české i světové školy BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 14:49

for pm - odeslal jsem odpověď
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 27. led, 2006 15:06

Otázka je, jaký "úspěch" tím sleduje - jestli zvýšení návštěvnosti, tak na kvalitě nemusí záležet :cry:
S tou budoucností vyhledávačů to je pravda, ale katalog odkazů na informace (místo informací samých) je dobrý kompromis.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod masta_FN » pát 27. led, 2006 15:39

Výcvik vyžaduje bolestivé otloukání – otužování úderových a krycích ploch, především předloktí a holení. Profesionálně vedený trénink vede až k nezvratným degenerativním změnám tkání a zdravotním následkům.

Andromeda: Mě by konkrétně zajímalo jak jste došel k tomuto zjištění... jste rád konkrétní tak prosím buďte...
masta_FN
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: české i světové školy BU

Příspěvekod Sai » pát 27. led, 2006 15:56

andromeda píše:Pro každého, kdo má zájem, nabízím zdarma umístění odkazu na www stránky jeho bojové školy, obchodu, asociace a pod.... v adresáři zde :

http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _13&lng=cz

dále budu rád, když mne upozorníte na stránky svých spřátelených škol a mistrů po celém světě a další zajímavé stránky s BU, e-knihami o BU a čímkoli dalším, co by mohlo široké veřejnosti sloužit k lepší orientaci v této problematice.

odkazové linky mi prosím zašlete na e-mail :
sebeobrana@nagual.info

nebo je dejte do tohoto tématu.

Díky

Jaroslav Polák

TRADIČNÍ, EXHIBIČNÍ A OSTATNÍ SYSTÉMY

KUNG FU
- Toto označení je spíše čínským pojmem pro „mistrovství v dělání něčeho“ a nemusí se to týkat jen bojového umění. Vhodnější výraz je WUSHU. Systémů a škol čínského KUN-FU/WUSHU je tolik a jsou tak rozmanité, že se obecně nedají nikam zařadit, musí se postupovat případ od případu.

to je pěkně debilní stránka.. nelíbí se mi že kung-fu zařazujete jako nákou cirkusovou exhibici.. TAICHI pod .. co to bylo?? dlouhověkost a zdraví?? :lol:

a úplně nejlepší jsou ty fotky 14tek rozvěšených kolem.. jak svou mocnou silou drtí všechny okolo... :lol: moc vážnosti Vašim stránkám nepřidala...

fotky k smíchu.. text k pláči.. nevím co mám dělat.. jestli se chlamat nebo brečet.. :lol:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 15:56

masta_FN píše:Výcvik vyžaduje bolestivé otloukání – otužování úderových a krycích ploch, především předloktí a holení. Profesionálně vedený trénink vede až k nezvratným degenerativním změnám tkání a zdravotním následkům.

Andromeda: Mě by konkrétně zajímalo jak jste došel k tomuto zjištění... jste rád konkrétní tak prosím buďte...

Osobně z rozhovorů s trenérem Muay Thai Davidem Vávrou, který před lety častokrát trénoval v mé tělocvičně v Karlíně (jiná než ta současná). Dále z nejrůznějších článků o MT v magazínech, specializovaných na BU. V neposlední řadě od André Zeitouna, vicemistra Evropy v MT z Paříže, se kterým jsem se před lety přátelil a jehož tréninkové Dojo jsem navštívil (a jehož výsledný zdravotní stav po několikaleté profesionální kariéře to potvrzoval).

Máte informace, že tomu tak není? Podotýkám, že jsem uvedl "profesionální" trénink.
Naposledy upravil andromeda dne pát 27. led, 2006 16:01, celkově upraveno 1
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: české i světové školy BU

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 15:59

Sai píše:
andromeda píše:Pro každého, kdo má zájem, nabízím zdarma umístění odkazu na www stránky jeho bojové školy, obchodu, asociace a pod.... v adresáři zde :

http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _13&lng=cz

dále budu rád, když mne upozorníte na stránky svých spřátelených škol a mistrů po celém světě a další zajímavé stránky s BU, e-knihami o BU a čímkoli dalším, co by mohlo široké veřejnosti sloužit k lepší orientaci v této problematice.

odkazové linky mi prosím zašlete na e-mail :
sebeobrana@nagual.info

nebo je dejte do tohoto tématu.

