měl místo lapy z nějaké hmoty udělanou hlavu 1 ku 1, takže máš hned odezvu jak se dá pokračovat prsty na oči a tak. Trénink je dost ostrý, já jsem po 5 letech necvičení kupa hnoje, ale i tak byl testík na břicho, mám teď ten svůj pivní mozol v barvách rozkvetlé zahrady

, a to mě dost šetřil mám pocit, že ten trénink je ještě mnohem tvrdší, při tom cvičení mě v rámci mých možností dost ždímal, takže jsem párkrát nebyl daleko od toho se tam vyvrátit. Jinak mi trochu vysvětlil na jakých principech to stojí, takže já jsem to pochopil, že každý člověk má vrozené obrané reflexy a z toho se vychází, např. když po tobě někdo něco hodí, tak se trochu přikrčíš a zdvihneš ruce aby sis chránil hlavu no a z toho se pak vychází. Mě například si nechal takový princip vyzkoušet, tak max. 8 krát a pak mě zase nechal kopat techniky holení a kolenem na koule a lowkick, měl dvojtého šuspika, takže jsem jel skoro na plno, když už jsem byl v kyslíkovém dluhu a měl tunelové vidění, prostě v řiti, tak po mě natvrdo vystartoval a já jsem ho tím principem, aniž bych uvažoval, "sejmul", nevím jak to popsat, bylo to strašně přirozené asi jako chůze, nemusíš přemýšlet, jde to samo, paráda. Když mě vydrtil, tak jsme skočili na cvičení s nožem, samozřejmě vysvětlil, že zraněný budu vždycky, ukázal co může člověk při boji obětovat a co ne, no pak si nechal ukázat jak bych se bránil proti bodnutí já, tuhle část nebudu popisovat, není co. Útok s nožem probíhal dost realisticky bodal do mě a sekal jak feťák s amokem, takže zjistíš, že si mrtví ani si neuprdneš. Pak mi dal nůž a bodal jsem a sekal já, taky jak blázen, najednou buc a mě vypadl nůž z ruku, ruka ochromená a jenom jsem čučel. Takže mi vysvětlil jak na to, dal si chrániče předloktí a bodal na mě jenom spodním způsobem, ale plnou silou a různou rotací zápěstí a z různých stran, kdy měl nůž schovaný v ruce tak jak se to učí muklové, že do poslední chvíle nůž nevidíš anebo ho nevidíš vůbec, dokud se mi nezačalo dařit mu tím principem vyrazit nůž z ruky, což se nakonec začlo dařit a i přes chránič zažil asi podobný pocit jako já předtím

. Pak jsme najeli na techniku odzbrojování střelné zbraně zblízka, paráda, nejlepší co jsem kdy viděl a i jako policista zažil, ukázal mi vlastně dva principy, jeden z krav magy a jeden z kapapu, já jsem šel do toho z kapapu, připadal mi lepší, je vyvinutý tak, že při odzbrojování to neohrožuje další lidi, a dovolí to útočníkovi max. jenom jeden výstřel, uchopení zbraně je takové, že další výstřel už nepadne. Takže zase si nechal ukázat jak bych odzrojoval já, zase trapné, pokaždé odstřelen. Pak mi vysvětlil co a jak a jelo se, takže jsem odzbrojoval zepředu, z boku, za chůze, v sedě, při tom to bylo vše reálné, když se mi to nepodařilo tak mě odvalil, anebo se se mnou o tu zbraň rval jako ve skutečnosti, malá lahůdka pokročilý studenti se učí principy jak přežít proti zbrani i na vzdálenost 5 metrů. Pak jsem to začal mít docela za své a začalo se v odzrojování dařit. Cvičné střelné zbraně byly k nerozeznání od pravých, fungovaly stejně a vyzkoušel jich proti mně víc. Jinak součástí tady toho cvičení bude cvičení i proti něco jako paintbelovým zbraním, ale nejsou to paintbolky, ale věrné repliky origoš zbraní, takže zjistíš jestli ti to odzbrojování funguje nebo budeš od barvy. Jinak Láďa je dost v pohodě, otevřená hlava, nebrání se novým poznatkům, např. při odzbrojování v sedě mě taky nechal dělat si to tak trochu mým způsobem, hlavně když jsem zachoval princip z kapapu. Trénuje se dost ostře, Láďa, když skládal instruktorské zkoušky ve ©védsku, tak skončil se zlomenými žebry

. Jeho zájem o výuku je upřimný, de vidět, že ho to strašně baví, když už mi skončila individuálka, tak byl tak rozjetý, že chtěl pokračovat dál. Já jsem zatím lepší sebeobranu pro ulici nezažil, ale upozorňuju, že o mně platí v prdeli jsem byl, hovno jsem tam viděl. Jak jsem napsal, já jsem maximálně spokojený, a ty principy když je srovnám se svými zkušenostmi policisty, tak musím napsat, že věřím, že by se mi na ulici hodně zvětšila pravděpodobnost přežití. Prostě dobře to ti Izraelci vymysleli. Jo není to BU, já bych to definoval jako sebeobranu a military systém. Takže, když to zhrnu, tak se cvičí realisticky, tvrdě a rychle ty principy přejdou do krve. Doufám, že Vám to chlapi takhle stačí, další slohovku už psát nechci

.