andromeda píše:Pro každého, kdo má zájem, nabízím zdarma umístění odkazu na www stránky jeho bojové školy, obchodu, asociace a pod.... v adresáři zde :
http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _13&lng=cz
dále budu rád, když mne upozorníte na stránky svých spřátelených škol a mistrů po celém světě a další zajímavé stránky s BU, e-knihami o BU a čímkoli dalším, co by mohlo široké veřejnosti sloužit k lepší orientaci v této problematice.
odkazové linky mi prosím zašlete na e-mail :
sebeobrana@nagual.info
nebo je dejte do tohoto tématu.
Díky
Jaroslav Polák
masta_FN píše:Výcvik vyžaduje bolestivé otloukání – otužování úderových a krycích ploch, především předloktí a holení. Profesionálně vedený trénink vede až k nezvratným degenerativním změnám tkání a zdravotním následkům.
Andromeda: Mě by konkrétně zajímalo jak jste došel k tomuto zjištění... jste rád konkrétní tak prosím buďte...
Sai píše:andromeda píše:Pro každého, kdo má zájem, nabízím zdarma umístění odkazu na www stránky jeho bojové školy, obchodu, asociace a pod.... v adresáři zde :
http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _13&lng=cz
dále budu rád, když mne upozorníte na stránky svých spřátelených škol a mistrů po celém světě a další zajímavé stránky s BU, e-knihami o BU a čímkoli dalším, co by mohlo široké veřejnosti sloužit k lepší orientaci v této problematice.
odkazové linky mi prosím zašlete na e-mail :
sebeobrana@nagual.info
nebo je dejte do tohoto tématu.
Díky
Jaroslav Polák
TRADIČNÍ, EXHIBIČNÍ A OSTATNÍ SYSTÉMY
KUNG FU
- Toto označení je spíše čínským pojmem pro „mistrovství v dělání něčeho“ a nemusí se to týkat jen bojového umění. Vhodnější výraz je WUSHU. Systémů a škol čínského KUN-FU/WUSHU je tolik a jsou tak rozmanité, že se obecně nedají nikam zařadit, musí se postupovat případ od případu.
to je pěkně debilní stránka.. nelíbí se mi že kung-fu zařazujete jako nákou cirkusovou exhibici.. TAICHI pod .. co to bylo?? dlouhověkost a zdraví??![]()
a úplně nejlepší jsou ty fotky 14tek rozvěšených kolem.. jak svou mocnou silou drtí všechny okolo...moc vážnosti Vašim stránkám nepřidala...
fotky k smíchu.. text k pláči.. nevím co mám dělat.. jestli se chlamat nebo brečet..
masta_FN píše:Andromeda: Budete se divit ale nemám. Je hezké že jste upozornil na slovo "profesionální", které sporty které se dělají na PRO úrovni nemají dopad na zdraví cvičence? Fotbal? Hokej? Volejbal? Gymnastika? Atletika? Otužování holení a předloktí... myslíte tím mlácením dřevěnou tyčí do nohou či podobný kokotiny, které se občas objevují ve filmech a někteří jedinci je nepochopitelně napodobují? To je lidská hloupost ne chyba Muay Thai. Nebo myslíte něco jiného? Také se přátelém s několika mistry světa v muay thai a neznám nikoho kdo by tohle praktikoval. Narozdíl od Vás můj trénink Muay Thai nespočívá v tom koho znám, či že vložim videokazetu a zapnu "play", takže si dovolím tvrdit že o tom něco vim a vy píšete zcela záměrně zavádějící demagogické informace.
Sai píše:co bych napsal? napíšu spíš co bych určitě nenapsal...
WING CHUN bych nepsal pod sebeobranné systémy.. když to vlastně všechno patří i s taichi pod wushu..taky nechápu proč jste to tak rozdělil..
cvičil jste někdy... nebo alespoň viděl cvičit wing chun a ost. styly wushu? jaký jste viděl rozdíl v přístupu? ve cvičení? ono když se to vezme kolem a kolem.. tak je to vlastně to samé... cvičí se sestavy, i když trochu rozdílné.. cvičí se tam aplikace..necvičí se tam fullcontact a všechny tréninky tak nevedou k nezvratným degenerativním změnám
hmm.. taky pěkné slovíčko.. vždycky jsem ale myslel že degenerace je důsledek míšení stále stejných genů... a ne profesionálním tréninkem muay thai..![]()
no.. žádný učený z nebe nespadl.. zas' jsem o kus chytřejší..
roza píše:Andromeda - no to jiste ,ale myslim ze David by v Karline spis obdivoval architekturu tveho dojo ,a pak bychom to videli na CT2 v poradu Sumna dojo.
Ale treba se pletu ja.....
Roza
O.K. a jak by to mělo být podle vás správně ?
Co by jste tedy stručně a výstižně o Kung Fu napsal vy?
Jak by jste tedy podle vás chrakterizoval stručně a výstižně MT ?
andromeda píše:Sai píše:co bych napsal? napíšu spíš co bych určitě nenapsal...
WING CHUN bych nepsal pod sebeobranné systémy.. když to vlastně všechno patří i s taichi pod wushu..taky nechápu proč jste to tak rozdělil..
cvičil jste někdy... nebo alespoň viděl cvičit wing chun a ost. styly wushu? jaký jste viděl rozdíl v přístupu? ve cvičení? ono když se to vezme kolem a kolem.. tak je to vlastně to samé... cvičí se sestavy, i když trochu rozdílné.. cvičí se tam aplikace..necvičí se tam fullcontact a všechny tréninky tak nevedou k nezvratným degenerativním změnám
hmm.. taky pěkné slovíčko.. vždycky jsem ale myslel že degenerace je důsledek míšení stále stejných genů... a ne profesionálním tréninkem muay thai..![]()
no.. žádný učený z nebe nespadl.. zas' jsem o kus chytřejší..
To jsem rád, že jste trochu chytřejší, fakt, bez urážky.
Osobně zastávám názor, že wing chun, taichi a např. hunggar gung fu se od sebe výrazně liší. Proto jsem je oddělil.
P.S. Užitečnější by bylo, kdyby jste vyjádřil svůj vlastní názor formou své vlastní definice kung fu.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 0 návštevníků