Díky

Jaroslav Polák

TRADIČNÍ, EXHIBIČNÍ A OSTATNÍ SYSTÉMY

KUNG FU
- Toto označení je spíše čínským pojmem pro „mistrovství v dělání něčeho“ a nemusí se to týkat jen bojového umění. Vhodnější výraz je WUSHU. Systémů a škol čínského KUN-FU/WUSHU je tolik a jsou tak rozmanité, že se obecně nedají nikam zařadit, musí se postupovat případ od případu.

to je pěkně debilní stránka.. nelíbí se mi že kung-fu zařazujete jako nákou cirkusovou exhibici.. TAICHI pod .. co to bylo?? dlouhověkost a zdraví?? :lol:

a úplně nejlepší jsou ty fotky 14tek rozvěšených kolem.. jak svou mocnou silou drtí všechny okolo... :lol: moc vážnosti Vašim stránkám nepřidala...

fotky k smíchu.. text k pláči.. nevím co mám dělat.. jestli se chlamat nebo brečet.. :lol:

Co by jste tedy stručně a výstižně o Kung Fu napsal vy?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod masta_FN » pát 27. led, 2006 16:10

Andromeda: Budete se divit ale nemám. Je hezké že jste upozornil na slovo "profesionální", které sporty které se dělají na PRO úrovni nemají dopad na zdraví cvičence? Fotbal? Hokej? Volejbal? Gymnastika? Atletika? Otužování holení a předloktí... myslíte tím mlácením dřevěnou tyčí do nohou či podobný kokotiny, které se občas objevují ve filmech a někteří jedinci je nepochopitelně napodobují? To je lidská hloupost ne chyba Muay Thai. Nebo myslíte něco jiného? Také se přátelém s několika mistry světa v muay thai a neznám nikoho kdo by tohle praktikoval. Narozdíl od Vás můj trénink Muay Thai nespočívá v tom koho znám, či že vložim videokazetu a zapnu "play", takže si dovolím tvrdit že o tom něco vim a vy píšete zcela záměrně zavádějící demagogické informace.
masta_FN
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 16:18

masta_FN píše:Andromeda: Budete se divit ale nemám. Je hezké že jste upozornil na slovo "profesionální", které sporty které se dělají na PRO úrovni nemají dopad na zdraví cvičence? Fotbal? Hokej? Volejbal? Gymnastika? Atletika? Otužování holení a předloktí... myslíte tím mlácením dřevěnou tyčí do nohou či podobný kokotiny, které se občas objevují ve filmech a někteří jedinci je nepochopitelně napodobují? To je lidská hloupost ne chyba Muay Thai. Nebo myslíte něco jiného? Také se přátelém s několika mistry světa v muay thai a neznám nikoho kdo by tohle praktikoval. Narozdíl od Vás můj trénink Muay Thai nespočívá v tom koho znám, či že vložim videokazetu a zapnu "play", takže si dovolím tvrdit že o tom něco vim a vy píšete zcela záměrně zavádějící demagogické informace.

Píši své názory, vyplývající z mých zkušeností a ze zkušeností lidí, které znám. Vy můžete mít zkušenosti a známosti úplně jiné a já vám je neberu, ani nekritizuji, uznávám je.
Určité prvky z thajského boxu trénuji, nicméně jsem se nikdy za studenta MT neoznačil a neoznačuji.
Jsem rád, že vy jste zdravotně v pořádku.

Jak by jste tedy podle vás chrakterizoval stručně a výstižně MT ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

A

Příspěvekod roza » pát 27. led, 2006 16:23

Andromeda - hele ,Slavku ,nejmenuje se Vavra nahodou Honza? :wink:
Ze by chybka?

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pát 27. led, 2006 16:24

co bych napsal? napíšu spíš co bych určitě nenapsal...
WING CHUN bych nepsal pod sebeobranné systémy.. když to vlastně všechno patří i s taichi pod wushu..taky nechápu proč jste to tak rozdělil..

cvičil jste někdy... nebo alespoň viděl cvičit wing chun a ost. styly wushu? jaký jste viděl rozdíl v přístupu? ve cvičení? ono když se to vezme kolem a kolem.. tak je to vlastně to samé... cvičí se sestavy, i když trochu rozdílné.. cvičí se tam aplikace..necvičí se tam fullcontact a všechny tréninky tak nevedou k nezvratným degenerativním změnám

hmm.. taky pěkné slovíčko.. vždycky jsem ale myslel že degenerace je důsledek míšení stále stejných genů... a ne profesionálním tréninkem muay thai.. :?
no.. žádný učený z nebe nespadl.. zas' jsem o kus chytřejší.. :lol:
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: A

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 16:29

roza píše:Andromeda - hele ,Slavku ,nejmenuje se Vavra nahodou Honza? :wink:
Ze by chybka?

Roza

Vávrů je více.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

A

Příspěvekod roza » pát 27. led, 2006 16:32

Andromeda - no to jiste ,ale myslim ze David by v Karline spis obdivoval architekturu tveho dojo ,a pak bychom to videli na CT2 v poradu Sumna dojo.

Ale treba se pletu ja.....

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 16:33

Sai píše:co bych napsal? napíšu spíš co bych určitě nenapsal...
WING CHUN bych nepsal pod sebeobranné systémy.. když to vlastně všechno patří i s taichi pod wushu..taky nechápu proč jste to tak rozdělil..

cvičil jste někdy... nebo alespoň viděl cvičit wing chun a ost. styly wushu? jaký jste viděl rozdíl v přístupu? ve cvičení? ono když se to vezme kolem a kolem.. tak je to vlastně to samé... cvičí se sestavy, i když trochu rozdílné.. cvičí se tam aplikace..necvičí se tam fullcontact a všechny tréninky tak nevedou k nezvratným degenerativním změnám

hmm.. taky pěkné slovíčko.. vždycky jsem ale myslel že degenerace je důsledek míšení stále stejných genů... a ne profesionálním tréninkem muay thai.. :?

To jsem rád, že jste trochu chytřejší :-), fakt, bez urážky.

Osobně zastávám názor, že wing chun, taichi a např. hunggar gung fu se od sebe výrazně liší. Proto jsem je oddělil.

P.S. Užitečnější by bylo, kdyby jste vyjádřil svůj vlastní názor formou své vlastní definice kung fu.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: A

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 16:35

roza píše:Andromeda - no to jiste ,ale myslim ze David by v Karline spis obdivoval architekturu tveho dojo ,a pak bychom to videli na CT2 v poradu Sumna dojo.

Ale treba se pletu ja.....

Roza

Myslet si to můžeš.....
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pk » pát 27. led, 2006 16:40

Samozřejmě nevím jaké motivy vedou poláka k uveřejnění jeho seznamu, každopádně je to účinný krok ke zvýšení návštěvnosti jeho stránek - z hlediska seo (search engine optimalization) výborný tah. Člověku hledajícímu ve vyhledávačích karate, thaibox, kungfu atd. vyjedou i polákovy stránky, kde se dozví, proč je to či ono k ničemu a o kolik je nintsundo lepší. No nic, čistá spekulace.

O.K. a jak by to mělo být podle vás správně ?
Co by jste tedy stručně a výstižně o Kung Fu napsal vy?
Jak by jste tedy podle vás chrakterizoval stručně a výstižně MT ?

Myslím, že bychom opravdu neměli polákovi pomáhat ve zdokonalování jeho stránek - před časem na to upozorňoval kolega Ukropčány. Na základě našich připomínek už polák předělal videa, a i když to jsou pořád sračky, už ne takové, jako předtím. Teď zase evidentně chce, abychom mu odladili tuto sekci...
pk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 16:44

Člověku hledajícímu ve vyhledávačích karate, thaibox, kungfu atd. vyjedou i polákovy stránky, kde se dozví, proč je to či ono k ničemu a o kolik je nintsundo lepší.

Opravdu? To je fajn, to jsem nevěděl :-)

Tak proč to už nedělal dávno někdo přede mnou ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dondyna » pát 27. led, 2006 16:51

vis.UČEBNICE NIN TSUN DO COMBAT

Pravou nohou zakročíme dozadu a překříženými palci blokujeme útok zespodu (např. bodnutí nožem).

Poté ve stejném postoji a stejnou technikou blokujeme útok shora (např. úder s klackem v ruce).

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

ach jo...
dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sai » pát 27. led, 2006 16:54

andromeda píše:
Sai píše:co bych napsal? napíšu spíš co bych určitě nenapsal...

To jsem rád, že jste trochu chytřejší :-), fakt, bez urážky.

Osobně zastávám názor, že wing chun, taichi a např. hunggar gung fu se od sebe výrazně liší. Proto jsem je oddělil.

P.S. Užitečnější by bylo, kdyby jste vyjádřil svůj vlastní názor formou své vlastní definice kung fu.

samozřejmě že se liší... liší se také škola od školy stejného stylu a dokonce gungfu jednotl. členů se liší.. to jsou věci co? :)

ale ty rozdíly nejsou tak markantní aby bylo wing chun hozeno pod sebeobranné syst. a pak divné rozdělení tai chi jako lečebný prostředek k dosažení dlouhověkosti.. a ?kung fu? jako exhibice? co to je?? 8O

to si radši hned opravte.. nebo se na vašich stránkách vyučí ještě víc blbů než je :)

jak může někdo kdo se zabývá 28let :!: bu psát takové hovadiny? ten popis bych típoval na někoho kdo začal cvičit judo v sokolovně, a od kámošů slyšel něco o kung-fu a thaiboxu...

mohl byste mi ještě napsat jako dlouho cvičíte NTD.. a jak jste a u koho jste k tomu přišel.. resp. co jste cvičil před tím? určitě to bude někde napsané, ale já fakt nemám čas hledat na netu.. díky..
Naposledy upravil Sai dne pát 27. led, 2006 16:58, celkově upraveno 1
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 16:58

for sai :

na všechno jsem zde a na svých www stránkách již vícekrát odpověděl. Nemám čas psát někomu, kdo nemá čas to číst :-)

Máte právo na svůj názor a já si ponechávám právo na svých stránkách prezentovat své názory a své aktivity.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pát 27. led, 2006 17:09

ale ten váš názor vám nikdo nebere.. jsou to koneckonců vaše stránky.. it's your business jak říkají amíci.. vy jste tu za blba co spadl ze stromu..

a přece nevěříte tomu co učíte..
aby se pak někdy ty vaše zabíjačky s půlročním instruktorským kursem nedivily.. :twisted:
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně